• RODA ’23 wil dat iedereen zich welkom voelt! 1

  RODA ’23 wil dat iedereen zich welkom voelt!

  Als club is RODA ’23 eigenlijk al jaren een podium van diversiteit en inclusiviteit. Niet alleen voetballen hier meer dan 25 nationaliteiten naast en met elkaar, maar ook ons G team neemt bij ons een prominente plek in op de club. Deze week is het de week van de diversiteit en wij gaan als club in dit kader een aantal activiteiten organiseren, waarvan het hijsen van de Progress vlag vandaag de eerste stap is. Deze vlag zal vanaf vandaag permanent in onze mast wapperen als teken dat bij ons iedereen welkom is, ongeacht waar je vandaan komt, waar je in gelooft of van wie je houdt! De KNVB en de gemeente Amstelveen ondersteunen onze acties van harte en wapperen aldus trots naast ons in dit rijtje.

  “De gemeente is trots op dit initiatief van RODA ‘23”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. “In Amstelveen moet iedereen veilig kunnen sporten ongeacht wie je bent. Ik roep andere verenigingen op dit voorbeeld van RODA ‘23 te volgen.”

  Kernwaarden
  Omdat respect op en naast het voetbalveld een belangrijke waarde is, gaat RODA ’23 aan de slag met de kernwaarden van de club. Deze dienen niet vanuit het bestuur maar vanuit de leden te worden vastgesteld om samen de koers van de vereniging te bepalen! De leden zijn de club en dus is het eigenlijk niet meer dan normaal dat de kernwaarden bottom-up bepaald worden. Door een enquête te versturen aan alle leden gaan we hier invulling aan geven. We hopen natuurlijk dat deze massaal ingevuld wordt, en de leden gehoor geven aan de kans mee te beslissen over de kernwaarden. Nadat de kernwaarden bepaald zijn, zullen er workshops georganiseerd worden voor alle trainers, over het toepassen en uitdragen van deze kernwaarden. Ook zullen de kernwaarden duidelijk zichtbaar getoond gaan worden op de club.

  Inclusie
  Ook maatschappelijke toegevoegde waarde voor de regio is voor RODA ’23 van groot belang. In dit kader willen wij ruimte gaan scheppen voor een groepje mensen met een beperking, die bij onze vereniging arbeidsmatige dagbesteding kunnen gaan doen en daarnaast sport bij ons kunnen beoefenen en creatief bezig zijn. Hiertoe zullen we de komende maanden met vele partijen de samenwerking gaan opzoeken, zoals Noorddamcentrum, Ons Tweede Thuis, Gemeente Amstelveen en Amstelveen Sport.

  In onze projectgroep zit een afvaardiging vanuit bestuur, Jeugdcommissie en Technische Commissie. Wil jij ook graag je input leveren? Mail dan naar secretaris@roda23.nl. RODA ’23 wil een club zijn waar iedereen zich welkom voelt, ongeacht waar je vandaan komt, waar je in gelooft of van wie je houdt!

  RODA ’23 wil dat iedereen zich welkom voelt!