• Scheidsrechters

     Informatie

    Onze scheidsrechters fluiten elk weekend 2 wedstrijden die meestal vanaf 9:00 uur starten. Zij fluiten voornamelijk pupillenwedstrijden: JO8, JO9, JO10, en de JO11. Een wedstrijd van de JO8/9 duurt ca. 2 keer 20 minuten inclusief een rustpauze en na de wedstrijd worden er penalty’s genomen. De wedstrijden van de JO10/11 duren 2 keer 25 minuten en zijn inclusief een rustpauze en ook worden na de wedstrijd penalty’s genomen. Naarmate je meer ervaring hebt opgedaan, kan je ook beginnen met het fluiten van wedstrijden op een heel veld. Dit geldt natuurlijk ook voor vlaggen, want dat is ook een tak in de arbitrage. Veel scheidsrechters bij ons zijn door hun talent verder gekomen en hebben bij andere verenigingen toernooien en zelfs internationale toernooien gefloten. Momenteel fluit een oud-scheidsrechter van RODA '23 bij de KNVB.
    Het scheidsrechteren is geheel vrijwilligerswerk en je wordt er helaas niet voor betaald. Natuurlijk krijg je er wel wat voor terug. Ook krijg je je eigen scheidsrechterstenue en word je voorzien van de nodige spullen die je nodig hebt tijdens je wedstrijd.

    RODA '23 staat al vele jaren bekend om haar scheidsrechters die elk weekend met plezier wedstrijden begeleiden. Op de zatedag worden al onze jeugdteams gefloten door onze jongste scheidsrechters en op de zondag door de oudere scheidsrechters. Op deze scheidsrechterspagina kan u informatie vinden over alle scheidsrechterszaken van zowel binnen de club als buiten de club. Mocht u nog vragen hebben, kan u altijd contact met ons maken.