• Fijn voor Daan dat het programma af en toe kan worden verschoven zodat hij zijn wedstrijd bij zijn eigen team kan spelen. Of het aanvangstijdstip dan echt 9:00 uur moet zijn is wat mij betreft een retorische vraag. Elk nadeel heb dan weer z’n voordeel, want parkeren kost om 8:00 u geen enkele moeite.

  Voor Adam was het toch nog wat te vroeg. Hij zag zijn eerste basisplaats aan zich voorbij gaan, want de te laat kom regels zijn nogal duidelijk. Mylan neemt zijn plaats in het centrum dan ook over met naast hem Rave met Cas en Jaheim aan de zijkanten. Adam weet zich op de bank vergezeld van Jaydan, Joris, Ronil en natuurlijk ook Jayden op zijn krukken. Joshua is helaas ziek en Pablo uiteraard nog herstellende van zijn operatie. Het begin van de wedstrijd is rommelig. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten, want het lukt maar niet om de tijd op het scorebord te laten starten. Gelukkig kan de score later wel bijgehouden worden en dat zal nodig blijken…

  De eerste dikke 5 minuten mag het nog minder uitgeslapen Lisse zich de betere ploeg noemen. Met wat druk naar voren en een knap schot met dito redding van Steijn in de 7e minuut is het even gevaarlijk. Direct daarna wordt de bal vanuit het middenveld ingespeeld op Ersan die de doorgelopen Daniel vindt. Deze weet vervolgens via de keeper het eerste doelpunt te maken. Lisse probeert nog terug te komen, maar RODA heeft de weg naar voren definitief gevonden en dwingt Lisse terug op eigen helft met een regen aan kansen tot gevolg. Daan steekt fijntjes naar Imran, maar die vindt de uitgekomen keeper op zijn weg en Ersan schiet de voor zijn voeten vallende bal helaas flink over. Achterin moet Cas even redding brengen en wordt daarbij pijnlijk geraakt op zijn enkel en kan niet meer verder. Joris is zijn vervanger, waarna Jaheim naar rechts verhuisd, Mylan naar linksachter en Joris en Rave het centrum vormen.

  Na deze wissel een zelf verdiende vrije trap voor Mik op een dikke 20 m. Zijn trap kan de keeper niet klemmen waarna Daan er als de kippen bij is om in de rebound de voorsprong te verdubbelen: 2-0. Een minuut later is het al 3-0, als Ersan goed door gaat over rechts. Hij stelt Daan in staat om keurig binnen te tikken en de wedstrijd is binnen 20 minuten al gespeeld. Helemaal als via een heerlijke aanval over rechts met veel lopende spelers Imran Ersan en daarna Daniel vindt. Zijn opzij gelegde pass is weer een prooi voor Daan. Hattrick derhalve en zelfs een 4-0 tussenstand. Meer aanvallen volgen, vooral over rechts. Immie en Ersan combineren, maar Imran’s schot gaat vervolgens net voorlangs. Kort daarna draait de toch al steeds goed aanspeelbare Ersan goed weg van zijn directe tegenstander. Zijn schot met links gaat ook net naast het doel.

  RODA houdt tot de rust de volledige controle over de wedstrijd. Lisse probeerde gevaarlijk te worden met diepe ballen, maar slaagt er amper in hun aanvallers te bereiken. Het middenveld staat goed met afwisselend Daan en Daniel die wat doorschuiven en Alex daar meer controlerend en gedisciplineerd achter. Als er al enig gevaar ontstaat dan wordt dat meestal al dicht tegen de middencirkel opgelost door Joris en Rave en op de vleugels kunnen Jaheim en Mylan vooral aanvallend denken.

