• JO14-1 was ook deze week weer “verbannen”naar veld 2 voor de thuiswedstrijd tegen Pancratius, vooraf de nummer 3 van de ranglijst met 9 punten uit 5 wedstrijden. In kleedkamer 4 werd de tactiek van de dag door Johan met de jongens doorgesproken, al komt eerst Alex tot de conclusie dat hij z’n voetbalschoenen is vergeten. Dat probleem is gelukkig snel opgelost, want daar heb je tenslotte papa’s voor! Met Pablo en Mik nog steeds in de lappenmand begon Roda in een iets andere samenstelling en tactiek aan de wedstrijd. Thijmen begon dit keer als linksback en Daniel werd op het driekoppige middenveld geposteerd. Lennert en extra wissel Noah van Yosri’s JO13-1 begonnen op de bank.

Vanaf de eerste minuut neemt Pancratius het voortouw en zet het Roda onder druk. Al na vijf minuten komt het op voorsprong als onze verdediging te veel uit het centrum wordt weggetrokken en een Pancratius speler kan uithalen van buiten de 16. Steijn komt helaas net een vingerlengte tekort om de 0-1 te voorkomen. Na de 0-1 komt Roda iets meer aan voetballen toe. Wesley krijgt de eerste kans voor Roda als hij een dieptebal van Imran langs de goed uitkomende keeper probeert te schieten, maar zijn poging is jammer genoeg niet hard genoeg. De volgende poging van Roda zijde is weer voor Wesley na een uittrap van Steijn, maar weer mist zijn schot te veel kracht om het doel te bereiken.

Roda heeft het heft wat meer in handen genomen en het spel naar zich toegetrokken. Lennert en Noah zijn al in het veld gekomen voor Daniel en Thijmen als Finn vanaf rechts een corner mag nemen. Het is even rommelig voor het vijandelijke doel, maar alleen Imran weet de bal nog wat te raken, maar zonder positief resultaat voor Roda. Op onze helft moet Tom Steijn uit de brand helpen als Pancratius countert en even later moet Cas twee keer voor opruiming zorgen in het eigen strafschopgebied. Tussendoor is de scheidsrechter het constante gezeur vanaf de Pancratius bank eindelijk zat. Daarvoor werd vrijwel elke beslissing in het nadeel van de gasten voorzien van commentaar terwijl het toch meer Pancratius (inclusief grensrechter) is dat de grenzen van het toelaatbare opzoekt. Roda blijkt in de duels weer eens wat te lief, maar dat is iets wat al jaren en bij meerdere teams speelt. De strijd speelt zich in het laatste deel voor rust voornamelijk af op het middenveld, met daardoor weinig kansen of mogelijkheden. Ook Joshua kan voorin niet tot een kans komen als Joost hem net iets te hard diep stuurt en vlak voor het einde van het eerste bedrijf wordt door Pancratius nog vermeend hands gemaakt in hun strafschopgebied. Vanaf de kant was het helaas niet goed te zien en ook de scheidsrechter was het ontgaan, maar na afloop was een aantal Rodianen overtuigd van .

In de rust een verbaal fel en heel positief team dat met een goed gevoel uit de kleedkamer uitkomt. De tegenstander had schijnbaar dezelfde vibe meegekregen, want het is Pancratius dat veel beter uit de startblokken komt. Amper 5 minuten na de pauze wordt Steijn wederom door een afstandsschot verslagen: 0-2. Daniel komt in het veld voor Joost en Thijmen neemt de plaats van Finn in. Joshua wordt daardoor linksbuiten en Imran gaat als valse spits spelen. Pancratius houdt het overwicht en probeert het via een schot dat richting kruising vliegt. Steijn weet echter erger leed te voorkomen met een prachtige en stijlvolle safe en vlak daarna zorgt Imran via een vreemde combinatie met Joshua en een verdediger van de gasten voor de aansluiting: 1-2 en nog genoeg tijd om gelijk te maken. Die valt ook bijna als Imran alleen op de keeper afgaat, maar die staat wederom z’n mannetje en redt keurig. Daarna maakt Pancratius al snel een eind aan de groenwitte illusies. Via een mooie actie vanaf links wordt hun voorsprong uitgebreid naar 1-3 en vlak voor tijd -met tussentijd een verfrissend buitje - ook nog 1-4.

Volgende week zouden er normaal gesproken nieuwe kansen uit geweest zijn tegen het Haagse HVV, ware het niet dat de nieuwe lockdown roet in het eten gooit en de boel qua competitie 4 weken op slot gaat. Eerst tegenstander zou daarna Sporting Martinus JO14-1 moeten worden voor de beker. Een heuse stadsderby dus en met hopelijk een volledig fitte selectie aan de aftrap.