• Sunday Matchday. Voor de verandering mocht JO17-1 zat. haar kunsten eens op de tweede dag van het weekend vertonen. Naar verluidt omdat voor tegenstander AFC JO17-2 op de zaterdag niet voldoende plek zou zijn op het prachtige, gloednieuwe, prachtige maar wel kleinere Sportpark Goed Genoeg. Dure viekante meters aan de Zuidas en dus minder velden, maar wel mét eigen parkeergarage inclusief speciaal AFC-tarief waarvoor eerst wel de juiste knop moest worden gevonden bij het inrijden.

Een slecht bezette bank deze week, want de blessuregolf houdt helaas aan en niet alleen bij de JO17-1. Op het laatste moment werd Joshua uitgeleend aan Yosri’s Zondag 2, waar hij tussen de volwassen spelers niet onverdienstelijk 45 minuten mocht meespelen. Bij ons alleen Paris en Ronil in eerste instantie op de reservebank derhalve en ook een half technisch duo, want Daan maakt Rotterdam onveilig.

De eerste kans is voor RODA als Mylan na een corner de bal helaas alleen met zijn lijf kan beroeren waarna de bal naast gaat. Iets later een vrije trap voor RODA iets buiten de 16. Aan onze rechterkant, dus een goede plek voor een linkspoot en dus neemt Mylan plaats achter de bal, maar die besluit op het laatst toch het leder opzij te leggen op Mik, die ietwat verrast niet tot een heel goed schot komt. Het is voorlopig vooral RODA wat de klok slaat al krijgt Timo nog wel een schotje recht in zijn handen te verwerken. Het is bijna wachten op de voorsprong. Eerst nog een waarschuwing van Max wiens schot door de goalie wordt losgelaten, maar waarop door onze aanvallers niet attent genoeg op wordt gereageerd. Dan het hoogtepunt van de dag als Mylan vanuit zijn linksachter positie met de bal inschuift en besluit vanaf een dikke 25 meter uit te halen. Zijn harde schot dwarrelt prachtig over de verbouwereerde keeper en de verdiende voorsprong voor RODA. RODA zet door via een schot van Max na zichzelf goed vrij gemaakt te hebben. Ondanks dat het spel meer op en neer gaat breidt RODA de voorsprong uit, al moet Timo daarvoor eerst nog even gestrekt om de gelijkmaker te voorkomen. Het wordt dus 2-0 als Alex een vrije trap op het hoofd van Daniel mikt en diens kopbal via keeper en paal hem nogmaals bereikt. Hoe en met welk lichaamsdeel de bal er precies ingaat is dan nog onduidelijk, maar het blijkt toch Daniel’s heup te zijn geweest. Als ik ‘m met ander (een niet verder te benoemen) lichaamsdeel had geraakt, had ie er wel harder ingegaan was zijn reactie…

RODA gaat verder op de ingeslagen weg. Imran en Mik wisselen van kant in de voorste linie en na een mooie aanval via Max, Imran en Ersan laat Immie een schot los dat helaas door de keeper wordt gered. De RODA druk blijft, maar tot de rust is er alleen enig gevaar via een schotje van Alex. Daarna zet AFC aan met een slotoffensiefje voor de pauze dat een voorbode lijkt te zijn voor het tweede bedrijf, want na de pauze zien we een totaal andere thuisploeg. Wat wissels aan onze kant. Paris Kan de eerste helft nog in relatieve rust de opbouw worden verzorgd, na de limonade is het eerst vooral AFC wat de klok slaat dat door hoog druk zetten op onze middenvelders en verdedigers en het fysieke duel niet te schuwen RODA flink terugdringt en daardoor in de problemen brengt. De Anschlußtor is al snel gemaakt en AFC ruikt bloed. Toch ook wat kansjes voor RODA via Imran, Mik en tweemaal Paris, maar ook Timo moet uitkomend nog redding brengen. Max heeft nog maar net plaats gemaakt voor Ronil als AFC gelijk maakt. Een strakke voorzet van onze linkerkant kan makkelijk worden ingetikt. Vijf minuten later is het zelfs 3-2 als een vrije trap van ver over Timo wordt heen geschoten en 10 minuten later is het zelfs 4-2. Kort daarop vindt Imran voor RODA weer de aansluiting als hij een fout van hun keeper genadeloos afstraft. We hebben weer een wedstrijd, lijkt het, maar dat is van heel korte duur. AFC maakt de 5-3 waarbij Cas nog heel vervelend met de paal in aanraking komt en gewisseld moet worden. Het blijft een wedstrijd met RODA wat meer op de aanvallende tour en AFC wat er gevaarlijk uitkomt. Toch nog een doelpunt van RODA. Joris zorgt ervoor dat Mik Paris bij de tweede paal kan bedienen, maar helaas is er geen tijd meer voor een toch wel verdiende gelijkmaker. RODA druipt met de staart tussen de benen af ricjtiomg . Een prima tweede helft met een veel mindere tweede, waar het leeftijdsverschil tussen de twee teams duidelijk tot uiting kwam: voetballend de meerdere, maar fysiek was het lastiger vandaag.