• Het moet niet gekker worden… voetballen in de jeugd en dan om pas 5:30 u in de middag aan moeten treden in Haarlem. Maar goed, de jongens mochten aan de bak deze eerste februari-zaterdag. De voorbereiding verliep helaas niet even vlekkeloos. Mous moest in eerste instantie even verstek laten gaan i.v.m. zijn SDZ-wedstrijd, die ook nog eens flink uitliep. Pas in de rust kon hij daarom aansluiten. Daarnaast was er wat gedoe met het toegewezen krijgen van een kleedkamer. Toch niet iets wat je van een koninklijke vereniging verwacht… Gelukkig bracht de “barman” uiteindelijk verlossing en kon Daan aan de wedstrijdbespreking beginnen.

Of het nu door het late tijdstip, het rommelige gedoe vooraf of de nog in het hoofd zittende “makkelijke” 5-1 thuisoverwinning van begin oktober, geen idee, maar ook de wedstrijd begon en bleef rommelig. HFC lijkt de eerdere nederlaag ook niet te zijn vergeten en is niet van plan zich makkelijk gewonnen te geven. Dit resulteert in veel fysieke duels overal op het veld waardoor echt voetbal niet mogelijk lijkt. “Van kiet af aan” is RODA wel de bovenliggende partij en is de bal vooral op vijandelijke helft te vinden.

Het eerste kansje is voor Ersan, maar die kan de vrije trap van Alex net niet genoeg schampen om echt gevaar op te leveren. Daarna probeert Alex het met een schot, maar is het Ronil die letterlijk in de weg staat en de bal tegenhoudt. Diezelfde Ronil kan iets later zijn voet net niet tegen de bal krijgen op aangeven van Ersan. Weer een kansje voor RODA als Jan Willem diep op het middenveld de bal verovert, Jaydan bereikt, die vervolgens Ronil de kans biedt. Hij vindt het doel helaas niet, want de bal gaat over en naast. Weer een kans aan RODA-zijde. Immie stoomt op karakteristieke wijze door over rechts en geeft tweede paal voor. Zijn medespelers staan helaas rand 16 en dus gaat de bal voorlangs.

In de rust wisselt Daan. Paris komt voor Joris in de ploeg, waarna Ronil naar de rechtsback plek verhuist en Mik naar rechtsvoor. De mogelijkheden en kansjes stapelen zich weer op voor RODA. Ersan vindt de keeper op zijn weg na een mooie actie en Paris’ rebound verdwijnt in het zijnet. Af en toe doet HFC natuurlijk ook wat terug, want het benut op de counter regelmatig de grote ruimte tussen Steijn en de verdediging. RODA komt zelfs goed weg als na een misverstand op het middenveld de bal aan onze rechterkant komt. De HFC-poging verdwijnt gelukkig aan de voor RODA goed kant van het doel en de bal verdwijnt over de achterlijn. Weer een wissel. Chris vervangt Alex op het middenveld op voor nog meer creatieve impulsen te zorgen. De aanvalsgolf blijft voortduren, met in het achterhoofd de kans op de countermogelijkheden voor de thuisploeg. Imran schiet naast na een mooie tiki taka aanval via Ronil, Jaydan en Mik over rechts. Er wordt nogmaals gewisseld: Joshua en Pablo komen in het veld voor Ersan en JW. RODA blijft het proberen, maar de echt uitgespeelde kansen blijven uit en wordt het meer en meer hopen op enig geluk. HFC countert weer, maar Mylan biedt via een prachtige sliding uitkomst en behoedt RODA voor een onterechte achterstand. Aan de andere kant smoort een voorzet van Paris weer, waarna vervolgens een van die oude voetbalwetten in werking treedt. Als je ze zelf niet maakt… De koninklijke countert naar 1-0 met nog maar een paar minuten op de klok. HFC ontregelt het spel van hun tegenstander. Hun goed recht, maar jammer dat de scheidsrechter van dienst niet herkent of erkent dat dit ten nadele is van de meest aanvallende ploeg en op z;’n Bas Nijhuis veel door laat gaan.

De eigenlijk geblesseerde Daniel mag voor nog meer aanvallende creativiteit zorgen en vervangt Jaydan. Achterin 1 op 1 en op zoek naar die op z’n minst verdiende gelijkmaker. Hoe die precies tot stand kwam, geen idee, want soms wint het hart het van het hoofd. Uiteindelijk is het Paris die ‘m maakt, zo veel is wel duidelijk. Nadat - als ik het goed zeg - de keeper de bal loslaat na een schot van weet ik veel wie, schuift hij de bal uit een schier onmogelijke hoek langs de verbouwereerde doelman: 1-1 en nog wat minuten op de klok voor misschien nog meer. Verdiend meer zelfs. Er is toch wat oponthoud geweest zou je denken, mede door de vele wisselmomenten, maar daar wil de scheidsrechter niets van weten en na amper een minuut blessuretijd fluit hij voor het einde van de wedstrijd.

Net als Bergen en Noordwijk, twee gespeeld, vier punten en volgende week is het RODA dat revanche wil als Buitenboys naar Bovenkerk komt.