• GEZOCHT TRAINERS ONDERBOUW

  RODA’ 23 is sinds dit jaar begonnen met het aanbieden van twee trainingsmomenten voor de niet-selectieteams JO8 t/m JO12. De achterliggende reden is dat de ontwikkeling en daarmee het eindniveau van spelers en speelsters op jonge leeftijd onvoorspelbaar is. In het verleden was het zo dat al op jonge leeftijd onderscheid werd gemaakt tussen selectie- en niet-selectieteams. Voor veel jeugdvoetballers was het onmogelijk om op de lange(re) termijn het maximale uit zichzelf te halen. RODA’ 23 zet daarom sinds dit seizoen in op het project gelijke(re) kansen. Middels dit project willen we al onze jeugdvoetballers de mogelijkheid bieden om zijn of haar potentie volledig te benutten en maximaal plezier te beleven aan voetballen. We behandelen elke speler gelijk. Zowel qua aandacht als qua faciliteiten.

  Het niveau van onze selectietrainingen was altijd vrij hoog en er was een vrij groot niveauverschil met de breedteteams. De ambitie van RODA’ 23 is nu om iedereen een goede en gelijkwaardige training aan te bieden. Door 2 trainingsmomenten aan te bieden en de trainers op te leiden hopen we onze ambitie te realiseren. Dit doen we door het aanbieden van (KNVB) cursussen, trainerscursussen en learning at the job. Onze hoofdbloktrainers leiden we verder op zodat ze tijdens de wekelijkse trainingen de trainers verder kunnen helpen bij het ontwikkelen van hun trainers skills.  

  Dit klinkt allemaal mooi maar we zien dat we onze ambitie op dit moment nog niet kunnen verwezenlijken. Dit komt simpelweg door een gebrek aan trainers. Wij willen dan ook graag een dringend beroep doen om u op te geven als trainer voor het team waarin uw (klein)zoon of (klein)dochter speelt. Uiteraard juichen wij het ook toe als onze (jeugd)spelers hun ervaringen delen met hun clubgenoten.

  Trainingen

  De niet selectieteams van de JO8 t/m JO12 krijgen 2x in de week een bloktraining. De bloktraining is een trainingsmodel waarbij een voetbalveld wordt opgedeeld in een aantal oefeningen welke successievelijk door ieder team worden afgewerkt. Na een bepaalde tijdsperiode, 15 minuten,  schuiven de teams door naar de volgende oefening.

  Op de maandag zal niet per team worden getraind, maar per leeftijdscategorie in groepen van maximaal 10 kinderen. De teams worden dan “gehusseld”. Op de woensdag traint iedereen met zijn eigen team.

  Naast het plezier voor u als trainer en de spelers op het veld bieden we:

  • EUR 5 vergoeding per training;
  • De oefenstof wordt wekelijks aangereikt. Je hoeft de trainingen dus niet zelf te bedenken;
  • Kleding: broek, shirt, sokken, trainingspak, en regenjack tegen een borg van EUR 50;
  • Materiaal wordt door RODA ’23 beschikbaar gesteld. De bloktrainers zorgen dat het voor aanvang training op de velden aanwezig is; en
  • Mogelijkheid om je als trainer verder te ontwikkelen.

  Heb je interesse, meld je aan bij de Johann van der Linden (jvdl1962@kpnmail.nl ).

  Om jullie verder te informeren over het project “gelijke(re) kansen” zullen we, zodra de coronamaatregelen dat toelaten,  in de kantine een presentatie geven voor alle ouders/verzorgers en andere geïnteresseerden.

  Namens de Technische en Jeugdcommissie.