• Afgelopen zaterdag stond er een uitwedstrijd op het eigen sportpark in Bovenkerk op het programma voor de heren van RODA 3. RODA 2 zit namelijk dit jaar bij ons in de competitie ingedeeld en had de eer om het op deze verrassend zonnige herfstmiddag tegen ons op te nemen.
    Waar onze Benjamin Fabian nog niet zo lang geleden op 11 november vooral gefocust was op het maken van een strijdplan om zoveel mogelijk snoep te vergaren langs de deuren van Aalsmeer en Amstelveen tijdens Sint-Maarten, stond hij anno 2023 op 11 november gewoon weer vertrouwd in de basis bij de nog foutloze koploper van de 4e klasse. Hierin werd hij vergezeld door Stijn (bedankt voor het invallen Stijn!), Sem, Mike H, Justin, Timo, Joeri, Tijn, Jesper, Job en Noah. Deze 11 mannen kregen de zware taak van succescoach GINO M om RODA 3 voorspoedig aan de wedstrijd te laten beginnen. Ondanks dat dit vrij aardig verliep, kwam het ervaren zaterdag 2 uit het niets toch op voorsprong. RODA 3 op achterstand… Dat was alweer een behoorlijke poos geleden. Het was een goede wake up call dat er werk aan de winkel was en Tijn begon die herstelwerkzaamheden al vrij snel met de 1-1 nog geen 2 minuten later. Zijn opa en oma van 88 zaten op de tribune en al snel werd duidelijk dat de mannen van RODA 3 zich graag van hun beste kant wilden laten zien met zulke speciale toeschouwers van de partij.

    Zo liet Fabian wederom zien dat hij niet vies is van het maken van winnende doelpunten door op aangeven van el capitano Timo de bal iets wat gelukkig in het netje van RODA 2 te werken, 1-2! En daarna ging het hard, de 1-3 kwam van Joeri, de 1-4 werd verzorgd door Job, de 1-5 werd er door de zojuist ingevallen (over lekker invallen gesproken) Lucas in de goal gevolleerd, de 1-6 kwam van Max zijn voet en RODA 2 gaf als toegift de 1-7 nog cadeau met een eigen doelpunt. Een ongekende eerste helft voor een ontketend RODA 3 dus. Ook bij de in Nice bivakkerende sterkeeper Mark zorgde dit voor de nodige verbazing. Om 15:01 kreeg hij nog de update van Daniel dat het 1-2 stond om vervolgens nog geen kwartier later te vernemen dat daar nog 5 extra doelpunten bij waren gekomen. In de rust werd de ambitie uitgesproken om minimaal dubbele cijfers te halen en zo geschiedde, Lucas en Max verzorgde nog de 1-8 en 1-9 waarna de eer van het 10e RODA 3 doelpunt van de middag was weggelegd voor Mike van Gils! Uiteindelijk voltooide Lucas de doelpuntenregen met zijn 2e RODA 3 hattrick van zijn carrière te maken en de 1-11 op het scorebord te zetten. Alhoewel dat klinkt lekker voor het verhaaltje, maar in het echt kon het scorebord van het eerste veld van RODA de dubbele cijfers niet meer aan en gaf het zodoende 1-1 aan.
    De kers op de taart werd verzorgd door de de make a wish foundation (lees: de bank van RODA 3) die verlangde dat Timo, in zijn eerste RODA 3 seizoen nog een veel scorende verdediger met 3 doelpunten maar sindsdien alweer behoorlijk lang droog, zijn plekje centraal achterin verruilde voor de positie van Max in de spits! Dit leverde in het laatste kwartier van de wedstrijd nog een paar kansen op, maar nog meer tegendoelpunten bleef de heren van de zaterdag 2 (gelukkig maar) bespaard.
    De remontada was voltooit en de 1-0 achterstand was omgezet naar een 1-11 overwinning! Hierdoor pakten de mannen net als vorig seizoen, maar ditmaal al in november(!), het winterkampioenschap van de competitie! Zeven gespeeld, zevenmaal winst, 21 punten en een doelsaldo van +23! Het zijn heerlijke weken voor de fans van RODA 3. Zaterdag 25 november spelen de mannen nog een absolute kraker tegen mede titelkandidaat Arsenal en daarna volgt een bijna 2 maanden lange winterstop. Tot de 25e fans! Dan kunnen we jullie support weer meer dan goed gebruiken!