• Dat Bloemendaal op zaterdag 9 april de Corona troefkaart inzette zorgde er nu voor dat onze boys op dinsdagavond 19 april thuis mochten opdraven tegen de leeftijdsgenoten van deze club. Wel zo prettig om weer een wedstrijd in te lopen en zodoende weer een reëler beeld te krijgen van de competitie. Maar werden de teamleiders hier wel zo enthousiast van, zo kort op het voor de jongens overweldigende Paasweekend in Duitsland. Waren ze alweer uitgeslapen en scherp om welke tegenstander dan ook te kunnen verslaan? Weten ze de juiste teamspirit om te zetten in een positief resultaat.
    Het is een competitie waarin iedereen van iedereen blijkt te kunnen winnen en verliezen, dus het gevaar van puntverlies loert. De wedstrijd die gepland stond om 18.15 uur begon iets later wat ten goede kwam aan de livestream voorbereidingen van onze cameravrouw. Van alle markten thuis!
    Jammer genoeg kon Maxim nog niet aansluiten bij de groep na al grieperig teruggekomen te zijn uit Düsseldorf. Dit betekende dat met name Alex een controlerende rol had en Jaydan van achteruit voor aanvallende impulsen moest zorgen. Cas, Finn, Ronil en Pablo begonnen als sterke Roda bank naast Yosri en Daan.
    De eerste kans was voor de gasten uit Bloemendaal en een minder show-start als tegen Sporting Martinus tot gevolg. Met name de “11” van Bloemendaal zorgde voor gevaar en zwierf door onze achterste linie. Onze eerste corner werd genoteerd na 13 minuten en 5 minuten later gevolgd door een bal op de paal door Jaydan. Mik kwam ook meer en meer in de wedstrijd op zn linkerkant, en zeker nadat Imran een grote kans op de 1-0 gestopt zag door de keeper, kreeg ook Mik de kans op ons op voorsprong te zetten. Helaas bleef het vooralsnog de brilstand en over en weer nog geen spel om naar huis te schrijven. Tussendoor nog een goede aanval van de bezoekers wat gelukkig goed afliep. Dit was alleen een voorbode van wat niet helemaal in de lucht hing. De 0-1 werd na 25 minuten een feit doordat, ik dacht, eerder genoemde 11 knap doorging over onze linkerkant en afrond. Steijn was kansloos. Nu hebben we deze competitie eerder achter gestaan en is het toch nog niet goed gekomen. Niet getreurd dus en kop omhoog. Een vrije trap van Mik wordt net naast gekopt door Joshua. Jaydan krijgt kort daarop een bloedneus wat hem noodzaakt even op de grond te zitten voor verzorging. Willem rent vanuit de dugout richting Jaydan en prompt komt een Bloemendaalse moeder met 2 zakdoekjes om het bloeden te stelpen. Zullen we het houden op de charmes van Willem dat dit tafereel zich afspeelde voor een deel van de toeschouwers?
    Terug naar de wedstrijd. We mogen de conclusie trekken dat Roda ‘23 het moest hebben van het combinatievoetbal en goed samenspel mondde uit in corners en halve kansen.
    De hele kans kwam voort uit een vrije trap van Jaydan die prachtig werd ingekopt door Mylan, 1-1. Een oppepper zo vlak voor rust. Bijna nog de voorsprong nadat Imran op rechts goed doorgaat en de bal net niet bij Ersan weet te krijgen.
    Na rust nemen Joshua, Jaydan, Daniel de plekken op de bank in. Cas op rechtsachter, Finn op linksbuiten en Pablo op linksback moeten voor continuïteit zorgen, met Joris natuurlijk als slot op de deur. De eerste kans na rust was voor Alex nadat hij de bal op de paal kopte na een uitdraaiende corner. Roda wordt gevaarlijker en gevaarlijker en weet kansen te creëren. Immie stuit onder andere op de keeper van bloemendaal. In de tussentijd heeft Mik plaatsgemaakt voor Ronil. Een zondagsschot van Bloemendaal zeilt er bijna via de paal in. Pfff, het zal toch niet dat we op deze mooie April avond tegen puntverlies oplopen?
    Een geweldige diepe bal van Max op Ronil zorg ervoor dat laatstgenoemde de mogelijkheid heeft een schot te lossen of te kiezen voor een vrijstaande Ersan. De splitsecond keuze is een eigen schot die jammer genoeg doel mist.
    Bloemendaal doet wat het kan en Roda ‘23 de voetballende ploeg. Niet hoogstaand, maar toch in ieder geval als team proberen te spelen, kansen te krijgen en een overwinning eruit te slepen. Na een prima assist van Ronil weet Imran het net te vinden en de bevrijdende 2-1 op het scorebord te krijgen. Deze goal zorgde nog wel voor een hilarische grenswissel bij de gasten. Na een goede aanval opgezet door Max had Mylan de tweede nog op zn schoen, maar zn schot miste precisie. Een grote kans nog voor Bloemendaal, aan het einde van de wedstrijd maar gelukkig stond het vizier niet op scherp. Een terechte overwinning voor een ploeg die heeft geknokt voor en met elkaar. Om trots op te zijn.