• Dat het dringen is in de top van de Divisie 7-A, dat mag worden gezegd. En dat onze jonkies daar ook bivakkeren, dat mag ook worden gezegd en geschreven. Afgelopen zaterdag stond de topper in deze divisie op het programma, uit tegen vv Noordwijk. Een zaterdag-amateurclub met historie. 2 x algeheel amateurkampioen van Nederland en een club die vele profs heeft voortgebracht, waaronder voormalige ajax-goalie Edwin van der Sar. Veld 2 stond ingeroosterd en daarmee het hoofdveld sparend voor de subtopper in de tweede divisie tegen Spakenburg, de pain in the ass van FC Utrecht.
  Zonder Jayden en de vakantievierders Max, Pablo en Joris, hadden Mous en Daan alsnog een volle bank tot hun beschikking en daarmee de breedte van de selectie aangevend. Daniel, Paris, Chris, Joshua en Steijn namen plaats in de dug-out. De wedstrijd begon iets later en ging vooralsnog gelijk op. Eerste kansje kon worden genoteerd voor Roda’23; Na een breedtebal van Ersan kon het schot van Mik worden gepareerd door de keeper van Noordwijk. De eerste plaagstoot van de thuisploeg noopte Timo tot de eerste redding van de wedstrijd. een schot van buiten de 16 kon tot corner worden verwerkt. Gelijk opgaand in mogelijkheden en in veldoverwicht. Een ‘moeilijke bal’ werd bijna door Ersan onderschept, maar toch is de keeper er als de kippen bij om rust te brengen.
  Mik verstuurt een bal over de hele breedte van het veld maar is net te lastig om onder controle te brengen. Balverlies van onze zijde zorgt voor de eerste echte grote kans voor Noordwijk. De linksbuiten schiet de bal voorlangs. Dit was wel het teken voor Noordwijk om een tandje bij te schakelen en dreigender te worden. Met name de sterke nummer 9 van de thuisploeg weet het centrale tandem Jan Willem en Kick tot het uiterste te dwingen.
  Een kopbal van de spits wordt weer door Timo tot corner verwerkt. Uit deze corner een grote kopkans maar Timo houdt zn doel schoon. Speciale aandacht voor de nummer 10, voor mij de uitblinker van de wedstrijd. Tussen de linies spelend, altijd aanspeelbaar en simpel voetballend. Hij weet uit een strakke voorzet vanaf de zijkant de 1-0 aan te tekenen door, als zeker niet de langste van het veld, de bal over Timo te koppen. Ongedekt omdat hij uit de rug van alles en iedereen wegliep.
  Ook de 2-0 die er rap achteraan kwam, was het de spelverdeler die de bal veroverde na onoplettendheid achterin. Zijn voorzet wordt binnengewerkt door een ploeggenoot.
  Dit was het sein voor Mous en Daan om in te grijpen. Daniel, Paris en Joshua mochten het veld in voor Ronil, Jaydan en Cas. Nog voor de tactische omzettingen goed en wel waren doorgevoerd, lag de 3-0 al in het net. Na dit doelpunt was Paris degene die het team opzweepte, het vuur erin bracht door met gestrekt been in te komen. Hij raakte weliswaar ook de bal, maar de scheidsrechter besloot om naar de borstzak te grijpen. Geel, maar wel het signaal om ons niet zomaar als schoothondjes naar Amstelveen-Bovenkerk te sturen.
  Via een vrije trap van Mik hebben we geen geluk om voor rust nog met een treffer terug te komen.
  Na rust zal het nodige zijn gezegd in de kleedkamer; waarschijnlijk niet voor herhaling vatbaar in dit verslag:).
  In ieder geval kwam de eerste mogelijkheid uit de koker van Ersan. Zijn poging miste precisie.
  Het was wel Roda dat weer in zn kracht kwam, zoals dat heet. Voetballend, bal in de ploeg, pogend om ook Imran in stelling te brengen. Vanuit een voorzet van Mylan kopt Ersan de bal wat een corner oplevert. Uit deze corner is het Alex die de bal net naast kopt. Een sterke redding van Timo volgt er snel op. Hiermee ook aangevend dat Noordwijk probeert op zoek te gaan naar de vierde treffer. Chris komt het veld in voor Mik, om met zijn creativiteit het middenveld van Noordwijk te verrassen.
  Voorafgaand aan een goede doelpoging van Alex, maar zijn schot gaat over, een aantal hachelijke momenten voor het doel van Noordwijk. De thuisploeg komt er vervolgens sterk uit wat uitmondde in 2 corners, maar geen echt gevaar.
  En weer is het Roda’23 dat dreigend is. “Hands..Hands” wordt er vanaf de zijlijn geroepen, of is de wens vader van de gedachte?
  Er zit pit in de ploeg dat uitstraalt de (aansluiting)treffer te willen maken. Dit resulteert in een goal van Paris na een mooi aangesneden voorzet van Kick. Bij de tweede paal staat Paris en tekent de 3-1 aan.
  Ronil mag in de slotfase nog het veld in voor de moegestreden Ersan.
  Een voorzet of een schot van Chris schiet net achterlangs het doel. Ook Noordwijk weet zijn kansen te behouden, nu met een schot voorlangs het doel.
  Al met al een vermakelijke wedstrijd met een Roda’23 dat gezien de eerste helft terecht aan het kortste eind trekt. Laten we niet vergeten dat Noordwijk gewoon een sterke ploeg is waar het geen schande is om van het verliezen. Ondanks een tamelijk uitzichtloze tussenstand zijn onze jongens blijkbaar toch in staat hard te werken en te blijven jagen op een goal. Dit moet vertrouwen geven om de top van deze divisie angst aan te jagen en voor verrassingen te zorgen.