• De ‘Walking footballers’ houden op 1 maart open huis bij Sporting Martinus. Deze mooie groep 60-plussers die bij Sporting Martinus op sportpark Overburg ‘walking football’ speelt, houdt woensdag 1 maart van 10.00 tot 13.30 uur open huis. Mieke Regelink, die de groep ruim vier jaar geleden namens AmstelveenSport oprichtte, heeft een gevarieerd programma samengesteld. Daarin staat niet alleen zelf voetballen, maar ook praten over voetbal centraal.

    Bij de onderlinge walking football-wedstrijdjes gaat het er vaak enthousiast aan toe. Op woensdag 1 maart willen de deelnemers het voetbalvirus tijdens het ‘open huis’ overdragen op andere senioren. De spelregels van walking footbaal zijn simpel, er mag niet worden gerend, de bal mag niet boven heuphoogte komen, fysiek contact is verboden, er zijn kleine doeltjes en er is geen keeper. De grootste moeite hebben de spelers de eerste keer vooral met de eerste regel; zo goed en zo kwaad als het kan wordt er dan toch een sprint uitgeperst.

    Het open huis begint op woensdag 1 maart om 10.00 uur met een gezamenlijke warming up gevolgd door een of meerdere potjes walking football. Na het sportieve gedeelte op het kunstgras wordt de activiteit om 11.30 uur verplaatst naar de nieuwe kantine van Sporting Martinus. Onder het genot van een kop koffie wordt de net gespeelde partij vluchtig besproken en het andere nieuws doorgenomen. Vervolgens wordt er soep met ballen geserveerd en is het tijd voor de eigen memories onder leiding van Mieke Regelink, want die hebben we allemaal over voetbal. Hoe leuk is het om die te delen met elkaar!

    Het voetbalevenement wordt georganiseerd in samenwerking met AmstelveenSport en wordt gesponsord door Amstelidee.

    Klik hier voor meer informatie op de website van Sporting Martinus.