• Roda '23 JO14-1 zat. - ARC JO14-1 2-4 (0-4)

    De 3e competitiewedstrijd stond op de rol, thuis tegen ARC (Alphense Racing Club). Onze boys mochten aantreden op het hoofdveld, waar het ochtendzonnetje al heerlijk op scheen. Na 1 gewonnen en 1 verloren wedstrijd, nu een volgende test tegen een sterk team dat de eerste 2 wedstrijden eenvoudig had gewonnen, met indrukkende cijfers (doelsaldo 13-5). Roda was dus gewaarschuwd, want ARC strijdt voor het kampioenschap.

    Zoals bekend, een aantal sterkhouders van het team was afwezig: Pablo, Mik & Cas. Hopelijk kunnen ze gauw weer aansluiten!! Gelukkig waren Daan & Ridwan beschikbaar, en namen op de bank plaats. De 4-3-3 opstelling was daarmee als volgt: Steijn op keep, achterin Lennert, Tom, Alex en Daniel. Middenveld met Joost, Thijmen en Imran. De aanval met Wesley, Joshua en Finn. 

    De wedstrijd begon. ARC kwam fel uit de startblokken en zette direct druk op onze spelers. Hun middenveld was erg beweeglijk, tussen de linies door bewegend op zoek naar hun zeer snelle en technisch vaardige aanvallers. Roda stond vanaf het begin onder druk en had moeite om bal in de ploeg te houden. Alex zette al coachend de lijnen uit: \"iedereen een mannetje!!\" En ondanks dat we nog geen 10 minuten hadden gespeeld, hing de 0-1 in de lucht en viel dan ook snel. Een wat rommelige aanval, dwars door het hart van onze verdediging, en via een rollertje langs Steijn. Daarna volgde snelle uitbraken van ARC, vooral over hun flanken, maar Daniel en Lennert gooiden alles in de strijd, ondanks dat hun tegenstanders wel erg snel en behendig waren. Alex, Tom en zelfs Steijn gaven rugdekking en de 0-2 werd (vooralsnog) voorkomen. Roda werd wel strijdbaarder, duels werden (eindelijk) aangegaan. Want, als je als 1 team de strijd aangaat, dan kun je soms ook winnen van een ploeg die op elke positie betere en fysiek sterkere spelers heeft. En de strijd aangaan, met een bikkel als Steijn op doel helpt zeker. Hij was de rots in de branding en maakte prachtige reddingen en hield de stand daarmee op 0-1. In dit deel van de wedstrijd stonden er vaak 21 jongens op onze helft te voetballen en helaas werd er amper druk gegeven tijdens hun opbouw dan wel dat we storend waren in hun spelverdeling. De 0-2 viel dan ook in de 16e minuut. ARC voelde dat de buit binnen was, er ontstond iets meer ruimte voor onze aanvallers. Zowel Finn op links en Wesley op rechts probeerden met individuele loopacties iets te forceren, maar tevergeefs. In de 22e minuut de 0-3 en in de 24e minuut zelfs de 0-4. Frustraties kwamen naar de oppervlakte, koppies gingen wat hangen. Maar Steijn bleef overeind en redde de ene na de andere bal uit onmogelijke hoeken en soms z'n hele lijf voor de bal gooiend. Tegen einde van de eerste helft, toch een uitbraak over rechts met Wesley en Joshua en kunnen we in de 27e minuut ons eerste schot op hun doel noteren (die helaas eenvoudig door te keeper kon worden gevangen). Toch best wat gedesillusioneerd gingen onze boys terug naar de kleedkamers voor wat limonade en hopelijk wat relativerende en opbeurende woorden van de coach. 

    De tweede helft begon met Daan op rechtsvoor ipv Wesley en Ridwan op het middenveld voor Joost, die ademhalingsproblemen had. ARC ging door waar het in de 1e helft gebleven was; vol op de aanval en op zoek naar de 0-5. Maar uit het niets, in de 45e minuut kreeg Thijmen de bal op het middenveld, draaide weg van z'n mannetje en lanceerde Daan door een pass in de diepte. Daan, veel sneller dan z'n verdediger, rende richting achterlijn en schoot de bal strak over de grond naar Joshua, die de bal er intikte.... Wat kan simpel en doeltreffend voetbal toch prachtig zijn om te zien! 1-4. De eer is gered en de koppies hangen niet meer!! En mooi om te zien hoe goed Ridwan meeging in de strijd, af en toe in duels wat incasseerde, maar ook zeker uitdeelde!! Het team straalde weer vertrouwen en plezier uit. ARC leek toch wat uit balans en oogde zelfs wat gefrustreerd. Dat leidde tot een gele kaart (praten tegen de goed fluitende scheids) voor hun nummer 10, die daarna gewisseld werd. In de 52e minuut werd een nieuwe aanval door Roda opgezet op links, via Imran op Daan. Daan speelde z'n mannetje helemaal zoek en schoof de bal op onnavolgbare manier, vanuit een onmogelijke hoek, langs de keeper in het doel: 2-4!! ARC bleef kansen creëren, maar schoten niet meer met scherp (heel ver over of heel ver naast). En bij al hun pogingen op doel, daar stond Steijn in de weg! Maar ook Roda kreeg ook kansen, meestal met Daan als regisseur, op zoek naar de aansluiter! Vlak voor tijd wordt Daan wordt weer de diepte in gestuurd, doorbrak hun verdedigende linie en kreeg zo een vrije doorgang naar hun doel. Helaas een flinke charge van achteren door hun linksback, die terecht rood kreeg. Daan kon daarna niet meer doorvoetballen en moest van het veld gedragen worden. Roda (door gebrek aan een wisselspeler) speelde daarom ook met 10 man verder. De vrije trap die Imran nam, ging helaas net naast de kruising en even later floot de scheidsrechter af! Misschien een terechte nederlaag tegen een te goede tegenstander, maar onze boys hebben veerkracht, strijd en teamspirit getoond in de tweede helft! 

    Volgende week om 08:30 u uit tegen de Jodan Boys, die net zoals Roda 3 punten hebben uit 2 wedstrijden.