• Na het bekerdebacle moest de focus weer op de competitie gericht worden. Gelukkig was dat niet heel moeilijk, want de tegenstander was een directe concurrent. Bovendien was de uitwedstrijd tegen FC Amsterdam verloren, dus de ZaterdagBier had wat recht te zetten.
  Voor het thuisduel werd gespeeld op het eerste veld en werd een scheidsrechter geregeld die zijn mannetje staat en de wedstrijd onder controle heeft. Gezien het verloop in uitwedstrijd (de zgn. ‘brokobana’-pot), was dat geen overbodige luxe. Echter vlak voordat de wedstrijd begon werd die scheidsrechter weggeroepen. Over zijn vervanger hebben we het verder niet.
  Het aantal spelers was beperkt, maar Sponsebob, Triple T waren weer van de partij en ook Juggling Joling kon aansluiten. Verder werd Barry, de reservekeeper van het 1e ingevlogen, waardoor er genoeg spelers waren om te beginnen en waar nodig dat er ook wissels ingebracht konden worden.
  Het scoreverloop was grillig. De ZaterdagBier kwam op 1-0, maar een wat vreemde terugspeelbal zorgde voor paniek, waardoor het ook 1-1 werd. Later in de wedstrijd had de ZaterdagBier het geluk dat de tegenstander op de paal schoot. Tot die tijd had de ZaterdagBier de wedstrijd onder controle.
  In de tweede helft werd duidelijk dat de ZaterdagBier meer controle kreeg, wat ook in de stand tot uiting kwam. Triple T was gebrand om te scoren, want bij de tegenpartij speelde een oud-trainer van hem mee. Hij speelde een topwedstrijd, maar hij kwam niet tot scoren.
  Wie wel scoorde was de inmiddels bekende Youtuber Sweet Joey. Online had hij eerder die week ook gescoord, (https://youtu.be/PYdv4Us3krU?si=Tf_XwpPxqodAWEIx) maar de vreugdekreet tijdens de wedstrijd was vele malen groter. Zijn goal was dan ook de bevrijdende treffer. De overwinning was een feit.
  De tegenstander wilde echter ook de derde helft spelen, waardoor er nog in de kantine doorgespeeld werd. De derde helft duurde tot het sluiten van de kantine en eindigde onbeslist.
  Gelukkig hebben ook de foto’s nog: https://fotoleest.nl/fotos-roda-23-seizoen-2023-2024/roda23-zat4-fc-amsterdam-zat2-met-5-1-als-einduitslag-2024-03-02/