• 2 December en dus de Sint nog net in het land en traditiegetrouw ook bij RODA op bezoek bij de jongste voetballertjes. Sint en Pieten op veld 1 en 17-1 daarom doorgeschoven naar veld 2. Voor de trouwe supporters derhalve slechts een staanplaats vandaag, maar gelukkig amper wind en daarom heerlijk voetbalweer ondanks de lage temperatuur. De warming-up vindt wel op veld 1 plaats, maar die is niet helemaal naar de zin van Daan. Dus ondanks niet de bedoeling dit keer, toch maar even terug de kleedkamer in om met een felle toespraak proberen de jongens alsnog op scherp te krijgen.

  De eerste kans van de wedstrijd is voor de bezoekers van Sportlust ’46 uit Woerden. De poging in de korte hoek wordt door Steijn vakkundig gepareerd. Daarna neemt vooral RODA het initiatief met in de 5e minuut een schotje van Daan dat over gaat als eerste wapenfeit. Daarna belandt een prachtige voorzet van de mee opgekomen Cas bij Jaydan die een spectaculaire omhaal in gedachten had. Helaas zonder succes en is het iets later Mylan die gevaarlijk probeert te worden met een kopbal na een corner. RODA zet Sportlust vast op eigen helft en probeert er veelal via de goed opkomende backs Cas en Mylan uit te komen. Ook de buitenspelers Mik en Imran zorgen voor wat gevaar en kansen, maar beiden vinden na goed voorbereidend werk niemand om het karwei voor het doel af te maken. Na iets meer dan een kwart wedstrijd krijgt RODA het deksel op de neus en scoort Sportlust de 0-1 na ongelukkig balverlies van RODA in een kopduel nog ver van het eigen doel. Heel lang kan Sportlust kan niet heel lang genieten van de voorsprong als Mik de bal rond de middenlijn ontvangt en een lange een-twee aangaat met Daan. In de 16 hoeft Mik alleen nog maar opzij te passen om de meegelopen Ersan te bedienen die daardoor de verdiende gelijkmaker kan maken.

  Voor rust daarna nog slechts 3 noemenswaardige kansjes aan RODA zijde. Ersan en Imran proberen het van dichtbij en daarna een vlammend schot over in de laatste minuut van Imran na goed voorbereidend werk van Cas vanaf de rechterkant.

  In de rust toch de opdracht door te gaan met het vertoonde, aanvallende spel. Dat wordt dan geprobeerd met Daniel op de plaats van Alex op het middenveld en lijkt te worden bewaarheid als direct na de pauze via een combi van Ersan en Daan Imran alleen voor de keeper wordt gezet. Die laatste redt helaas en dus nog geen voorsprong voor de thuisploeg. Een paar minuten later misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd over veel schijven. Imran verovert de bal op rechts en via een combinatie van steeds een, hooguit twee keer raken wordt met een prachtig balletje achter zijn standbeen van Jaydan, dit keer Ersan alleen voor de keeper gezet. Ersan maakt geen fout, maar helaas staat hij in buitenspelpositie en wordt de treffer afgekeurd. Daarna wordt uit twee corners de kopballen van Imran en Mylan evenveel keer van de lijn gehaald door Sportlust. De eerste keer is Daniel er gelukkig als de kippen bij om de rebound in te schieten en RODA op 2-1 te zetten.

  Iets later doet Mik een poging via een schotje van buiten de 16 en en countert Sportlust direct gevaarlijk naar de tegenaanval. Via een paar schijven komt de bal vanaf rechts bij hun linksbuiten. De gelijkmaker wordt door alles en iedereen al geteld, maar Steijn weet via een uitschuifbeen op werkelijk geweldige wijze redding te brengen.

  Sportlust komt er steeds wat vaker uit. Vooral omdat RODA niet bij machte lijkt om de voorsprong uit te bouwen en het de druk op de tegenstander niet goed genoeg vol kan houden. Het is te slordig, raakt de bal te snel en te makkelijk kwijt in vooral in en vlak voor de eindfase. Verdedigend zit het over het algemeen wel goed, want Joris en Rave komen meestal als winnaars uit de bus in het centrum. Dat geldt ook voor beide backs Mylan op links en Cas op rechts, die vrijwel niets weggeven.

  Een kwartier voor tijd nog steeds geen vuiltje aan lucht wat de stand betreft. Wel is er verrassend geel voor Cas na vasthouden van zijn tegenstander en komt Ronil in het veld voor Mik. RODA komt er goed uit via Daniel, maar die wordt in het strafschopgebied ten val gebracht. Ongeloof bij de tegenstander want die zien er geen overtreding in, maar degene die er over gaat heeft toch echt op zijn fluit geblazen, maar geeft vervolgens toch een vrije trap op de rand van de 16. Nu dus verbazing aan RODA kant en vervolgens geen succes bij de vrije trap van Daan. Het spel golft nu steeds meer op en neer. Ersan schiet naast na een mooie aanval via Jaydan en Imran en Joris maakt het zijn directe tegenstander nog flink lastig waardoor diens schot voor het doel van Steijn langsgaat. RODA lijkt dan toch aan het langste eind te trekken qua resultaat, maar de gasten mogen vlak voor tijd nog een corner nemen. Die belandt voor de voeten van een Sportlust speler die de bal door een mêlee van spelers laag in de rechterhoek kan prikken. 2-2 en direct daarop het eindsignaal van de jonge arbiter.

  5 punten uit de laatste 4 wedstrijden voor RODA en puntverlies tegen tegenstanders die toch echt een maatje kleiner zijn. Ook na de wedstrijd dus stevige woorden van de trainer aan het adres van het team. Er zal toch echt een schepje bovenop moeten op alle vlakken. Zeker als we in de voorjaarscompetitie mee willen doen om het kampioenschap. Eerst nog een wedstrijd in deze competitie dit kalenderjaar om plek 3 veilig te stellen. Volgende week mogen we in Zoeterwoude vroeg aantreden tegen de nummer vijf van de competitie, Meerburg. Tot dan!