• Automatische concepten 3

  De wat oudere Rodianen kennen Ruud Spring in ‘t Veld nog van lang geleden toen hij bij RODA ’23 voetbalde in de jeugd en later nog even in de B-selectie op zondag. Veel meer mensen kennen en kenden Ruud waarschijnlijk doordat zijn familie een prachtig autobedrijf had op de Oosteinderweg in Aalsmeer. Ze zijn met dat bedrijf jarenlang sponsor geweest van onze club en zelfs nog een tijdje shirtsponsor van ons 1e elftal.

  De meesten van ons zijn Ruud waarschijnlijk uit het oog verloren, maar velen die hem kenden weten waarschijnlijk wel dat Ruud al jarenlang ziek is.

  Sinds 1998 heeft hij MS (Multiple Sclerose). In het begin ging dat nog wel, maar langzaam werd het slechter tot hij vorig jaar vrijwel niets meer kon en overal hulp bij nodig heeft.

  Om hopelijk het proces stop te zetten en misschien een klein beetje herstel zodat hij weer wat meer zelfstandigheid krijgt wil hij naar Moskou voor een stamceltherapie behandeling. Deze behandeling wordt nu in Nederland alleen aan leukemie patienten gegeven en krijgt men deze behandeling ook vergoed. Maar voor MS is dit nog geen gangbare behandeling in Nederland. En daarom moet men hiervoor uitwijken naar het buitenland. In verschillende landen wordt deze behandeling gegeven, maar hij heeft gekozen voor Moskou vanwege de lange ervaring daar met deze behandeling.

  Om dat te bekostigen zijn Ruud en zijn vrouw Claudia een crowdfundingsactie gestart.

  Het zou toch mooi zijn als zijn oude club- en teamgenoten hem helpen om naar Moskou te kunnen gaan voor de laatste strohalm die hij nog heeft.

  Klik hier om naar de doneeractie te gaan, diverse Rodianen gingen je al voor!

  Klik hier voor het artikel in de Nieuwe Meerbode, waar ook aandacht aan de actie is besteed.

   

  Het bestuur van RODA '23 wenst Claudia en Ruud heel veel succes met deze actie!