• FC Aalsmeer JO15-1 - RODA ’23 JO15-1 1-4 (0-0)

  Met een 2-8 uitoverwinning na de oefenwedstrijd in en tegen sv Hillegom met gastspeler Jayden van afgelopen woensdag in de tas was deze week FC Aalsmeer de tegenstander. Wederom een uitwedstrijd en een duel wat eigenlijk al een week eerder op de agenda stond. Gelukkig was uitstel geen afstel en werd er ruim voor aanvang verzameld bij RODA om vervolgens naar de buurgemeente te verkassen.

  Pablo en Jaydan hadden de ziekenboeg verlaten, maar begonnen nog op de bank en kregen daar gezelschap van Alex, Finn en Mik. In tegenstelling tot woensdag in de Bollenstreek nu weer een complete selectie op het digitale wedstrijdformulier voor een niet al te makkelijke opgave. De laatste wedstrijd tegen dezelfde tegenstander eind juni voor de Regiocup had dat al bewezen. Toen won RODA thuis met moeizaam spel heel nipt met 1-0. Al snel in de bleek dat het ook dit keer niet zo makkelijk zou gaan tegen deze opponent. Hetzelfde gegeven als tegen Legmeervogels een paar weken terug: een streekderby, wat oude bekenden op en langs het veld en RODA '23 dat natuurlijk als koploper alles te verliezen heeft. Vooraf dan ook de waarschuwing van het technisch duo dat Aalsmeer er bovenop zou zitten.

  Niet bleek minder waar. Aalsmeer zet hoog druk op de RODA verdediging met als gevolg veel duels een hoge intensiteit en voor RODA weinig tijd om op te bouwen en veel slordigheid aan Amstelveens kant. De eerste kans is voor de gastheren. Na een missertje achterin krijgt hun spits een kans op een schot dat gelukkig ruim over gaat. Daarna amper kansen voor beide teams en vooral veel strijd op het middenveld. RODA heeft moeite om de voorste linie te bereiken. Joshua en Ronil hebben op de vleugels amper ballen gehad en de thuisploeg loert met hun sterke en hardwerkende voorste aanvaller op de counter. Achterin is het vooral oppassen geblazen voor de lange bal op diezelfde spits, maar Cas, Joris, Mylan en Daniel vormen vandaag RODA’s sterkste linie en staan hun mannetje door amper wat weg te geven. Vlak voor rust een wissel aan RODA kant als Cas kortademig is en door Pablo moet worden vervangen. Die kan meteen koud aan de bak om een uitval van FC Aalsmeer te verijdelen. Dan toch nog een kansje voor RODA zo heel vlak voor de pauze als Max met links voorgeeft op Ersan. Zijn kopbal gaat helaas ruim voorlangs. Aan de andere kant moet kan Steijn bij een nieuwe aanval van Aalsmeer hun spits net ver genoeg naar buiten drukken waardoor zijn poging gelukkig in ons zijnet belandt.

  In de rust tijd voor de limo, gezonde overblijfselen van Sint Maarten, een paracetamolletje voor Cas en geruststellende woorden van Yosri. Rustig blijven is het devies, want die goal komt toch wel. Finn komt op links voor Joshua in het veld, Mik voor Ronil op rechts en Alex centraal voor Mylan. RODA trekt het spel direct weer naar zich toe en krijgt de eerste kans als Finn Ersan bereikt die met een ultieme poging de keeper nog door de benen probeert te spelen. Helaas met alleen een corner tot gevolg. RODA voert de druk wat op en komt in elk geval vaker en dichter bij het vijandelijk doel dan voor rust. Een schot van Maxim kan door de keeper alleen met diens benen worden gered en een corner van Max wordt door Mik knap buitenkant voet richting doel gestuwd. Jammerlijk verdwijnt de bal buitenkant paal over de achterlijn. Hun keeper let even daarna goed op en kan buiten de 16 een kans van Ersan verijdelen en na een volgende corner wordt een kopbal van Alex niet tot doelpunt verwerkt. Een nieuwe wissel aan RODA kant. Jaydan vervangt Daniel waardoor Joris naar de linksbackpositie verhuist. Meer en meer kansjes voor RODA, maar het eerste doelpunt valt toch echt aan de andere kant als na een lange bal deze over de uitkomende Steijn wordt geschoten. 1-0 en een terecht uitgelaten en juichend FC Aalsmeer rent richting de doelpuntenmaker. Direct daarna snelt Imran op rechts langs zijn tegenstander en via Ersan komt de bal bij Mik. Zijn poging met links is te slecht geraakt. Met nog een dikke 20 minuten op de klok blijft het rustig aan RODA kant. Vooral bij Yosri dan, want die is ervan overtuigd dat ons doelpunt nog wel zal vallen. Hij wisselt opnieuw: Joshua vervangt de vandaag wat ongelukkige Imran, die (gelukkig) teleurgesteld op de bank plaatsneemt. De klokt tikt verder in het nadeel van RODA en Aalsmeer wat hun kans op een verrassende uitslag ziet toenemen. Er is echter nog tijd en het spelbeeld is allang bepaald. RODA lijkt wakker geworden en voert het tempo wat op. Aalsmeer blijft fel en maakt wat vergelijkbare overtredingen. Max schiet een vrije trap voorlangs en krijgt ietsje later een enorme kans als hij met een sleep de doelman omspeelt. Iedereen aan RODA grijpt naar het hoofd als een Aalsmeer verdediger de bal toch nog uit het lege doel slide. Niet lang daarna toch de verdiende gelijkmaker als Mik het met links probeert. De keeper kan de bal niet klem pakken en Ersan schiet de rebound er onberispelijk in. Nu een fanatiek juichend RODA buiten en binnen de lijnen en doorrrrrr, want er is nog en klein kwartier te spelen. Alex probeert het van ver richting een leeg doel, maar hij raakt de bal te veel met de buitenkant van de voet. Naast derhalve. De laatste 10 minuten zijn inmiddels ingegaan en er kan nog van alles gebeuren zo zouden we later die avond ook nog zien!

  Maxim verovert de bal in de Aalsmeerse 16, passeert een paar man en weet vanaf de achterlijn terug te leggen op Max, die raak schiet. Eindelijk de terechte 1-2 voorsprong en het pleit beslecht, want binnen afzienbare tijd loopt RODA uit naar een toch nog duidelijke overwinning. Finn maakt prachtig RODA’s derde als Max hem met een splijtende pass alleen voor de keeper zet en vlak voor tijd verovert Mik de bal en stuurt Ersan alleen op de keeper af. De bal verdwijnt keurig in de rechterhoek en daarmee wordt de uitslag op 1-4 bepaald. Bijna was het nog 1-5 geworden als Jaydan zijn vrije trap van een meter of 30 via de vingertoppen van de keeper op de lat ziet belanden, maar misschien was dat qua uitslag toch iets te veel van het goede geweest.

  Met 21 uit 7 blijft de JO15-1 nog steeds zonder puntverlies, maar wacht volgende week de topper thuis om 12:15 u tegen Overbos!