• Voorafgaand aan het duel tegen De Volewijckers een hoop onduidelijkheid. Daan is door onbekende redenen voorlopig afwezig en met Reneal op vakantie naar de Algarve wordt er een poging gedaan om deze wedstrijd te verplaatsen naar een latere datum. Volewijckers kon of wilde echter niet meewerken. Voor de donderdag training werd oude bekende Yosri het alternatief waardoor tegen en met de volwassen spelers van het tweede kon worden getraind. Voor de zaterdag werd er met JP langs de lijn een tussenoplossing gevonden. De opstelling en geplande wissels werden vooraf gelukkig al door Reneal bepaald zodat het deze week puur om coaching tijdens de wedstrijd zou gaan.

  Vooraf wat extra ongemak doordat door miscommunicatie voor de ad interim niet duidelijk was dat zowel Ronil als Jaydan niet zouden kunnen spelen door fysieke ongemakken. Naast de dus al langere tijd geblesseerden Adam, Jayden en Pablo slechts twee wissels op de bank met Joshua en Cas.

  RODA begint vanaf minuut met goed druk zetten op de Amsterdamse verdediging. De eerste mogelijkheid is voor Mik nadat Daniel na slim en lang vasthouden Daan weet te bereiken. Mik vergeet op diens aangeven echter te schieten en vooralsnog dus nog geen echte kans. Een minuut later is die er wel voor Daan als hij het met links probeert: naast. Aan de andere kant moet Mylan ingrijpen, geholpen door Jaheim. Intussen breekt het zonnetje door de wolken en is het ondanks de maar 11 graden toch heerlijks langs de lijn en kan de sjaal af en de jas zelfs uit. Vreemd genoeg loopt bij Volewijckers een speler met korte mouwen, maar mét handschoenen rond.

  Volewijckers krijgt een vrije trap die hard en recht in de handen van Steijn terecht komt. Aan de aanvallende kant mag Mylan zich achter de bal zetten. Daan doet uit de draai een poging om de keeper te verschalken en uit de rebound komt de uitglijdende Daniel net een teen te kort om gevaarlijk te zijn. Even daarna een flink opstootje rond Ersan die een tik/klap tegen zijn hoofd krijgt. Door de commotie die hierdoor ontstaat besluit de jonge en onzekere scheidsrechter het spel tijdelijk stil te leggen waardoor beide teams wat tot bedaren kunnen komen. De scheidsrechter heeft het sowieso al niet te makkelijk, want werkelijk elk fluitsignaal tegen Volewijckers wordt door hun leiding en met woord en gebaar bekritiseerd. Niet gek dus dat dit overslaat op hun spelers, die sowieso niet direct voor leuk voetbal lijken te zijn gekomen. Veel kleine en grotere (lees: gevaarlijke) overtredingen en (te) veel misbaar.

  Hoewel RODA veelal het balbezit heeft en wat gevaarlijker is valt geheel onverwacht de eerste treffer aan RODA kant. Een van twee opeenvolgende corners wordt in de 16 niet goed weggewerkt waarna een Voleweijckers inzet door Steijn slechts op de lat kan worden getikt en de rebound een makkelijke prooi blijkt voor de thuisploeg. Daarvoor heeft Ersan nog wel een kopkansje gehad op aangeven van Daan, die weer door Rave was ingespeeld. 1-0 en RODA heeft wat recht te zetten. Mik krijgt een grote kans, maar zijn inzet wordt goed gered door de Volewijckers doelman. Het enige wapenfeit van Volewijckers komt vlak voor de pauze nog via een schot dat naast gaat en aan de andere kant staat het vizier van Immie niet goed afgesteld waardoor zijn schot over gaat. De laatste RODA-kans is voor Mik met links wederom tegen de keeper en de rebound van Daniel wordt op wonderbaarlijke wijze van de doellijn gehaald door een verdediger. Een grote mogelijkheid vlak voor de gang naar de kleedkamer wordt nog schitterend door Mylan verijdeld met een sliding op de rand 16.

  In de rust het devies vooral zo door te gaan met wat kleine accenten. Wij zijn de betere ploeg, de handelingssnelheid mag wat omhoog en de diepte en breedte van het veld kan beter worden benut. Achterin wordt door het ijzersterke centrale duo Joris en Rave weinig weggegeven en in de opbouw wordt veelal een groen shirt gevonden. Toch is de eerste kans na rust voor die Gastgeber. Steijn redt echter geweldig met een uitstekende reflex. Cas heeft inmiddels Jaheim vervangen en even later komt Joshua voor Mik. RODA gaat op zoek naar de verdiende gelijkmaker en die komt er ook via de kopgoal van Alex na een vrije trap van een meter ook 40. De assistent scheidsrechter van Volewijckers origine steekt echter gedecideerd de vlag omhoog ondanks dat aan RODA-kant helemaal niemand een overtreding of buitenspelsituatie heeft kunnen waarnemen. De scheidsrechter weet het ook niet zeker en kan niet veel anders doen dan dit vlagsignaal toch over te nemen en dus blijft de 1-0 achterstand staan.

  Nu was het al niet heel gezellig tussen en langs de lijnen, maar het wordt er door dit voorval niet heel veel leuker op. Volewijckers ziet blijkbaar geen andere manier dan het RODA spel te ontregelen door op of heel vaak over het randje te spelen. Daarbij wordt ook het verbale niet geschuwd en valt over het niveau daarvan niet veel positiefs te melden; laten we het daar maar bij laten. Extra dieptepunt daarbij is een tierende gewisselde speler die voor onze dug-out langs nog wat verwensingen laat horen waarna opnieuw een opstootje ontstaat. De scheidsrechter had bij het eerder stopzetten van de wedstrijd al aangegeven bij een volgende gelegenheid definitief te staken en voegt de daad nu bij het woord. Met nog 8 minuten op de klok lijkt het einde reeds bereikt, maar gelukkig kan na wat overleg heen en weer en een korte onderbreking de wedstrijd alsnog af worden gemaakt. In 8 minuten kan veel gebeuren. Twee afgekeurde doelpunten - aan beide kanten één, waarbij bij het afkeuren van Joshua’s goal vraagtekens kunnen worden gezet. RODA wisselt aanvallend en tactisch. Rave wordt vervangen door Mik, waarna Joshua rond Ersan komt te spelen. Het helpt… de toch nog meer dan verdiende gelijkmaker wordt gemaakt. Na keurig opzijleggen door Ersan van een door Mik opgezette aanval over links, volgt de schuiver van Imran op aangeven van onze spits. Deze laat de keeper onmachtig en dan mag toch worden geconcludeerd dat RODA zichzelf uiteindelijk met een punt beloond na zo’n lange achterstand.

  Over de enorme lelijkheid die na afloop nog op het veld plaatsvond, zullen we het verder maar niet meer hebben. Laten we het erop houden dat het een wonder is dat iedereen er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen.

  Hopelijk wordt het volgende week thuis leuker tegen SDZ!