• De week begon turbulent, maar eindigde maandag (dinsdagnacht) met een goede afloop. Hier werd donderdag nog over doorgesproken, waardoor het team realiseerde dat er meer is in het leven. Het spelen van de wedstrijd op zaterdag was voor velen dan ook geen kwestie van winnen of verliezen, maar een ideale manier om te ontspannen.

  Het weer was prima, het veld kunstgras en 18 spelers op het formulier. De opstelling was best lastig, maar bestond in dit geval uit Aanval, Middenveld, Verdediging en Jongerius. Toevalligerwijs ook de afkorting van de tegenstander.
  Wesley Jongerius stond er nog op, maar voorlopig zou dit zijn laatste wedstrijd zijn. Hij vertrekt binnenkort voor een paar maanden naar het buitenland. Uiteraard zal ook hij kaal gaan als blijkt dat hij de minst scorende speler is en het team geen kampioen wordt. Na afloop van de wedstrijd zou nog wel bij zijn vertrek stilgestaan worden.
  Allemaal Momenten Voor Jongerius.

  Vorig jaar eindigde deze wedstrijd in remise, dus het team was scherp en ging toch voor een beter resultaat. Na nog geen 10 minuten leek het erop dat die gedachte los gelaten moest worden. Toen bleek dat Wesley van Dijk (altijd goed voor minimaal een doelpunt) nog teveel last had van een onwillige bovenbeenspier.

  Gelukkig was de vrees onterecht. De Zaterdag Bier hield grip op de wedstrijd en het was een kwestie van tijd dat er gescoord zou worden. Timo (doel)Punt maakte de zo gewenste 1-0, die daarmee uiteindelijk zelfs Man of the Match werd. Iets waar hij als kleine jongen over droomde. Ook dit zou na afloop gememoreerd worden.

  Het bleef een spannende pot, want het lukte de Zaterdag Bier niet om 100%-kansen te benutten. Zo had Damian een omhaal a la Zlatan in gedachte. Helaas deed zijn schoen niet wat hij wilde. Ook Luuk lukte het niet om de hoekjes te vinden en zelfs Kevin werd keer op keer gestuit. Hetzelfde gold gelukkig ook voor de tegenstander. Waarbij vermeld moet worden dat Sven in de laatste minuut het team voor een remise bespaarde toen de tegenstander een 100%-kans niet wist te scoren. Sven had niet veel te doen, maar stond er toen het nodig was. Het duel eindigde in 0-1, de 3 punten waren binnen. In de kleedkamer werd dit gevierd alsof het kampioenschap al behaald was.

  Naast dat er weer een spannende pot op de mat gelegd werd, was Mark (de social media man) de afgelopen week druk in de weer met een nieuw logo. Uit 6 mogelijkheden werd gestemd voor 2 nieuwe logo’s. Bovenaan dit verslag is het nieuwe logo te vinden.

  Naast het nieuwe logo had Mark 2 rewards gemaakt. 1 voor het vertrek van Wesley Jongerius en 1 voor Man of the Match. De eerste werd met veel kabaal overhandigd aan Wesley en de ander gaat als wisseltrofee van teamgenoot naar teamgenoot. Er wordt zelfs beweerd dat je er beter van slaapt.

  Als kers op de taart werd er een vervolg gegeven aan de “zang-auditie”. Djurre had de eer om het al oude verjaardagslied aan te heffen. In dit geval voor Bas die eindelijk volwassen is geworden. Timo zal de volgende keer zijn lied voorbereiden. Ook hiervan zullen beelden op instagram verschijnen.

  Komende zaterdag speelt de Zaterdag Bier een bekerwedstrijd tegen Aalsmeer. Dat doen ze op veld 1 en er is geen andere wedstrijd, dus wordt er langs de lijn een hele grote opkomst verwacht. De wedstrijd is om 14.30 uur en is gratis te bezoeken. Na afloop zal er ook voldoende ruimte zijn voor handtekeningen en selfies. Komt allen!!!
  Uiteraard wordt ook van die wedstrijd verslag gedaan op instagram @Roda23zaterdag4.