• Afgelopen zaterdag was Bloemendaal 17-1 de tegenstander. Koploper in Divisie 7-A. 7 gespeeld, 21 punten, 21 goals gescoord en 2 goals tegen. Als nummer 3 in die poule doen we, met de jonge groep die we hebben in gedachten, natuurlijk erg goed mee. Op voorhand zijn dit de wedstrijden waarin je jezelf kan meten, waar staan we individueel en waar staan we als team. De tactisch aanwijzigingen van het duo Mous en Daan om veel te bewegen zonder bal, diepgang en de bepaalde wijze van aanspeelbaarheid op het middenveld, moesten goed worden opgevolgd om resultaat te kunnen halen. De blessure-boeg had zich intussen gevuld met met Jayden (vdh), Chris, Jan Willem en Steijn. Het wedstrijdverslag voelt misschien korter aan dan normaal en dat heeft alles te maken met enerzijds de bepaalde mate van (bijna) gelijkwaardigheid van de teams en anderzijds door het veldspel met betrekkelijk weinig noemenswaardige kansen of andere schrijvenswaardige feitjes.
  De eerste goeie mogelijkheid kwam van de voet van Ersan. Kort daarop een kans voor de bezoekers uit Bloemendaal. Geen mogelijkheid maar een echt grote kans, maar deze ging voorlangs aan Timo. Dat Timo op de proef zou worden gesteld, was van tevoren wel bekend. Een hard schot wordt klem gepakt om zodoende vertrouwen te tanken. In elke linie werd strijd geleverd en zo nu en dan wisten de middenvelders onze aanvallers Mik, Ersan of Imran te bereiken. Na een goede aanval kon Mik op het doel schieten. Dat bloemendaal niet voor niets maar 2 goals tegen had, bleek wel uit de sterke en solide verdediging. Na een mooie aanval over vele schijven waren het de gasten die zorgden voor een wijziging op het 0-0 scorebord. Via hun rechterkant werd de bal voorgetrokken en keurig binnengetikt. Dat er voor buitenspel werd gevlagd had niet te maken met de teruggetrokken bal waaruit werd gescoord maar de situatie ervoor waar een speler die de bal ontving in buitenspelpositie stond. De overigens voor de rest prima leidende scheidsrechter nam niet de moeite onze grensrechter z’n verhaal te laten doen en zodoende stond de 0-1 op het bord. Jammer.
  Ons middenveld met Alex, Max en Daniel stonden goed hun mannetje waardoor het een wedstrijd bleef en hoog tempo kon worden gespeeld. In een van onze aanvallen waarbij Ersan vaak tegen een muur aan verdedigers stond, werd een overtreding gemaakt buiten de 16, zo’n beetje links van het strafschopgebied. Goede positie voor een rechtspoot. Daar dacht Mik hetzelfde over. Het begint ondertussen een specialiteit te worden want net als tegen Zeeburgia legde hij ook deze bal over de muur en achter de keeper. 1-1.
  Een sterke uitbraak van onze jongens volgde daar kort op; Imran legde veel energie in zijn spel op de rechtsbuitenkant wat zorgde voor dreiging en gevaar. Een blessure bij Mik noopte onze coaches om Paris te brengen op de linksbuitenpositie. Het spel golfde op en neer met dito kansen voor beide ploegen. Een schot van Max ging weliswaar richting de goal, maar ook een stuk te hoog, bij American football zouden ze er trots op zijn.
  Vlak voor rust ook nog een scherpe uitbraak van Bloemendaal, gelukkig voor ons kon er worden gerust met de 1-1 stand.
  Na de rust geen wissels aan Roda'23 kant. Het beeld in de tweede helft toonde hetzelfde beeld als de eerste. Over en weer kansjes, hoog tempo en strijd. De eerst goede kans was voor Bloemendaal, maar het schot van de spits ging voorlangs het doel. Joris mocht de centrale positie naast Kick innemen voor Pablo.
  Cas, op rechtsback, stoomde een aantal keren goed op en leverde voorzetten af, dit keer op Ersan. Zijn kopbal ging jammer genoeg naast. Ondanks dat het wellicht Roda zou moeten zijn die recht had op een goal, viel de goal aan de verkeerde kant. Dat de bal allang de 16 uitgerost had moeten worden is een feit, feit is ook dat de bal bij een Bloemendaler terecht kwam en de bal keurig in de voor de kijker rechterhoek plaatste. De vervelende 1-2 tot gevolg.
  Er moest wat gebeuren om iets forceren en de aanvallers Ronil, Joshua en Mik (weer herstelt) kwamen in het veld voor de verdedigers en verdedigend ingestelde middenvelders Mylan, Daniel en Cas. Een echt veranderd wedstrijdbeeld leverde dit niet op. Het bleef over en weer gaan. De ene keer Bloemendaal dreigend, de andere keer Roda ‘23. Maar echt gevaarlijk; nee. Tussendoor nog een gele kaart voor een Bloemendaler na obstructie. Roda ‘23 bleef knokken en gaf de moed niet op. De bal werd en nog een paar keer ingepompt maar geen dreiging dat leidde tot een treffer. Bloemendaal kon het doel verder schoonhouden en de drie punten meenemen. De 1-3 zat er ook zeker nog wel in maar Timo keepte sterk en gooide zich er een aantal keren met gevaar voor eigen leven in.
  Wat blijft hangen na deze wedstrijd is dat ‘onze’ jongens strijd kunnen leveren op niveau, dat ze voor en met elkaar willen werken en zich dus kunnen meten met de top in deze divisie. Dat is mooi om te zien. Volgende week zondag de kans om weer 3 punten te pakken op Sportpark Goed Genoeg tegen AFC.