• Omdat RODA ’23 (bedankt Willem voor de punctualiteit:) 17-1 het buitengewoon goed doet in de Zwaluwen Jeugd Beker competitie werd uitgekeken naar de komst van 5e divisie ploeg Buitenveldert. Na eerder De Meern en Sporting Martinus over de knie te hebben gelegd, moest een punt worden behaald voor de volgende ronde. Een mooie pot kon van tevoren worden voorspeld.
  Nu hadden deze jongens 4-4 gespeeld tegen De Meern en wij met goed voetbal 6-3 gewonnen, dus dan kun je de simpele conclusie trekken dat een punt zeker haalbaar zou zijn en misschien meer. Of is dat scorebordjournalistiek? Het trainer/coach duo Daan en Reneal hadden, met name achterin, enkele wijzigingen aangebracht in de vaste formatie. Rave werd geposteerd in het centrum samen met Pablo. Mylan naar zijn vertrouwde plek op linksachter en Jaheim op rechtsachter. Cas was ziekig (geweest) en nam samen met Joris, Ronil en Ersan plaats op de bank. Jaydan en Jayden waren samen ook aanwezig om hun ploeg te supporten. Adam was afwezig door ziekte.
  De irritatie bij scheidsrechter Donkel werd opgewekt doordat de tegenstander op het dooie gemakkie pas minuten na 10.30 uur het veld op kwam wandelen. En ook nog eens geen grensrechter gevonden om te willen vlaggen. Uiteindelijk was een reservespeler bereid om zijn team te ondersteunen.
  Na 3 Minuten was het raak voor RODA ‘23. Uit een corner weet Mik, met een mooie curve in de trap, het hoofd van Mylan te bereiken die op zijn kenmerkende manier de bal in de rechterbovenhoek kopt. Een vliegende start van onze jongens.
  Voor de neutrale toeschouwer, die er trouwens weinig geweest zullen zijn, ontpopte zich een hele leuke wedstrijd met twee strijdende ploegen, met RODA ‘23 met licht overwicht.
  De enige RODA gele kaart van deze wedstrijd is voor Joshua. De overige 5 werden gegeven aan de kant van Buitenveldert. Zou dit iets te maken hebben met het veel te laat op het veld verschijnen bij het begin van de wedstrijd en start van de tweede helft? Speelde dit mee bij de scheidsrechter? Voor de rest namelijk een soms harde maar faire wedstrijd, los even van wat duw- en trekwerk aan het einde van de wedstrijd.
  Doordat Imran zich met name in de eerste helft dicht tegen onze spitsen aan speelt, ontstaat op het middenveld met Daniel en Alex vaak een man-meer-situatie in het voordeel van Buitenveldert. Gewaagd tegen een 5e divisie club als Buitenveldert.
  Toch laten we de kaas niet van het brood eten, maar merken wel dat Buitenveldert een sterk team is met technisch begaafde spelers. Voordat Buitenveldert ook maar enigszins in de buurt is geweest van Steijn, is de tweede kans voor RODA ‘23 te noteren. Daniel stuurt Daan diep op rechts en zijn loepzuivere voorzet bereikt Joshua. Helaas gaat zijn kopbal over het doel.
  En dan hebben we 20 minuten gespeeld. Tijd voor de ingelaste drinkpauze en extra tactische aanpassingen. Er zullen richtlijnen zijn voor een drinkpauze, maar was het nou zo bloedheet gisterochtend rond 11’en? Ik zie het er in de toekomst van komen dat de KNVB a la Basketbal een wedstrijd in meerdere blokken gaat opdelen, gewoon uit tactisch oogpunt en verzorging. Terug naar de wedstrijd.
  Buitenveldert wordt duidelijk sterker na deze korte pauze. De linksbuiten kapt en schiet met rechts net naast de goal van Steijn. Kort daaropvolgend een volgende inzet die Steijn goed pareert en er vervolgens geruimd kan worden.
  De 1-1 is verdiend. De rechterspits van de gasten weet goed door te gaan en zelf af te ronden.
  Na deze 1-1 laten we ons niet uit het veld slaan en dit uit zich in de volgende kans. Mik gaat goed door op links en zijn voorzet komt net niet voor de voeten van Joshua. Imran speelt weer met de hoge intensiteit (zo noem je dat toch tegenwoordig) als we van hem gewend zijn. Hij versiert een vrije trap waar weliswaar geen direct vervolg uit komt, maar wel een uitval van Buitenveldert. Tijdens deze uitval maakt Buitenveldert een overtreding op de helft van de helft van Buitenveldert. De vrije trap die erop volgt is wel besteed aan Mik. Weet u Zeeburgia Uit nog? Niet dat de positie hetzelfde was ofzo, maar wel dat de bal het net raakt. Nu onder de lat en boven de keeper. 2-1.
  Om een beeld van de wedstrijd te schetsen. Buitenveldert is meer van het samenspel en wij komen daar vandaag gewoon wat minder aan toe. Ook is er veel onnodig balverlies of is balverlies altijd onnodig? Wel wordt er hard gewerkt en dat is mooi om te zien.
  De ‘echte’ rust geeft Reneal en Daan de kans om de nodige aanpassingen te doen. Dit resulteert in dat Ersan en Cas het veld in komen voor Joshua en Jaheim.
  Buitenveldert heeft de voor hun extra lange rust goed benut en countert sterk na een corner van onze zijde. In eerste instantie leek het gevaar geweken maar het afstandsschot dat kort daarop volgt, gaat strak het kruis in. Steijn heeft letterlijk en figuurlijk het nakijken. 2-2.
  Daar wij de kansen moeten krijgen uit met name dode spelmomenten, is het weer Buitenveldert dat een dodelijke counter plaatst na een RODA ‘23 corner. Een speler van de gasten kapt onze laatste linie uit en schiet 'm langs Steijn. 2-3.
  Een hard schot van Immie gaat jammer genoeg net naast het doel. Vervolgens was het weer tijd voor de drinkpauze. Ronil neemt de rechtsbuiten-positie over van Daan en Joris die van Pablo.
  Een goede aanval van onze boys levert een hoekschop op als hoogste haalbare. Een strakke voorzet van Cas vanaf ongeveer de middenlijn komt in de 16 waar Alex een kopkans heeft. Ersan laat zich ook niet onberoerd en heeft sterke acties in huis.
  De 3-3 had er echt nog ingezeten. Imran weet zich vanaf links langs een aantal tegenstanders te wurmen en zijn pass bereikt Daniel. Zijn inzet had de broodnodige gelijkmaker moeten zijn maar de keeper redt knap. Veel gerommel nog in de 16 en afstandsschoten van buiten de 16 van Buitenveldert maar het mocht niet zo zijn.
  We kunnen concluderen dat we het prima hebben gedaan in de beker tegen sterke tegenstanders. Geen volgende ronde helaas. Komende weken slijpen met name aan veldbezetting en automatismen. Maar das logisch! Op naar de eerste competitiewedstrijd tegen Fortius. Weer thuis, nu om 11.00 uur. Tot dan.