• Bij deze laatste wedstrijd van het seizoen 2022/2023 zou het voor de 17-1 boys nog puur gaan om een zo hoog mogelijke positie op de ranglijst. Winst, gelijkspel of verlies zou weleens 5 plekken verschil kunnen betekenen. De eer te na voor Mous en Daan om deze wedstrijd tegen vv Bergen te laten lopen. Het eerste goede nieuws voor de jongens kwam voorafgaand aan de wedstrijd in de kleedkamer. Tot grote vreugde van de spelers gaf Daan Baert aan zijn betrokkenheid bij dit team voor nog een seizoen te verlengen. Moustafa gaat helaas de club verlaten voor een trainerspositie bij Swift. Van harte gefeliciteerd Mous en bedankt voor al je tijd en energie die je in dit team hebt gestoken.

  Vanwege de afwezigheid van Mous stond Daan afgelopen zaterdag alleen aan het roer en hield bij het fluitsignaal van scheidsrechter Van Bokhoven Cas, Mik, Steijn, Ersan, Jan Willem en Paris nog naast zich op de bank. Max, Alex en Jayden zijn nog steeds geblesseerd. Roda had in de eerder gespeelde wedstrijden 8 punten meer vergaard dan Bergen. Op voorhand een te pakken tegenstander, ware het niet dat we juist tegen lagere teams op de ranglijst punten hebben verspeeld. Na een voorzet van de goed uit de startblokken komende Ronil, werd het eerste schot van linksbuiten Imran geblokt door Joshua. Soms zijn je vrienden je grootste tegenstander :). Ronil stond ook aan de basis van de tweede aanval. Zijn schot stichtte geen gevaar. Nu de beurt aan Jaydan met twee schoten kort achter elkaar. De tweede werd sterk geblokt door een Bergense verdediger.

  Een lange bal van achteruit via Mylan bereikte Imran maar na zijn rush werd een achterbal gegeven nadat iedereen een corner verwachtte.
  vv Bergen beperkte zich tot het creëren van kleine kansjes. Alleen de boomlange nummer 9 was af en toe dreigend, maar het blok achterin met Kick en Pablo hield vooralsnog stand.
  Een boeiende wedstrijd ontpopte zich zonder al te veel echte kansen totdat de genoemde nummer 9 de bal netjes over Timo heen lobte.
  Na deze 1-0 was het Roda ‘23 dat snel iets terug deed. Na een goede aanval via Jaydan had Joshua de mogelijkheid om uit te halen. In de situatie die erop volgde werd een blunder Bergen fataal. Via een kluts belandt de bal gelukkigerwijs bij Joshua en nog gelukkiger bij Daniel die hier wel raad mee weet en de bal achter de keeper kan schuiven. 1-1.
  Het laatste wapenfeit van Ronil was een corner van zijn schoen die via Daniel bij Mylan komt en zijn schot over ziet gaan. Ronil moet zich laten vervangen voor Mik, waarbij Imran naar de vertrouwde rechtsbuiten positie verhuist.
  Ook Bergen krijgt weer kansen, maar het is toch Roda dat de beste kansen heeft. Een diepe bal van Daniel zet Imran alleen voor de goal. De keeper weet de bal te keren. Een schitterende bal van Imran op Mik die de man uitkapt en hard uithaalt. De keeper weet de bal met de vingertoppen te toucheren zodat de bal de lat raakt.
  In de rust kon het nodige worden besproken om de 3 punten in de tas mee te nemen. Cas kwam er op rechtsachter in voor de goed spelende Joris en JW verving Pablo centraal achterin.
  Het was Roda’23 dat de nodige druk kon zetten en dat Bergen in zwaar weer bracht. De eerste corner was een feit en daaropvolgend een actie van Mik vanaf de linkerkant dat resulteerde in een vrije trap.
  Deze kans liet Mik zich niet ontnemen en met rechts krulde hij de bal om de muur in de rechterhoek, 1-2. Een ontketend Roda was duidelijk scherper uit de kleedkamer gekomen en weer was het Mik die los was, twee man in de luren legt en languit op de grond achterlaat.
  Extra slagkracht wordt er vervolgens gebracht in de persoon van Paris voor middenvelder Christiaan.
  Een lange rush van Imran wordt afgestopt en de rebound geeft Joshua de kans te scoren, zijn schot gaat voorlangs. Goed voetbal van Roda, alleen blijft de derde achterwege,
  Een spits voor een spits is de volgende wissel. Joshua gaat eruit en Ersan zoekt zijn vertrouwde spitspositie op. Bergen blijft doen wat het kan om een schamel puntje eruit te slepen. Toch doen twee momenten het ergste vermoeden. Een reservebal die nergens te bekennen is en uiteindelijk de coach weet te bewegen toch maar een bal te geven. En een verdediger van Bergen die de bal nodeloos huizenhoog de duinen in rost, bij een achterstand notabene. Onbegrijpelijk en met welk doel ga je dan het veld in? Paris weet een goede kans niet te benutten na voorbereidend werk van Jaydan en Ersan.
  Ersan is sowieso een pain in the ass want weet direct ook een penalty te versieren doordat hij onreglementair wordt geduwd in de 16. Mik is degene die vastberaden de bal op de stip legt en raak schiet, 1-3. En de beker is nog niet leeg. Jaydan legt de bal vanaf de achterlijn perfect terug op Mik die Roda’s vierde en zijn derde inknalt. De tweede treffer van Bergen en daarmee 2-4 eindstand wordt netjes gemaakt. Kortom. Een vijfde plek op de ranglijst of zoals Mous het terecht aangaf; een gedeelde vierde plek samen met Fortius. Je gaat altijd voor het hoogste, maar al met al een zeer verdienstelijke positie.
  Mous en Daan bedankt voor jullie tomeloze inzet om van dit team een echt team te maken. Willem bedankt voor weer een seizoen alle zaken te regelen rondom de wedstrijden zodat onze jongens en wij als ouders aan niks anders hoeven te denken. En natuurlijk speciale dank aan onze trouwe hoofdsponsor Mark en Roos van De Shelter Caravanstalling (https://www.sheltercaravanstalling.nl).