  Voor de gang naar de kleedkamer wordt het nog 5-0 voor de thuisploeg. Mik zet goed door op links en weet de rebound van zijn eigen poging nog in het doel te tikken. Tenminste, want zat ie wel? Vanaf de kant was amper of eigenlijk niet te zien of de bal de doellijn wel helemaal had gepasseerd. Scheidsrechter Jansen wijst echter vrij gedecideerd naar de middenstip en ook Lisse reageert gelaten. Even later probeert Alex het nog met een schot uit de tweede lijn, maar meer dan een corner levert dat niet op en kan luttele tellen later voor de rust worden gefloten.

  In de pauze enkel vrolijke gezichten en tevredenheid, maar wel de opdracht om nog verder aan het doelsaldo te werken en dus ook de nul te houden!

  Na rust vervangt Adam Rave in het centrum. Ook op het veld veel vrolijkheid en een goed begin van RODA kant door een hard schot van Alex richting kruising vanuit de tweede lijn. De keeper kan deze knal slechts in twee instanties neutraliseren. Vlot daarop aan de andere kant een Feyenoord CL momentje als Lisse een onterechte corner krijgt. En misschien wel iets te veel blije gezichten en amper concentratie bij de hoekshop waardoor deze bij de tweede paal door een Lisse speler geheel vrij ingekopt kan worden. De 5-1 kan als gevolg op het nog steeds tijdloze scorebord worden genoteerd.

  RODA herpakt zich hierna direct weer en zet weer druk op de tegenstander. Mik vindt geen speler om de bal binnen te tikken als hij op links doorkomt met een goede actie langs de achterlijn. Daarna twee bijna penalty momenten als zowel Imran als Ersan worden gevloerd in de 16. De scheidsrechter vindt het echter niks en wuift het makkelijk weg waardoor RODA op een andere manier op zoek moet naar doelpunten. Dat lukt bijna als Daan net een teen te kort komt bij slecht terugspelen door Lisse. RODA scoort alsnog. Imran kopt een vrije trap van Alex bij de tweede paal onberispelijk in, maar staat volgens de assistent-scheidsrechter buitenspel op moment van spelen.

  Voor Immie en ook voor Daan het laatste wapenfeit op dat moment, want hun wordt met het oog op het midweekse treffen tegen SDZ vast wat extra rust gegund. Jaydan en Ronil - gelukkig terug van weggeweest - zijn hun vervangers.

  Lisse probeerde gevaarlijk te worden met een sporadisch schot dat een makkelijke prooi is voor Steijn en krijgt na bijna een half uur spelen nog een dot van een kans. De open schietkans wordt echter door een fantastische alles of niets sliding van Mylan teniet gedaan en dus blijft het verschil nog even 4 doelpunten. Dat duurt slechts een minuut, want dan is het toch weer raak voor RODA. Ersan zet goed door in het centrum en kan meegeven aan Daniel, die de bal in de rechterhoek prikt: 6-1. Even later is het Ersan die de kans krijgt zijn doelpuntje mee te pikken, maar de Lisse goalie is nu wel een sta in de weg.

  Ondanks dat de score de tweede helft te wensen over laat is het voor RODA een heerlijke wedstrijd met heel veel voetbal in de rustige opbouw vanuit achteruit. Vooral de lol en het plezier samen straalt op en naast het veld af en is heerlijk om te zien. Ersan ondervindt de lol als hij tijdens een blessurebehandeling wat ongewenst water krijgt toegediend van zijn lachende medespelers. De flinke en vervelende krampaanval wordt er echter niet mee verholpen waardoor Imran de laatste, kleine 10 minuten zijn opwachting in de spits mag maken. Tot uitbreiding van de score zal het echter niet meer leiden. Twee kansen nog voor Mik, die eerst buitenkant paal raakt na een voorzet van Imran en daarna een ongelukkig geraakte bal na goed doorkomen van Jaheim vanaf rechts.

  Eindstand derhalve “slechts” 6-1, maar wel een goede generale en dus veel vertrouwen voor de topper om minimaal de belangrijk tweede plek tegen het nog ongeslagen SDZ (2 verliespunten) van komende woensdag.

  Tot dan!