• De JO19-4 wordt steeds bekender in Noord-Holland. Zo bekend dat het verkeer in Haarlem omgeleid moest worden om de wedstrijd bereikbaar te houden voor het vele publiek. Deze wedstrijd was het toeschouwersaantal weer behoorlijk veel hoger dan de vorige. Er was zelfs een skybox om de wedstrijd vanuit de hoogte te kunnen zien.

  Ook was er weer transfernieuws te melden. Voorlopig zijn de laatste spelers aan de JO19-4 toegevoegd. Milo en Lars trainden afgelopen week met het team mee en werden direct in de basisopstelling opgenomen.

  Met de afwezigheid van Sem (red. mogelijke transfer naar Duitsland ?) stonden er 15 man te trappelen om het begin van de competitie tot een spektakel te maken. Het team blaakte van zelfvertrouwen en was gebrand om te winnen.

  Vooraf was er nog een probleem te tackelen. Er was geen clubscheidsrechter te vinden. Maar ook dat is geen probleem voor de JO19-4. Aan alles was gedacht. De JO19-4 beschikt over vlaggers, tijdwaarneming en zelfs een eigen persfotograaf. De wedstrijd kon gewoon op tijd beginnen.

  De tegenstander had echter geen boodschap aan het zelfvertrouwen van de JO19-4 en liep al snel uit naar 3-0. Gelukkig raakte de JO19-4 niet in paniek. De schade voor rust werd dan ook beperkt tot 4-3. De doelpunten van Bradley en Niels waren er 2 uit het boekje. En de terechte penalty ging er goed in.

  Net als tijdens elke wedstrijd werd in de kleedkamer het eea besproken (en wat daar wordt besproken blijft daar). Met een gezonde dosis inzet werd aan de tweede helft begonnen. De wedstrijdbal werd vervangen door een bal van de JO19-4.

  De JO19-4 zorgde voor veel kansen. Vooral de opkomende backs, Robbin, Nik, Joris en Andy kwamen een paarkeer dreigend naar voren. Waarbij de laatste, na een schitterende slalom langs 5 man, helaas niet met een doelpunt beloond werd.

  Sammy had nog niet gescoord en vond dat hij daar wat aan moest doen. Een handsbal zorgde voor zijn eerste kans die erin ging. Zijn corner, á la Didier, zorgde ervoor dat de terechte overwinning gevierd kon worden.

  De uitslag doet wellicht vermoeden dat de tekst bij een andere wedstrijd hoort, maar dat is niet zo. De tegenstander gunde de JO19-4 vooraf al de overwinning, omdat zij zelf geen scheidsrechter konden regelen. Vandaar dat de 0-3 in de boeken is verschenen.

  Komende zondag speelt de JO19-4 thuis om 14.30 uur. Wees er snel bij; de kaartverkoop is al gestart en het toeschouwersaantal blijft stijgen.