• En dan staat met het Nederlands Elftal van de vorige avond nog vers in het geheugen, Altius op het Bekerprogramma. “De Leukste club uit het Gooi met Ambitie”, zoals ze het zelf omschrijven op de website. Nou, die ambitie hebben wij ook en niet zo’n klein beetje. De voortekenen, zeker na de glansrijke overwinningen op de rivalen van Martinus van vorige week en midweeks op derde divisie-team UVS uit Leiden, liegen er niet om. Ook nu en dit seizoen zal het weer niet liggen aan de kleding van onze sponsor De Shelter in Amstelveen (www.sheltercaravanstalling.nl/).

  Altius had de eerste wedstrijd in de Bekercompetitie ook gewonnen, dus we zouden een gat kunnen slaan, mits we er met de winst vandoor konden gaan. Ed had vooraf voorzien dat het wel eens een wedstrijd op de helft van de tegenstander zou worden en maar eens kijken of dit zou uitkomen. Met Pablo jammer genoeg nog in de lappenmand, kon er om 9 uur worden gefloten door de uitstekend leidende scheidsrechter.

  Er werd voortvarend van start gegaan door onze boys, temeer omdat Maurinho op rechts door kon stomen en een scherpe voorzet kon afleveren bij Max. Max kon de bal in tweede instantie keurig in de rechterhoek leggen, 1-0. De wedstrijd was nog geen 2 minuten oud! De kansen en mogelijkheden stapelden zich op onder andere via Ersan na voorzet van Cas, en een schot van Alex dat werd gekeerd. Een diepe bal van Maxim werd net naast geschoten door Ersan. De keeper van Altius kon van de 2e tot de 9e minuut doen waarvoor hij er stond, maar toen was het weer raak. Een mooi uitgevoerde aanval over rechts met Daan en Maurinho werd nog tot corner verwerkt maar toen was het Daan-time. Hij dacht waarschijnlijk van weet je wat. Een corner kan er ook in 1 keer in, heb je geen medespeler voor nodig. En zo geschiedde!
  De bal krulde ' in ene' over de keeper in het doel, 2-0. Erop volgde was een periode met veel Roda balbezit, schoten uit tweede lijn en corners maar resulteerde niet in een hogere tussenstand. In de tussentijd hadden Max en Maxim plaatsgemaakt voor Mik en Mert. De aanvallen bleven zich opvolgen, deste onverwacht was de ene uitbraak van onze gasten. De eerste de beste aanval over onze rechterkant werd afgerond door hun beste speler. De 2-1 tussentijd was daar en we moesten dus op onze hoede zijn. De periode van slordig spel en veel balverlies droeg daar niet aan bij. Kansen bleven voor de rust wel komen, via een kopbal van Alex na een corner van Daan. Een vrije trap na overtreding op Maurinho ging via Daan hard op het doel, maar de keeper wist in tweede instantie de bal te pareren. Steijn kreeg nog een schot voor zn kiezen, maar voor de rest geen gevaar. Mik kon zich daarna voor het rustsignaal vrij maken op links a la Overmars in zn beste tijd, en dus de bal voor zn rechtervoet leggen en uithalen. Het schot smoorde in de handen van de keeper. Tijd voor rust en de nodige aanwijzingen vanuit de staf!

  Na de rust op zich een zelfde wedstrijdbeeld. Veel aanvallen en kansen, maar ook bij vlagen onrustig, balverlies en rommelig. Altius kwam er meteen goed uit met een schot wat rakelings langs ons doel ging. Pfff, dit hoeft toch niet nodig te zijn, zou je zeggen. De verdediging onder leiding van Joris en Mylan en geassisteerd door beide backs Cas en Daniel hielden relatief eenvoudig stand.
  Daan werd op rechts gelanceerd, die op zijn beurt weer Mert wist te vinden, maar zn schot bleek niet afdoende te zijn voor een doelpunt. Meteen daarop weer een bal van Maxim die Daan diep stuurt, maar de aanval was niet verrassend genoeg voor de Altius verdediging.
  Erop volgde een mooie aanval over de linkerflank, via Mik, naar Ersan, maar schot net over. Oefenen op corners hoeft niet meer tijdens de training. In een tijdsbestek van 3 minuten kregen we 3 corners.
  Corner Daan en kopbal Max
  Corner Daan en kopbal Ersan
  Corner Daan en in de scrimmage een trap van Alex droog en hard 3-1.

  Vroeger was het 3 corners, penalty en nu dus 3 corners goal. Ook goed! De 3-1 op het scorebord en op naar meer. Het begon weer beter te lopen en de kansen volgden elkaar in rap tempo op. Waar eerst nog Alex de benen van de keeper wist te vinden en Mik een door hemzelf veroorzaakte vrije trap net niet wist te verzilveren, kwam de 4-1 niet onverwachts. Een aanval over rechts komt voor de voeten van Maxim en de bal gaat met een curve heerlijk in de linkerhoek. De laatste fase had Maurinho het vizier op scherp. De 5-1 en 6-1 volgden van zijn voet na scrimmages voor het doel. Hard en meedogenloos dwars door wirwar van benen. Voor het einde van de wedstrijd werd Altius nog eenmaal gevaarlijk en werd de kwaliteit van de dwarsligger getest. Prima kwaliteit, maar geen goal. De 6-1 eindstand zorgt ervoor dat onze boys aan kop staan in deze bekerstrijd, die volgende week zaterdag om 09.00 uur wordt voortgezet tegen RDKES uit Kudelstaart. U bent van harte welkom.