• De kop is eraf! Nadat vorige week een telraam nodig was tegen de leeftijdsgenoten van Purmerend en in totaal pas drie trainingen verder, stond afgelopen zaterdag de eerste echte wedstrijd op het programma. 7e divisie club De Meern was de tegenstander voor de Zwaluwen Jeugd Beker competitie. Een team dat waarschijnlijk al enkele weken in training is door de regioverdeling van schoolvakanties. Competitievervalsing? Ach ja, laten we het niet al te serieus nemen en onbevangen de wedstrijd in gaan. Roda ‘ 23 startte met het vertrouwde team, zonder Max die we gaan missen, maar met de teruggekeerde Daan en nieuwe Rodianen Jaheim, Rave, en Adam. Jayden van der Horst was er gelukkig ook bij om z'n teamgenoten te ondersteunen. Hij wordt in Oktober geopereerd en hoopt dit seizoen zeker nog waardevol voor het team te zijn. Onbevangen gingen beide teams van start onder leiding van scheidsrechter Koning. Het spel golfde op en neer met een De Meern licht in overwicht. De eerste echte kansen waren voor de thuisploeg en Steijn kon meteen zijn kunsten vertonen. De eerste inzet wordt gestopt, de tweede kans gaat over en de derde bal gaat naast. En dat in een tijdsbestek van een paar minuten.
  Een schitterende aanval over hun linkerkant wordt door de spits net over getikt. Gelukkig maar. Een goede actie van Mik op de linksbuiten positie zorgt voor een corner die door Imran over wordt gekopt. Dit geeft de burger moed. De tweede kans komt weer op naam van Roda en Imran. Een voorzet van Daan komt bij Imran die de bal net niet vol weet te raken. Een 100% corner wordt niet gegeven. We komen er beter in. Verdedigend staat het onder leiding van het Mylan & Joris blok beter. De middenvelders Daniel & Alex weten daarnaast de voorhoede spelers beter te vinden. Imran kruipt vanuit zijn 10-positie tegen de spitsen aan.
  De eerste bevrijdende goal komt op naam van Daniel. Zijn samenspel met Ersan zorgt voor verwarring bij De Meern. De keeper had ‘m misschien kunnen hebben, maar de 0-1 staat.
  Vervolgens gaat het vlot en wordt er een spel vertoond door onze jongens waar we trots op mogen zijn. Imran’s schot uit tweede lijn gaat naast maar de volgende mogelijkheid is weer raak. Imran weet in de 16 Daan te vinden die hard uithaalt. 0-2. De volgende is precies omgekeerd. Nu weet Daan Imran te vinden en die de score op 0-3 zet.
  Weet De Meern nog wat terug te doen in de eerste helft? Ja hoor. Een counter in buitenspelpositie wordt afgerond door de spits. Onze grensrechter van dienst vlagt en er volgt een discussie tussen scheids en grens. Uiteindelijk wordt het doelpunt terecht afgekeurd. Waar heb je anders grensrechters voor. Na een overtreding van Daniel op het middenveld ontvangt hij een gele kaart. De 0-4 is een plaatje van een doelpunt. De bal van Imran bereikt Daan. Daan weet Alex te vinden en vervolgens Daniel. Die de bal steekt op Ersan. Zijn strakke schot in de lange hoek tekent de 0-4 aan.
  Een vrije trap van De Meern wordt gestopt in eerste en in tweede instantie door Steijn. Razendsnel vervolgt hij het spel en zijn uitworp bereikt Daniel die Daan diepstuurt. Dit biedt Imran de kans op zijn tweede, maar de bal gaat over.
  Vanuit achter met Cas en Mylan wordt De Meern weggetikt en via Imran weet Ersan weer het net te vinden na goed doorgaan, 0-5. Wat een eerste helft en een verdiende rust. De jongens gunnen elkaar alles en dat keert zich uit in goed samenspel, knappe goals en geen egotripperij.
  Na rust komen Joshua en Adam het veld in voor Joris en Mik.
  Daniel passeert de achterste linie en wordt in de 16 neergelegd. Hij legt zelf aan en mist de penalty. Is dat niet een aloude wet in het voetbal? Zelf veroorzaken, zelf nemen… nooit doen.
  De 0-6 komt op naam van Ersan na een assist van Daniel. Hattrick dus van onze spits. Dat belooft wat voor dit seizoen.
  Na deze 6e treffer is de koek en energie op. De Meern weet te scoren. Joshua, nog fris, schiet de bal over het doel na wederom een goede aanval. Ook Ersan schiet de bal over het vijandelijke doel na een pass van Daan.
  De Meern heeft de smaak te pakken. Na eerst nog geweldig gered te hebben, is Steijn bij de tweede poging toch kansloos. Pablo en Rave moeten nieuw elan brengen en vervangen de moegestreden Cas en Jaheim. Een onnodige gele kaart zorgt ervoor dat Daniel met rood het veld af moet. Met 10 man moet de ploeg door, een ploeg die er logischerwijs conditioneel doorheen zit. Is het de sterk spelende nummer 10 van De Meern die met een afstandsschot de bal in het kruis schiet en daarmee de 3-6 stand aantekent? Ik dacht het wel. Ook Ronil en Jaydan komen nog in het veld en weten de 3-6 stand te handhaven.
  Al met al een heel goed resultaat, een ijzersterke eerste helft en matige tweede helft. Komende week hard trainen, nog fitter worden en dan staat de derby tegen Sporting Martinus op het programma.