• Met nog drie wedstrijden voor de boeg stond zaterdagochtend Jonathan aan de poort te rammelen om het sportpark te betreden, hoogstwaarschijnlijk met de gedachte om de Van Gaal-bus te parkeren. Drie wedstrijden die naar alle waarschijnlijk alle drie door onze jongens gewonnen moeten worden om zich kampioen te mogen noemen. Een prestatie van onze JO13-2007-1 zou dat zijn, onder bezielende leiding van Yosri.

  Jonathan uit Zeist was op papier goed te doen en een wedstrijd die Max wel aan zich voorbij kon laten gaan. ‘ Succes Boys’ van Max vanuit het vliegtuig richting Londen, gaf een extra hard onder de riem. Dat Jonathan ook in het groen speelt, zorgde voor een nood-oplossing in de vorm van de De Shelter-sweaters.
  Ook hiervan konden de mauwen worden opgestroopt zodat iets na negenen kon worden gestart. De spirit zat er vanaf het begin goed in. Finn, die gelukkig wilde invallen voor de dus afwezige Max, kwam met een goede voorzet vanaf links richting Mik, maar een vroege goal zat er nog niet in. Mik had sowieso een goede nachtrust gehad want creerde kort daarop een hele goeie mogelijkheid voor zichzelf. Hij kapt de keeper knap uit maar het schot miste scherpte. Een fout achterin de defensie van Jonathan zorgde daarentegen dan toch voor de terechte 1-0. Mik reageerde op de fout, omzeilt de keeper en na 6 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Finn had de mogelijkheid, na een kapbeweging, maar zn schot werd gepareerd door de keeper. Ondanks dat het redelijk een eenrichtingsverkeer was, kwam Jonathan er een keer knap uit maar redde Steijn.
  De aanvallen richting het vijandelijk doel waren talrijk. Maurinho had een hard en gericht schot maar ook hier redde de doelman. Een aanval vanuit achteruit via Mylan, en Jay naar Mert, strandde uiteindelijk. Het continue druk zetten, waar de jongens zo op trainen, zit ze intussen in de genen en zorgt voor drukte in het strafschopgebied van de gasten uit Zeist. De 2-0 hangt in de lucht mede door samenspel van Jay en Mik door het centrum. Maurinho kwam goed door met een sterke voorzet vanaf de rechterflank en een halve omhaal van Mik mist precisie. In de tussentijd hadden Daniel, Jayden en Cas het veld betreden en een goede aanval via laatstgenoemde zorgde weer voor een goede kans voor onze jongens. Maar ook deze kans ging er jammer genoeg niet in. Met kunst en vliegwerk kon Jonathan een grotere achterstand voorkomen. Een incidentele counter werd professioneel teniet gedaan door de verdediging met Pablo en Thijmen, onder leiding van de weer sterk spelende Joris.

  De rust kwam als geroepen om de puntjes op de i te zetten. Na de appeltjes was het weer Roda dat continue in balbezit was, maar rondde aanvallen niet af en corners waren veelal het hoogst haalbare wat eruit kon worden gesleept. Mede door het zeer verdedigend spelende Jonathan, werd de beslissing genomen om een aanvallende wissel uit te voeren. Finn kwam de aanval weer versterken om te zorgen voor het breken van het toch wel erg matige Jonathan.
  Een schot van Mert ging naast en een door Finn zelf gecreerde mogelijkheid mistte de nodige power. De nog altijd wankele 1-0 stand staat nog altijd op het bord. We proberen het wel, maar de nodige balvaardigheid wordt gemist om een goede voortzetting te geven aan de vele aanvallen. Het afmaken en met name het niet afmaken was zaterdagochtend pijnlijk om te zien. Moet wel gezegd worden dat de boys bleven knokken voor die zeer verdiende 2-0. En die kwam er! Een corner vanaf de voet van Maxim kwam wat lucky voor de voeten van Mert en voordat de toeschouwers het in de gaten hadden, lag de bal in het net. Gelukkig maar, want puntverlies zou killing zijn in deze fase van de competitie. De 3-0 kon nog worden genoteerd, nadat Mik was doorgebroken en een speler van Jonathan dit geen goed plan vond. Rood en al lachend verliet de speler het veld om Mik zn vrije trap net buiten de zestien te laten nemen. Met zn rechter in de linkerhoek, 3-0.

  Een wedstrijd om snel te vergeten is een logische eerste reactie maar ook dit soort wedstrijden moet je wel winnen om te bereiken wat je wil bereiken. Hard trainen deze komende week en vizier richten op Almere. Alle vertrouwen in.