• Dat Fortius onbetwist nummer 1 staat in onze competitie, geeft ons toch nog de mogelijkheid om via een tweede plaats de 6e divisie te bereiken. SDZ is daarin onze grote concurrent. De wedstrijd zou eigenlijk twee weken terug worden gespeeld op een normale zaterdag, alleen werd toen de wedstrijd eruit gegooid vanwege hevige regenval de dagen ervoor.

  Een waslijst van zieken en geblesseerden viel ons afgelopen woensdagavond ten deel. Mylan, Cas, Pablo, Jaydan en Joshua waren afwezig en dat scheelt natuurlijk een slok op een borrel. Gelukkig konden Luuk en Dave uit 16-1 aan de selectie worden toegevoegd.
  Om 20.21 uur floot scheidsrechter Akyol voor de eerste keer deze wedstrijd. Dat er een zekere mate van spanning op deze wedstrijd zou zitten, dat was vooraf gezien de belangen bekend. Ik kan me geen pot herinneren waar de intensiteit zo hoog was, er zoveel overtredingen konden worden gemaakt zonder ECHT optreden, er mede daardoor niet echt goed gecombineerd kon worden, en er per saldo maar weinig echt goede mogelijkheden van beide kanten viel te noteren.

  De achterhoede voor Steijn bestond uit het gelegenheids-kwartet Jaheim, Joris, Rave en Ronil. Het middenveld uit Daniel, Alex met Daan op 10 en voorhoede uit Mik, Ersan en Imran. De eerste aanval op het terrein aan de transformatorweg was voor RODA ’23. Daniel stuurt Imran diep en zijn voorzet voor het doel bereikt geen medespeler. Ploegen zijn aan elkaar gewaagd, maar echt combinatiewerk zat er niet in. Daan is op het middenveld een gewild slachtoffer en meerdere overtredingen worden weliswaar als vrije trap geduid, alleen hadden gele kaarten denk ik beter geweest om een daad te stellen en te zeggen; tot hier en niet verder! Tot dan geen gevaar en geen vuiltje aan de lucht voor onze boys. Een jammerlijke miscommunicatie tussen Joris en Steijn bracht daar verandering in. Een terugspeelbal belandt in ons doel waardoor SDZ gemakkelijk op een onterechte voorsprong kon komen.
  Onze ploeg blijft jagen, met name op de laatste linie, maar die laat zich niet gek maken.
  Het is RODA ‘23 dat blijft proberen een gaatje te vinden, en versiert een vrije trap op randje 16. Mik ziet een kans en zijn schot gaat naast het doel. Aanvallend speelt SDZ weinig klaar.
  Aanvallend speelt SDZ ook nog weinig klaar. Het is nu Ersan die probeert met een Bergkampiaanse beweging zich vrij te spelen, door de bal met man in de rug over de verdediger te wippen en vervolgens erom heen te lopen. Het mislukt weliswaar maar het idee was goed.
  Zeker in de eerste helft volgen er kleine kansjes. Imran versiert een corner in de periode dat we even tegen 10 man spelen.
  Alex speelt de bal op Mik en zijn voorzet op Daan is goed, er wordt alleen buitenspel geconstateerd. En nu wordt Imran getorpedeerd en weer wordt het allemaal gedoogd.
  Vervolgens, bijna het het niets, een keiharde uithaal van een aanvaller van SDZ die op de rechterpaal belandt naast de kansloze Steijn. De paal biedt dus hulp en houdt de hoop op een goed resultaat. Na rust een iets ander spelbeeld. Nadat het weer enigszins gelijk opgaat, is het SDZ dat een licht overwicht heeft. Een forse overtreding van Daniel, om de boel op scherp te zetten zegt ie, wordt terecht beloond met een gele kaart. Terecht, kijkend naar de overtreding, onterecht als je de legio overtredingen van de eerste helft niet bestraft met een dito kaart. RODA ‘23 heeft nog steeds kansjes. De grootste op moment dat Ersan goed doorgaat en Daan in de scrimmage de bal tegen de al liggende keeper trapt.

  De grootste mogelijkheid van de gastheren volgt na een snelle uitbraak. Na een voorzet van de linkerkant wordt de bal gekopt en in de ogen van SDZ weggewerkt nadat de bal over de lijn is geweest. Zowel grensrechter als scheidsrechter constateren dit niet en laten het spel doorgaan. Een goede redding van Steijn houdt ons op de been. Even nadat Jaydan het veld is ingekomen voor Rave, wordt Imran in het strafschopgebied onderuit geschoffeld. Doorspelen is het oordeel van de scheidsrechter. Tijdens de wedstrijd werd de krachtterm
  ‘ schande’ gebruikt door mensen die het op een paar meter afstand konden aanschouwen.
  Veel meer woorden wil ik er niet aan vuilmaken. Tis maar een spelletje, zeggen ze dan.
  Alex, als aanvoerder, kon nog wel een gele kaart incasseren voor zijn wijze van reclameren bij de scheidsrechter.
  SDZ put moet uit de hulp die ze uit onverwachte hoek kreeg en weet de bal meer en meer in bezit te houden en voor gevaar te zorgen. Een corner schampt de lat, maar verder dan dat komt het niet. De wedstrijd wordt verloren en onderling lopen de gemoederen tussen de RODA jongens wat hoger op. Dat moet een keer kunnen, mits je maar snel weer vooruit kan kijken. Bart, bedankt voor het last minute invallen als grens. Luuk en Dave, bedankt voor het beschikbaar zijn op deze late donderdagavond. Tot volgende keer.