• Na de bekerkraker tegen Aalsmeer, was het deze zaterdag weer gewoon een competitiewedstrijd.

  Die bekerwedstrijd had zijn sporen achter gelaten. Ondanks dat de Zaterdag Bier een selectie heeft van rond de 20 spelers, konden er nog maar net 11 spelers ingezet worden. Gelukkig was de Zaterdag 5 bereid om support en spelers te leveren.

  Vanwege de krappe bezetting, moest Joey dit keer als centrale verdediger optreden. Naast Julian stond hij zijn mannetje. Dat je ook als verdediger de show kan stelen en toch ook nog nuttig kan zijn, bleek wel toen Joey in een uiterste poging om de bal bij zich wilde houden. Met breakdance-achtige bewegingen lukte het hem om de tegenstander van de bal te houden.
  Eat your heart out Anthony!

  Wie het één keer niet lukte, maar verder wel een goede wedstrijd speelde, was Djurre. Bij een actie in de 16 trok hij aan het shirt van een tegenstander. Heel vaak zou een dergelijke overtreding niet bestraft worden. Dit keer helaas wel. De penalty die volgde was goed ingeschoten en daardoor onhoudbaar voor Sven.

  Tijdens de wedstrijd leek het erop alsof er sprake was van matchfixing. Een andere reden zou kunnen zijn dat het vizier niet goed afgesteld stond. In ieder geval ging er van alles mis. Bas nam een penalty alsof hij rugby speelde en een vrije trap ging meters naast. Er gaan geluiden op om de verantwoordelijkheid voor spelhervattingen voortaan bij iemand anders te leggen.

  Wie het vizier wel scherp had en eigenlijk een foutloze wedstrijd speelde was Joost. Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd was hij goed op stoom. Dat hij door het team tot Man of the Match werd gekozen, was dan ook niet meer dan terecht. De uitbundigheid waarmee hij die uitverkiezing vierde sprak boekdelen.

  De eindstand was 3-1. De doelpuntenmakers waren dit keer Nick, Jason en Luuk. Alle doelpunten waren stuk voor stuk beauty’s. Waarbij naast de doelpuntenmakers er ook een eervolle vermelding op zijn plaats is voor Damian. Mede door zijn voorzetten, konden 2 van de 3 doelpunten gemaakt worden. Wesley en Kevin moeten vrezen voor hun plek in de spits.

  Al met al was het een goed resultaat. Hierdoor is de Zaterdag Bier opgeklommen naar de 3e plaats. De komende 3 wedstrijden worden op vreemd terrein gespeeld, maar hopelijk weerhoud dat niemand om te komen kijken. De 1e wedstrijd is om 12.30 uur bij De Meer.

  Uiteraard zijn de belevenissen van de Zaterdag Bier weer te vinden op insta (roda23zaterdag4). Hiervoor geldt dit keer wel een waarschuwing, want de coach deed een auditie waarvoor geen enkele stoel gedraaid is. Bij het kijken is dan ook het advies om het geluid niet (te hard) aan te zetten. U bent gewaarschuwd.