• Met de zware en vooral teleurstellende wedstrijd en het bijbehorende verlies van afgelopen donderdag nog in de benen moest JO17-1 de provincie in om de rug weer te rechten. LSVV is de tegenstander en heel veel landelijker dan Zuid-Scharwoude ga je het niet heel snel vinden in Noord-Holland.

  Geen cappuccino in de kantine, maar gewoon koffie uit de thermoskan, dus de grappig bedoelde vraag naar havermelk werd vrolijk doch beleefd weggewuifd. Wel was er stromend water… héél veel stromend water zelfs. Helaas betrof het vooral hemelwater, want dat kwam met bakken uit de hemel vandaag. Al met al niet de meest gunstige omstandigheden om het toch wat geschonden blazoen weer wat op te poetsen. Daarbij komt ook nog dat RODA vandaag met slechts 11 man aan de start kon staan. Naast Jayden en Pablo waren ook Cas en Joshua nog niet fit, zat Mylan nog in de ziekenboeg, was Rave er een weekendje uit en moest ook Adam verstek laten gaan. Slechts 11 man op het wedstrijdformulier en zelfs die waren niet allemaal helemaal okselfris.

  Vooraf diverse gedoetjes. Alex was zonder zijn voetbalschoenen van huis gegaan, maar Daan (sr.) had nog 4 paar bij zich om dit op te vangen en gelukkig heeft de aanvoerder een vader die precies op tijd voor de wedstrijd én met schoenen kwam invliegen. Daarnaast wat onhandigheid bij het verkrijgen van de juiste kleedkamer en de bijbehorende sleutel. Er kon toch worden omgekleed en de rest van de voorbereiding kon worden volbracht. Weinig tactiek, maar vooral als team er moeten staan, de teleurstelling wegspoelen en de rest van deze najaarscompetitie goed afmaken. Om te beginnen met deze uitwedstrijd, die i.v.m. het afzeggen van de toegewezen scheidsrechter onder leiding kwam van een clubman die gelukkig wel de fluit ter hand kon nemen.

  Met zicht op de prachtige neogotische Sint Jan de Doperkerk uit 1906 werd met miezerende regen begonnen aan de wedstrijd met van kiet af aan een laag tempo. Dat kwam RODA in eerste instantie niet zo heel slecht uit met de wedstrijd van twee dagen eerder nog in de benen. RODA heeft een heel licht overwicht met meer balbezit. Het eerste schot is toch van LSVV met een corner tot gevolg. Na een kleine 10 minuten trekt de thuisploeg het spel meer naar zich toe. Steijn behoedt RODA eerst nog voor een achterstand, maar moet een minuut later helaas alsnog de bal uit het net vissen. LSVV maakt de 1-0, maar we kijken intussen naar misschien wel de slechtste RODA wedstrijd sinds misschien wel seizoenen. Intussen is het zachtjes regenen opgehouden en staat iedereen doorweekt, koud en tot op het bot verkleumd te rillen op het veld. Zelfs de dag-out biedt voor de begeleiding geen uitkomst, want de wind staat net de verkeerde kant op waardoor alleen de bezoekers op de tribune nog een enigszins droog plekje tot hun beschikking hebben.

  RODA komt de eerste 40 minuten amper tot kansen. Joris doet vlak na de 1-0 nog wel een poging, maar zijn schot verdwijnt hoog over. Even later is het bijna zelfs 2-0 als een foutje achterin bijna wordt afgestraft. Het schot gaat gelukkig voor RODA voorlangs. Verder is het het allemaal net niet. Te veel lopen met de bal, slechte en vaak slordige passing en amper diepte in het spel. Twee mogelijkheden voor de limo; schoten van Imran en Ersan leveren echter niet meer dan een corner op. LSVV doet het niet veel beter, maar kan dit waarschijnlijk ook niet, want RODA is heeft individueel duidelijk wel de betere spelers. LSVV hanteert slechts de lange bal, meer niet. Tien keer tegen deze tegenstander spelen zou wat mij betreft normaal gesproken toch minstens 8 overwinningen op moeten leveren. Een van die 2 andere wedstrijden wordt echter vandaag gespeeld.

  Na rust een wat beter RODA, maar tot veel leidt het niet. Opgewarmd zijn de jongens amper, daar was de rust veel te kort voor, maar ze dwingen wel aan. Eerste mogelijkheid voor Ersan, na een slippertje in de Zuid-Scharwoudse verdediging, maar hij kan niet tot een schot komen. Volgende wapenfeitje komt op naam van Daniel die zijn vrije trap vanaf rechts voorlangs ziet gaan. Het is direct na de pauze eenrichtingsverkeer naar het LSVV doel. Daan plaatst een vrije trap vertrouwd op het hoofd van Alex, maar zijn poging belandt in de handen van de keeper en even later wordt er geageerd wegens vermeend hands in de 16. Geen penalty vooralsnog, wat RODA het idee geeft dat de scheidsrechter twijfelachtige situaties niet altijd even objectief beoordeelt. RODA speelt dan eigenlijk al een tijdje met maar 10 man omdat Mik amper kan lopen door een opspelende knie. Het probeert het nog maar een keer via een hard schot van Alex vanuit de tweede lijn, maar weer zonder succes. LSVV weet het inmiddels niet meer, versterkt de verdediging en schakelt over op een 5-3-2 systeem waar Jose Maurinho nog jaloers op zou zijn geweest.

  De posities zijn voor de rest van de wedstrijd ingenomen. RODA presst, probeert en ploetert. De regen valt nog steeds gestaag vanuit de hemel wat de scheidsrechter noopt zijn brillenglazen langs de zijlijn op te poetsen. Zou dat een aantal discutabele beslissingen soms verklaren? RODA kiest opnieuw de aanval. Ronil kapt rond de middenlijn zijn man uit, zet door en mikt de bal op het hoofd van Alex. Diens kopbal gaat jammerlijk naast en dus nog steeds de 1-0 achterstand. Het wordt zelfs zowat 2-0 als uit een van de spaarzame tegenaanvallen de thuisploeg bijna nogmaals tot scoren komt. Daniel weet goed teruggelopen met een perfecte sliding erger leed voor RODA te voorkomen. De wel weggegeven corner levert slechts een kopbal op voor LSVV, die door de prachtig zwevende Steijn keurig naast kan worden gekeken. RODA probeert het nog maar een keer met nog een klein kwartier te gaan. Nog steeds geen hele echte kansen, maar dan wordt Daan in de 16 onreglementair gevloerd. Of het aan de schone glazen lag, een optelsom of gewoon terecht, maakt niet uit, maar de scheidsrechter wijst nu wel gedecideerd naar de stip. Daan gaat zelf achter de bal staan en weet de stand gelijk te trekken door de bal keurig en stevig in de voor RODA linkerhoek te plaatsen. Eindelijk gelijk en wie weet zit er toch nog meer in het vat. Verder dan een kopbal van wederom Alex en een buitenspel doelpunt van Ersan komt RODA echter niet en dus druipen we letterlijk en figuurlijk met slechts een punt af richting Bovenkerk.