• Beste Rodianen,

  Welkom terug op de velden en welkom terug bij de mooiste club van Amstelveen eo. In alle geledingen hebben we inmiddels een mooie kick off gehad. Waar 14 dagen geleden de jeugd een vol weekend mocht kennismaken met elkaar was het zaterdag de beurt aan de senioren. ONZE club staat garant voor mooi en verzorgt voetbal, gezelligehied, veiligheid maar vooral het allerbelangrijkste en dat is het plezier. Dat we dit hebben blijkt wel weer dat ons sportpark volop bezocht wordt en we veel blije gezichten zien. 

  We staan dan ook absoluut niet stil in onze vereniging en zijn volop bezig met ontwikkeling. 

  De jeugdcommissie, technische commissie en het bestuur hebben de krachten gebundeld en doelstelling is om de opleiding verder door te ontwikkelen en te verbeteren. Ons uitgangspunt is nog steeds dat we opleiden voor ons 1e elftal en daarnaast een ieder zo lang mogelijk met plezier te laten voetballen bij ONZE club. 

  Als club zijn we enorm ambitieus en willen we nog meer voetbalplezier creëren en ongeacht niveau, ambities,  droomdoelen uit te laten komen.

  Hoe willen we dat op de korte en middellange termijn gaan doen.

  Het jeugdvoetbalbeleidsplan verder door ontwikkelen en eenduidigheid in de jeugdopleiding

  Afronden kwaliteit en performance programma van de KNVB. Inmiddels hebben we een advies rapport binnen en aan de hand daarvan gaan we samen met de KNVB en NMC bright verder werken aan de verbeterpunten die zijn aangedragen

  Investeren in het kader en trainers. Aankomend seizoen zal er op de club gestart worden met de KNVB pupillen opleiding waarbij 14 RODA’ 23 jeugdtrainers opgeleid zullen gaan worden. Daarnaast zal er 1 trainer naar de UEFA C Youth opleiding gaan en 2 trainers naar de UEFA B youth opleiding. Ook voor de startende trainer en/of enthousiaste ouder gaan we een passend programma aanbieden.

  De keepersopleiding gaat verder gestalte krijgen en doorontwikkeld worden. Vanuit de keepersafdeling is een plan van aanpak gemaakt hoe dit te gaan implementeren in het jeugd voetbal beleidsplan. Er gaan komend seizoen tevens 6 keepers trainers de Goal Keeper C opleiding van de KNVB volgen die ook op ons terrein zal gaan plaats vinden.

  Project gelijkere kansen bij de breedte afdeling is inmiddels ook van start gegaan. Bij de onderbouw vinden we het belangrijk dat ieder kind op zijn of haar niveau dezelfde aandacht krijgt. De hoofdbloktrainers gaan intensiever samenwerken met de selectie trainers en gedurende het seizoen komen er veel meer gezamenlijke momenten van trainen en gaan leerlijnen binnen de leeftijd categorieën gedeeld worden. Inmiddels zijn we op maandag ook met de bloktrainingen begonnen en hebben we met behulp van nieuwe en verse krachten inmiddels een start gemaakt. We komen daar nog uitgebreid op terug en gaan een mooie voorstellings ronde krijgen.

  Aangezien we Recht Op Doel Af willen gaan organiseren we dit seizoen een aantal thema sessies waar een ieder voor uitgenodigd zal gaan worden. De eerste staat dan ook in het kader van het vervolg van de kick off sessie. 


  Vrijdag 1 oktober organiseren we een workshop op de club met het thema "de trainer maakt het verschil". Als trainer kun je het verschil maken. Je wilt dat je spelers plezier hebben en hun talenten volop ontwikkelen. Of je nu beroepstrainer bent of een ouder die onverwacht langs de lijn staat, je doet het veel beter als je weet wat je wilt bereiken en hoe je dat kunt aanpakken. Aangezien we alles in wedstrijd vorm terug willen zien hebben we een mooie wedstrijd voorbereid.

  Het Programma is als volgt

  Vrijdag 1 oktober


  18.15 uur stadion open
  18.30 uur warming up - (leer)doelen en wat trainers willen leren/verwachten
  18.45 uur 1e helft - Waar sta jij voor als trainer (leider)?
  19.30 uur rust - Overleggen, benen strekken en uitreiken van het boek ‘De trainer maakt het verschil’
  19.45 uur 2e helft - Wat willen jouw spelers?
  20.30 uur einde reguliere speeltijd - Overleggen, benen strekken
  20.45 uur verlenging - Hoe maak je het verschil als trainer?
  21.15 uur strafschoppen - Nabeschouwing


  Deze inspirerende avond staat olv Mauro van de Looy en Martijn Bauer. Beide hebben een studie Psychologie afgerond en passen dit toe oa in de voetballerij zowel op BVO niveau als amateur niveau. Je kan je middels een PB bij mij aanmelden en iedere deelnemer ontvangt na afloop van de wedstrijd het boek van deze heren. Deze avond wordt jullie namens de club aangeboden en de entree en het boek ontvangen jullie kosteloos. In de rust en na afloop van de wedstrijd is er uiteraard gelegenheid om een drankje aan te schaffen.

  Indien je het leuk lijkt om hier aan deel te nemen stuur dan een bericht naar hjo@roda23.nl met de vermelding  deelname thema sessie 1.

  We hopen namens de TC op een hoop inschrijvingen en kijken uit naar deze kraker. 

   

  Hoofd jeugdopleiding

  Xander Baert