• Ik wil dit keer niet al te zuur starten zoals de Driessens en Derksens van deze wereld, maar er moet me voorafgaand aan het verslag toch een aantal dingen van het hart. AFC IJburg, een club en sportpark dat nog maar (of toch al) 12 jaar bestaat. Blijft de club, het stadsdeel en/of de gemeente in gebreken als je na 12 jaar nog geen fatsoenlijke parkeergelegenheid hebt kunnen regelen voor je bezoekers, en ze daarnaast ook nog 3,50 euro per uur hiervoor laat betalen? Met daarnaast strenge controle door de gemeente op handhaving van de parkeerregels. Welkom in Amsterdam! Hoe werkt het dat er hemelsbreed op nog geen 4 kilometer een prachtcomplex ligt van Zeeburgia met hetzelfde aantal leden (1200) als ik de websites mag geloven. Vergelijk dat met AFC IJburg en je vraagt je af waar dit levensgrote verschil in kwaliteit van de accommodatie (kantine/kleedkamers) hem nu in zit. Welke stem heeft de gemeente hierin? Wie het weet mag het zeggen.

  AFC IJburg had voorafgaand aan de wedstrijd 1 punt vergaard uit 5 wedstrijden. Op papier een appeltje eitje ware het niet dat we DCG al achter de rug hebben en dit team ook in de onderste regionen bivakkeert en we hier 2 dure punten hebben laten liggen. Een wake-up call van de bovenste plank.

  Op een winderig AFC IJburg sportpark (pleonasme :) was het AFC met de eerste kans. De verdediging onder leiding van Kick en Pablo was op hun hoede. Jan Willem was er deze keer niet bij vanwege een blessure en vergezelde de goed bezette bank van Roda ‘23. Jayden en Chris zijn ook nog geblesseerd aan Knie en Enkel.
  Immies afstandsschot was het eerste wapenfeit van onze jongens en dit noopte de keeper van AFC tot een redding. Vanuit een scrimmage voor het doel van AFC IJburg dacht een verdediger de bal weg te smashen. Echt waar, Ron Zwerver was er niks bij. De penalty was een uitgemaakte zaak, de gele prent discutabel. Later zou de scheidsrechter deze beslissing in evenwicht trekken door Kick er niet af te sturen na het neerhalen van een doorgebroken speler.
  Terug naar de strafschop waar we kort over kunnen zijn. Net als vele groten der voetbal aarde miste Max de 11 meter en zette het ons dus niet op een voorsprong.
  Het was daarna weer Imran die opstoomt en vanaf links net voorlangs schiet. Deze tot dan toe 0-0 zorgde voor geloof bij onze opponent en bij een sterke uitbraak wordt de bal voorgegeven. Steijn kan de bal in eerste instantie stoppen maar niet in tweede instantie met als resultaat een 1-0 op het bord.
  Dit weerhield onze boys er niet van om weer vol in de aanval te gaan. Een diepe bal van Cas komt bij Mik maar zijn schot smoort. Even tussendoor een compliment voor de vrijwillige vlagger van vandaag. Hoe resoluut en foutloos Fokke vlagde was een voorbeeld voor de medevlaggers van de 17-1. Langs de lijn werd geopperd dat er werd gesolliciteerd naar een permanente aanstelling. Terug naar de wedstrijd en de voorlopige achterstand. Na een ingooi van Cas volgt er een één/twee tussen Ronil en Joshua waarbij Ronil de 1-1 noteert door de bal in het kruis te jagen.

  De 1-2 was voor de hand liggend zeker als we het schot van Max hier in meetellen. Helaas was het niet zuiver genoeg. Hoe bizar deze wedstrijd was bewijst dat niet 1-2 werd maar 2-1
  Een vrije trap va AFC wordt op z’n Ziyechs ingedraaid en valt er bij de tweede paal in.
  Twee kansen, twee goals.. dan doe je het niet slecht. Voor rust nog twee kansen van onze zijde. Ronik met een schot op doel en Mik met een vrije trap in de muur. De kwartier rust kon het moment voor Daan (deze keer alleen verantwoordelijk als coach vanwege andere verplichtingen van Mous) zijn om de boel recht te zetten. Na rust kwamen Ersan en Mylan in het veld voor Cas en Daniel. De eerste grote kans was voor Imran na een voorzet van Mik.
  De 2-2 kon gelukkig snel worden genoteerd doordat Mik een corner kort nam, Max aanspeelde en diens voorzet bereikte Alex die met de kop scoorde. AFC liet het kaas nog niet van het brood eten en zocht nog steeds de aanval op. De eerder al genoemde overtreding van Kick werd met geel begroet; de vrije trap ging gelukkig naast ondanks de matig neergezette muur. Foutjes achterin gaf de IJburgse burger moed en dit zorgde voor de derde voorsprong voor AFC. De bal werd hoog in het doel gejaagd. Dit was het sein voor Daan om Paris en Jaydan het veld in te sturen. Een overtreding op Imran leverde een gele prent op voor de IJburger en de kansen voor Roda ‘23 namen hand over hand toe. Een kopbal van Imran, Mik bijna met de gelijkmaker. Ersan wordt met twee handen bij de nek gegrepen maar geen ingrijpen. Nadat ook Joris het veld is ingekomen om het defensief nog beter dicht te metselen was het Ersan die zijn magisch half uurtje inluidde. Via een corner komt de bal vanuit de kluts bij hem om de 3-3 te noteren. Goede kansen volgden elkaar op. Een schot van afstand van Nik gaat net over de lat, een inzet van Ersan wordt gestopt door de keeper.
  Cas lost Ronil af zodat er met 3 man achterin kan worden gespeeld. Cas als extra stormram in de voorste linie. De keeper staat aan de grond genageld bij een schot van Max maar de bal verdwijnt naast het doel. Na een goeie aanval van onze mannen weet Ersan de trekker over te halen en zijn tweede te noteren. Een terechte voorsprong dat niet meer uit handen wordt gegeven. Na een onnodige gele kaart voor Ersan vanwege balletje wegtrappen en na een actie vanaf de linkerkant van Mik scoort Ersan zijn derde en pakt hij zijn hattrick. \" De term hattrick wordt in het voetbal gebruikt wanneer een speler drie doelpunten maakt in één wedstrijd. Wat in het voetbal gezien wordt als een nog zuiverdere hattrick is wanneer een voetballer zijn of haar 3 doelpunten zonder onderbreking van een doelpunt van een andere speler en eveneens in dezelfde helft maakt. En wat nog zeldzamer is, is het behalen van \"de perfecte hattrick\" die wordt gescoord met de rechtervoet, linkervoet en het hoofd. In elk geval is drie gescoorde doelpunten in één wedstrijd een unieke prestatie, daarom is het een traditie geworden dat de hattrickheld de bal na de wedstrijd als een trofee mag houden.\"

  @ Ersan, je kan de bal dus nog ophalen bij AFC!

  Een verdiende onnodig zwaarbevochten overwinning op een tegenstander die misschien ook wel wat te laag staat genoteerd in de competitie. Op naar komende week tegen en uit bij SDZ. En dan ten slotte willen we Max veel succes wensen met zijn stage bij Almere City FC. Hardstikke verdiend Max en top dat je dit voor elkaar hebt gekregen.