• Na het toch wat teleurstellende en en erverende gelijkspel van vorige week tegen DCG wacht deze zaterdag de Koninklijke uit Haarlem als opponent. Het tweede onder 17 team van de oudste club van Nederland en een ploeg zonder punten nog na flinke verliespartijen tegen Hoofddorp en Maarssen (doelsaldo 1 voor, 12 tegen!).

  De weg richting RODA sportpark begon met een heerlijk najaarszonnetje, maar na de wedstrijdbespreking moest de warming-up toch in de regen worden voltooid. Buienradar zag dat het op tijd goed kwam en toen scheidsrechter Londema voor het beginsignaal floot was het gelukkig net weer droog en verdwenen de wolken langzaam voor de zon. 17 spelers op het DWF deze week. Jaydan, Paris en Jayden namen geblesseerd plaats op de tribune, waarvan de laatste dit keer zonder krukken en mét nieuwe brace. Helaas tot aan de winterstop geen voetbal voor hem, maar daarna hoopt hij weer aan te sluiten bij de groep. Aan de kant houden Cas, Max, Pablo, Ronil en de weer fitte Joris de bank in eerste instantie warm.

  Dan de wedstrijd. RODA neemt het heft snel in handen en kiest voetballend het voortouw. HFC kiest vaker voor de langer bal en voor de fysieke weg, vooral door hun aanvoerder, die het duel absoluut niet uit de weg gaat en vanaf de aftrap al een charge uitvoert op Ersan. Vooralsnog zonder gevolgen of kaart. Er wordt vooral op de helft van de tegenstander gespeeld, maar het eerste gevaar komt eerst van de gasten. Kick brengt met behulp van de prima meeverdedigende Joshua goed redding, maar ook het volgende kansje is voor de Kon. HFC. Hun aanvaller kan het echte Kick alleen moeilijk maken door aan zijn shirtje te gaan hangen.

  RODA komt na een dikke 10 minuten op een verdiende voorsprong als Alex Imran aanspeelt, die neemt een paar passen en haalt vanaf de 16 verdekt, hard en onverwacht uit. De HFC goalie ziet er niet helemaal goed uit als hij zich enorm verkijkt op dit schot recht door het midden en dus is het 1-0. Ook de volgende kans is voor RODA als Mylan voorgeeft na een korte corner vanaf links, maar Kick’s kopbal stuitert van de bovenkant van de lat weer terug het veld in. HFC komt er regelmatig met vooral lange ballen uit, dus blijft het oppassen achterin. Hoewel Steijn tot dusver weinig te doen heeft wordt hij ook nog even bijgestaan door Mylan, die met een superscherpte tackle op de bal ingrijpt om een grote kans van HFC te voorkomen. Aan de andere kant van het veld probeert Alex het met een strakke vrije trap van een meter of 30, maar de bal wordt onderweg aangeraakt door een HFC-speler. Een van de vele corners is slechts het gevolg. Toch lijkt het 2-0 te worden als een voorzet vanaf links door Mylan met net te weinig precisie door Daniel wordt geraakt. In de daarop volgende scrimmage weet Joshua alsnog het beslissende zetje te geven, maar al die tijd stond de grensrechter al met zijn vlag omhoog voor veel eerder buitenspel van de voorzetgever. Kon. HFC wisselt maar liefst drie spelers en ook RODA moet helaas Daniel geblesseerd het veld verlaten als de HFC aanvoerder totaal onnodig hard met twee benen op hem inkomt bij de zijlijn. Cas wordt zijn vervanger als rechtsachter. Net daarvoor heeft Alex nog een poging gedaan om te halen na een corner van Mik vanaf rechts, maar de tweede goal komt pas als Imran schuin het veld oversteekt en zijn schot de paal raakt. Joshua is er als de kippen bij om de bal toch nog tot over de doellijn te punteren. Tot de rust blijft de stand hetzelfde hoewel Chris het nog met een schot probeert en ook Imran van dichtbij nog de lat raakt. Mik is dan inmiddels naar de kant gegaan met een naar uitziende knieblessure als hij vervelend op bal gaat staan in een poging een mooie dieptebal van Alex binnen te houden. Tijd voor Max om zijn positie over te nemen.

  In de rust de welbekende puntjes op de i. Niet verzaken, vasthouden aan de teamafspraken en meer diepte in het spel. Een aantal wissels volgt. Max verhuist naar links op het middenveld. Joshua wordt linksbuiten en Ronil komt het veld in als rechtsbuiten voor Alex. RODA blijft voetballende de betere ploeg, wint de duels en laat de bal beter rond gaan dan de tegenstander. Ersan wordt net als in de eerste helft vaak als aanspeelpunt gezocht en gevonden om door te voetballen, maar daarna is RODA vaak slordig, wellicht mede veroorzaakt door de vele wisselingen en de uiteindelijk zelfs 6 verdedigers in het team. Chris heeft na vijf minuten last gekregen en moet zich laten vervangen door Pablo en even later komt Joris in het veld voor Joshua en schuift Max weer een positie naar voren.

  De eerste twintig minuten van de tweede helft gebeurt er weinig noemenswaardig. In de kort daarop volgende periode dan weer een stuk meer. Eerst haalt Mylan een bal van de lijn na een van de spaarzame aanvallen van de koninklijke en daarna bedient Ronil de mee opgekomen Cas. Die weet een gaatje te vinden tussen paal en doelman: 3-0! Een kleine 10 minuten later een van de kleine foutjes in de verdediging, die verder als een huis staat. Een verkeerde terugspeelbal valt tussen verdediging en keeper waarna het voor de attente aanvaller een koud kunstje is de bal langs Steijn te plaatsen: 3-1. HFC lijkt er even in te geloven en zoekt meer de aanval. Steijn hoeft echter alleen nog te redden bij een lastig schot en krijgt verder nog een klein kopballetje te verwerken. Wel golft het spel nu meer op en neer en worden de ruimtes tussen de linies steeds groter. Een grote kans voor RODA als Ronil de bal panklaar legt voor Max, maar de keeper staat nu wel op de goede plaats. In de laatste minuten wordt de voorsprong toch nog duidelijker door nog twee RODA doelpunten. Eerst heeft Ersan - keihard werkend als altijd - eindelijk het geluk weer eens aan zijn zijde en weet hij het net te vinden op aangeven van Max. Na een mooie passeerbeweging prikt hij de bal in de hoek en heeft hij zijn verdiende doelpunt te pakken. Vlak voor het laatste fluitsignaal wordt de einduitslag op 5-1 bepaald. Imran komt op karakteristieke wijze door op links en weet de opnieuw niet al te goed uitziende doelman in de korte hoek te verslaan.

  Volgende week wacht een ander JO17-2 team als RODA in Oost op bezoek mag bij Zeeburgia!