• Zoals een beetje verslaggever betaamt, kwam Always Forward uit Hoorn er na enige research als een geduchte tegenstander uit de bus. Derde in de najaarscompetitie van de zesde divisie achter o.a. WVHEDW en SDZ en voor Sporting Martinus en FC Lisse. En eerste in de korte voorjaarscompetitie. Geen koekenbakkers dus. En wat een zaterdag zou het moeten worden met om 09.30 uur onze boys tegen Always Forward om een plek in de 5e divisie en om 12.15 uur 17-1 voor een promotiewedstrijd tegen SDO om een plek in de 7e divisie.

Wat een pech voor Steijn dat hij juist deze wedstrijd wegens ziekte moest missen. Sterkte Steijn! Viggo bleek wederom een prima vervanger te zijn op de goal. Jaydan, Ronil, Pablo en Finn startten op de bank, samen met de extra support van Maxim die zn krachten kon sparen voor de wedstrijd later op de dag.
    Ik heb natuurlijk geen idee wat Yosri en Daan voor tactisch plan hadden bedacht maar 1 ding was duidelijk. Wat kwam 15-1 goed en scherp uit de startblokken. Wat een lust voor het oog en wat een wil om resultaat te boeken. De eerste goede aanval komt via Ersan die goed de bal aflegt op Joshua. Zijn schot met binnenkant rechts gaat vlak over het doel. Nog geen minuut later een goed schot van Max, net buiten de 16. Lat!
    Kort daarop was het weer Max die voor onrust zorgt in de defensie van Always Forward. Hij onderschept zelf de bal en lepelt de bal hoog in het doel. De verdiende 1-0 op het scorebord. Na heel sterk doorgaan aan de rechterkant via Immie weet hij de bal te krijgen bij Joshua en die slalomt er links en rechts langs en weet de bal bij Ersan te krijgen met de 2-0 tot gevolg. En dan is er nog maar 11 minuten gespeeld. De 3-0 valt in de karakteristieke 14e minuut gescoord door onze nummer 14. Mik kapt en kapt en kapt en rond netjes af.
    Wat gebeurd hier? Het gaat allemaal zo makkelijk en de jongens weten elkaar met speels gemak te vinden. Tussen de 14e en 22e minuut zal er nog 3x worden gescoord. De 4-0 kan worden opgetekend door Imran na aangeven van Max.
    Na een prachtig uitgevoerde bodycheck tegen Imran wordt door de prima leidende scheidsrechter naar de stip gewezen. Imran stond weer op alsof er niks gebeurd was en onderging het allemaal gelaten. De penalty werd rustig benut door Joris (zie begeleidende foto van fotograaf Willem, 5-0). Na een overtreding op Ersan werd weer een penalty gegeven en ditmaal benut door Joshua. 6-0 en nog maar 22 minuten gespeeld. Niemand uitgezonderd iedereen scherp en op niveau.
    Cas en Max konden gaan uitrusten om zich weer op te laden voor de belangrijke wedstrijd van 17-1. Ronil en Pablo waren de vervangers en pasten zich moeiteloos aan het hoge niveau van de wedstrijd. Always Forward kwam er voor rust nog een keer sterk uit vanuit een corner maar de bal ging net naast.

Na rust geen steady flow als we wel gewend zijn. We herinneren ons thuis tegen Sporting Martinus waarin zowel de eerste helft (4 goals) als de tweede helft (4 goals) scherp en spectaculair was. Maar ja, nu gaat het om het resultaat en dat mag er zijn. Met Jaydan en Finn in het team kwam er een goede kans voor Ersan om de 7e te maken maar de sterke keeper pakt 'm. Een schot van Mylan gaat rakelings naast. De rest van de wedstrijd zijn het met name de forwarders die kansen krijgen. De spitsen schieten keer op keer richting het doel. De ene keer over, de andere keer redt Viggo met de vingertoppen. Ook de corner die hieruit volgt, wordt weer gekeerd door Viggo. Hij krijgt vanaf de kant al de bijnaam van de ‘zero’-doelman, maar dan valt toch alsnog de goal waarmee Always Forward de eer redt en de eindstand op 6-1 weet te zetten.

Wat een knappe prestatie..promotie naar de vijfde divisie afgedwongen door een sterk en hecht team, begeleidt, gecoacht en getraind onder de bezielende leiding van Yosri en Daan. Bedankt mannen voor jullie inzet, tijd en energie. En ook Willem natuurlijk voor je begeleiding en tijd die je erin steekt om het onze jongens, en ook ons als ouders, zo geruisloos te laten verlopen. Wat een top seizoen!