• Voor de tweede bekerwedstrijd van dit prille seizoen kwam Sportclub Harmelen ’44 oftewel SCH ’44 op bezoek in Bovenkerk. De bezoekers lieten dit niet geheel ongemerkt voorbij gaan, want hun trainer Stefan werd i.v.m. zijn 50ste verjaardag hartstochtelijk incl. banner en vlaggetjes ontvangen en toegezongen door spelers en meegereisde aanhang. Een feestelijke begin dus en hetzelfde gold voor het begin van de wedstrijd van RODA zijde, want dat begon goed aan de eerste helft.

Wel flink wat wijzigingen t.o.v. vorige week tegen Martinus. Steijn was de keeper van deze week en Paris was weer wedstrijdfit en meteen basisklant. En ook Pablo was gelukkig fit om weer aan te sluiten bij de groep. Een fitte selectie betekende wel dat de eerste lastige keuze voor een tribuneklant gemaakt moest worden, want er mogen slechts 18 namen worden ingevuld op het digitale wedstrijdformulier. Cas maakte het het trainersduo wat eenvoudiger, want hij genoot in Monza van het F1 weekend. Daniel viel de treurige beurt om als 19e man te fungeren, maar natuurlijk was hij wel als supporter van de partij. Vlak voor aanvang toch nog een kleine wijziging in de vrijdag al bekend gemaakte opstelling. Christiaan zou eigenlijk op de bank beginnen, maar omdat niet iedereen op tijd binnen was mocht hij toch aan de aftrap staan.

RODA begon dus goed aan de wedstrijd en pakte het eerste kwartier het overwicht. Het eerste kansje komt voor Chris na een voorzet van Imran, even later een iets grotere voor Mik die op aangeven van Ersan de buitenkant van de paal raakt. Daarna nog een schotje van Ronil na een vrije trap van Mylan en dan hebben de gasten al twee keer moeten wisselen door wat blessures en gaat SCH snel door hun vier (incl. rust) wisselbeurten heen. Langzaam neemt SCH na de RODA golf het heft meer en meer in handen en zet het, flink aangemoedigd door de jarige trainer, steeds fanatieker druk op de RODA-verdediging. Opbouwen wordt daardoor steeds lastiger omdat er minder tijd en ruimte is om vooral het middenveld te bereiken. SCH scoort door die druk als de bal na een soort van misverstand tussen keeper en verdediging valt. Alleen op Steijn af wordt geen fout gemaakt door hun aanvaller en verdwijnt de bal keurig langs onze keeper. Mous laat Jayden en Mik van kant wisselen voor wat variatie, Imran ziet vervolgens zijn schot over en naast gaan en Joris moet zich helaas met een vervelende teenblessure al laten vervangen door Kick.

Vier wisselingen na rust: Alex, Jan Willem, Jaydan en Joshua komen in het veld voor Christian, Ersan, Jayden en Paris. Jaydan en Alex nemen hun plaats op het middenveld in, Max wordt spits, Joshua rechtsbuiten en Mik verhuist weer naar de linkerkant. Een heel ander RODA komt uit de startblokken. Er wordt veel strijd geleverd en de weg naar voren wordt net als in het begin van de eerste helft weer gevonden. RODA is duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Die komt er gelukkig vlot als Alex Max diep stuurt. Die schiet de bal rustig langs de uitkomende keeper en bepaalt de stand op 1-1. Direct daarna heeft SCH ’44 alweer kans op een nieuwe voorsprong. Kick krijgt in de eigen 16 de bal ongelukkig tegen zijn arm waarna de scheidsrechter de bal op de stip legt. Steijn heeft het lef om lang te wachten en weet de zeker niet slecht ingeschoten strafschop stijlvol te pareren. Even daarna slalomt Max over de achterlijn met een scrimmage voor het SCH-doel als gevolg. Jammer genoeg weet niemand de bal een beslissend zetje te geven. RODA wisselt weer: Ronil maakt plaats voor Pablo, die zijn eerste minuten van het seizoen maakt. Op driekwart van de wedstrijd probeert Imran het met een kopbal op aangeven van Max, maar over helaas. Weer wisselen beide buitenspelers van kant. Er ontstaat meer en meer een echte wedstrijd, mede doordat de ruimtes tussen de linies steeds groter worden. Aanvallen over en weer. Onzorgvuldigheid aan RODA kant zorgt ervoor dat SCH wat kansen krijgt, maar Steijn kroont zich meer en meer tot man of the match. Hij brengt knap redding na een vrije trap vanaf een meter of twintig en reageert nog alerter op de daarop volgende rebound. Even daarna heeft hij wat geluk aan zijn zijde als een prachtige kopbal van de gasten de buitenkant paal raakt. Vlak voor tijd redt Steijn definitief een punt als hij een schot weet te pareren en ook de hierop volgende inzet zijn prooi wordt.

Helaas is dit gelijkspel niet voldoende om nog kans te hebben om verder te bekeren, maar zoals Mous vooraf al zei, het resultaat vandaag was na het verlies van vorige week toch al van ondergeschikt belang. Al met al toch een leerzame wedstrijd tegen een fysiek sterke tegenstander, waarvan de trainer na afloop zei nog wel eens te een wedstrijdje te willen spelen. Toch een compliment wat mij betreft.

Volgende week de laatste bekerwedstrijd tegen koploper Buitenveldert JO17-1. Tot dan!