• De laatste inhaalwedstrijd stond afgelopen dinsdagavond op de planning, in en tegen FC Lisse. Langs de mooie bollenvelden mochten we om 18.30 uur aantreden tegen de leeftijdsgenoten van onze jongens. Bij winst zou de koppositie in Divisie 6-C een feit zijn. Dat het op voorhand lastig zou worden, was bekend, mede gezien de verloren thuiswedstrijd eerder in deze competitie. Trainers / coaches Yosri en Daan hadde een aardige puzzel te leggen voorafgaand aan de wedstrijd door afwezigheid van Cas en Ronil door ziekte/niet fit en Alex, Mylan en Joris vanwege vakantie. Cas kon gelukkig wel mee om zijn team te supporten. Tis maar goed dat de mobiele stream-brigade in de persoon van Oi-Yang weer op volle toeren draaide met koude handen tot gevolg, want hierdoor kon het thuis- en vakantiefront volop meegenieten. Twee toppers uit 14-1 in de personen van Semmy en Ridwan vulden de ploeg aan en konden een belangrijke bijdrage leveren.

  Een sterk Lisse kwam goed uit de startblokken en Steijn moest zich direct al laten gelden. Al redelijk in het begin moest ook scheidsrechter Beeldsnijder in actie komen en ingrijpen door de Lisse goalie van een andere kleur shirt te voorzien dan de groene. Dat werd in eerste instantie een oranje hesje (deel 1). Het eerste speldenprikje van Roda ‘23 kwam nadat Mik op de linkerkant goed kon doorgaan. Zijn voorzet bereikte Ersan net niet.
  De oranje kleur van het hesje beviel dan toch blijkbaar de keeper niet, want ook deze werd vervangen voor een blauw shirt (deel 2). Lisse bleef ongevaarlijk in zn acties, mede doordat de achterste linie met Pablo, Jaydan en Daniel uitstraalden dat er vanavond niets te halen viel. Maxim en Max hadden ook een iets verdedigender rol wat de druk wegnam.
  Een hele sterke actie van achteruit via Pablo komt bij Imran die met zn aanvallende impuls Ersan weet te bereiken. Zijn inzet verdwijnt in het zijnet. Roda heeft het betere van het spel, maar de stand is nog steeds 0-0. FC Lisse weet zich in de wedstrijd te werken door met name impulsen van de nummer 10. Een goede bal over rechts probeert de plaatselijke spits op zn Cruijffiaans (Barcatijd) in het doel te werken. Gelukkig voor ons is dit niet de nieuwe Johan, want de bal verdwijnt achter. Nog in de eerste helft wordt het dan toch 0-1. Pablo weet de bal bij Ersan te krijgen, op zijn beurt meteen door naar Imran. Op zn Imriaans gaat hij door en via een wirwar aan spelers scoort Ersan de verlossende goal. Een echte spitsengoals noemen ze dat dan.
  Of de goal ermee te maken heeft, weet ik niet maar een blessure aan de onderrug nekt Ersan om verder te gaan. Een debuut in 15-1 van Ridwan tot gevolg. Een grote kans van Ridwan volgde snel in de wedstrijd, maar werd terecht afgevlagd door de Lisse-grensrechter.
  Dat er tussen de scheids en Lisse grens geen lekkere click was, kwam tot uiting in een regelrechte grensrechter wissel aan het begin van de tweede helft. Het had iets aandoenlijks dat je als vrijwillige grensrechter je stokje in kan leveren, om plaats te maken voor een andere waarschijnlijk voetbal-vader. De tweede helft vertoonde niet direct een heel ander beeld. Roda'23 met voetballend voetbal, Lisse af en toe dreigend, maar niet resulterend in direct resultaat of zelfs grote kansen. Semmy mocht de rechtsbackpositie invullen en niet onverdienstelijk. Met fenijn en voor de duvel niet bang. Nadat Roda een corner heeft versierd waar geen kans uit voortkwam, moet Maxim geel pakken op het middenveld. 8 eurootjes voor jou Eve!
  Een goede fase van Roda is dan aangebroken waarin de gedachte is dat een tweede op de loer ligt. Lisse breekt geen potten maar weet wel een verdwaalde voorzet op de lat te krijgen. Dit is het signaal voor FC Lisse om gas bij te geven. Ersan heeft intussen wat rekoefeningen kunnen doen en voelt zich goed genoeg om Finn te vervangen. Een noodzakelijk vasthouden van Max bezorgt ook hem een gele prent en dit betekent ook voor jou Coen 8 eurootjes! Tekent wel dat de druk toeneemt en Lisse een ploeg is waar we het lastig tegen hebben. Gelukkig houdt Steijn het hoofd koel. Een vrije trap van Lisse op rand 16 weet Steijn met de vingertoppen over de lat te tikken. Wat is het dan toch lekker op lang te zijn. De corner die hieruit volgt wordt door Maxim van de doellijn gekopt. Wat was het toch fijn om Maxim weer in het team te hebben! Extra druk op onze verdediging door het bijzetten van een extra aanvaller, noopt Yosri om Pablo te brengen voor Mik. Zonder stopwatch in de hand lijkt het er bij de niet-neutrale toeschouwers op dat er net zo lang wordt doorgespeeld tot de gelijkmaker erin ligt. Maar dan ligt dan toch de bevrijdende 0-2, via ik dacht Ridwan, in het doel. Wat kan opluchting, gejuich, ongeloof en snel anticiperen in een split-second te vangen zijn! Onze foutloos grenzende grens had een uitbal geconstateerd en doelpunt werd afgekeurd terwijl een deel van onze jongens nog aan het feestvieren was. Gelukkig dat een deel van met name de achterhoede op de hoede was want Lisse probeerde met een snelle ingooi er nog een kans uit de persen. Niets van dat al. Een zwaarbevochten overwinning, maar zijn dat niet de allermooiste? Felicitaties voor het TEAM en coaches, dank aan Ridwan en Semmy voor het moeiteloos meespelen en dank aan de aanwezige ouders voor de nodige support, maar die wel weer een paar jaartjes ouder zijn geworden in ruim een uur tijd. Tot de volgende keer.