• Onze jongens zullen Onze Gezellen uit Haarlem nog wel herinneren. Eind vorig seizoen was deze tegenstander ook al Onze opponent. Weliswaar toen vriendschappelijk, maar wel belangrijk om vertrouwen op te doen voor het dan komende seizoen.
  In deze voorjaarscompetitie in de 7e divisie gaat het zo gelijk op dat na 2 x 40 minuten naar boven gekeken kan worden of…naar de onderste regionen. Onze Gezellen had vooraf hetzelfde puntenaantal maar met 1 wedstrijd minder gespeeld. Zonder de geblesseerde Mik en Jayden v/d Horst en niet 100% fitte Paris en Chris moest een tactisch plan worden bedacht.
  Hoog druk zetten was het devies vanuit Mous en Daan en vanuit de voorhoede bestaande uit Imran, Ersan en Ronil met daarachter Daniel, werd hier opvolging aan gegeven.
  Roda’23 probeerde vanaf het fluitsignaal te voetballen, maar het bleek lastig de bal in de ploeg te houden. De eerste sterke actie kwam van Ronil en een daaropvolgende doelpoging van Max. Samen met Jaydan vormde hij het centrale blok achter de 10. De sterke afvaardiging van ouders zag een knokkend team en een overwicht voor Roda’23.
  Weer was het Ronil met een goede poging en Ersan, die in tweede instantie een goede mogelijkheid krijgt om de 1-0 te maken. Er wordt goed druk gezet. Een vreemde uitvoering van een scheidsrechtersbal deed vermoeden dat de verslaggever ook niet alle regels goed kent. Onze Gezellen komt er sporadisch uit en dan ook nog eens zonder enig gevaar. Kick, Mylan, Joris en Pablo houden moeiteloos stand.
  Het is Roda’23 dat de klok slaat en een veldoverwicht heeft. Een goed opgezette aanval via Daniel, Ersan en Ronil mondt uit in een corner, die uiteindelijk tot geen gevaar leidt. Vanaf de 30ste minuut wordt het overheersende spel beloond. Daniel verlengt een kopbal en de Gezellen-verdediging beoordeelt de situatie op de middenlijn verkeerd waardoor Ersan ‘aan de wandel’ kan. In zijn eentje overbrugt hij bijna 50 meter, legt tussendoor 2 man in de luren en weet ook de keeper te verschalken. De terechte 1-0 staat op het scorebord.. eeehh nou ja, nog niet op het scorebord maar het staat wel 1-0.
  Terwijl Roda’23 weer een corner weet te forceren, heeft Steijn werkelijk geen enkel gevaar te duchten. Na rust een ander beeld dan de eerste helft. Weliswaar is de eerste grote kans in de tweede helft voor Ersan, die de tweede op zijn schoen heeft na voorbereidend werk van Jaydan. Onze Gezellen is gretiger uit de startblokken gekomen na rust, dat moge duidelijk zijn. De eerste kans na 40 minuten (!) voetbal gaat voor de gasten hard over.
  Het is rommelig met een sterker Gezellen dat corners en vrije trappen creëert en Jayden forceert tot een gele kaart. Dit wedstrijdbeeld noopt Mous en Daan om de nodige verse krachten te brengen. Imran en Joris maken plaats voor Cas en Alex. Max neemt de linksbuiten positie voor zijn rekening.
  Roda heeft het lastig, weet elkaar moeizaam te vinden en kan de bal niet in de ploeg houden. Toch blijft het knokken en Ronil speelt zichzelf goed vrij, alleen is zijn schot te zacht. Goed doorjagen van onze mannen zorgt voor een mogelijkheid voor Max.
  Een nuttige overtreding van Alex op het midden van onze helft is nuttig zoals dat dan heet.
  Het schot dat uit de vrije trap volgt, zeilt net naast de goal van Steijn. De bevrijdende 2-0 komt weer op naam van Ersan, nu uit een kopbal na een perfect aangesneden voorzet van Mylan. Op dit moment raakt Alex flink geblesseerd door een dubbelgeklapte enkel. Gelukkig geen breuk of scheur, maar desondanks erg vervelend. Imran mag weer aantreden en vervangt Alex. Vlak nadat Jan Willem Kick heeft vervangen moet Steijn een wereldredding verrichten om de aansluitingstreffer te voorkomen. Joshua vervangt de moegestreden Ersan en bewijst zijn waarde door samen met Ronil nog een aanval op te zetten. Laatste kans komt van de linkervoet van Daniel. Zijn schot wordt gekeerd door de keeper. De 2-0 blijft staan en hiermee een terechte overwinning voor onze boys. Als antwoord op de inleidende kop. Ja, Het voorjaarslicht werd zaterdagochtend weer gezien en dit resulteert in 3 belangrijke punten zodat weer naar boven gekeken kan worden.