• En dan mocht dan eindelijk de competitie ook voor onze mannen beginnen. Midweeks nog wel geoefend tegen, en verloren van, Zeeburgia JO13-1, maar genoeg aanknopingspunten en positiviteit om de competitie aan te vangen. Afgelopen zaterdag was Hoofddorp JO13-2 de tegenstander in de gelijknamige plaats.

  Met een voltallige selectie werd de warming-up gestart en hopelijk dat Pablo ook weer snel kan aansluiten bij de wedstrijdselectie als volgende week Aalsmeer op bezoek komt. 10 uur sharp zou er worden afgetrapt, maar vooralsnog geen scheidsrechter te bekennen. Gelukkig kon er 10 minuutjes later worden gefloten voor het startsignaal door een prima leidende stand-in. In het achterhoofd de winst tegen ditzelfde team tijdens een drieluik eerder in de voorbereiding, waren nu ook de eerste kansen voor Roda. Maurinho startte sterk vanaf de rechterflank door eerst Mik te bedienen en later Ersan, maar vooralsnog geen goals voor de toegestroomde toeschouwers.
  Het werd naarmate de minuten verstreken wat slappies, wat slordiger en tot een echte doelpoging kwam het de eerste 10 minuten niet. De 11e minuut daarentegen wel. Een aanval via Maurinho werd door Mik met een onvervalste tip-in verzilverd. 0-1. Een vrije trap was het eerste wapenfeit van Hoofddorp. De langste man van het vel schoot de bal naast en Steijn hoefde zich niet kwaad te maken om de bal tegen te houden. De 0-2 was een voorzet, eehh schot van Maurinho die in 1 keer het doel in vloog. Verontschuldigingen van de doelpuntmaker, maar waarom! Hij ‘legt’ in het netje, dus wat maakt het uit.
  Kansje voor Max nadat hij was diepgestuurd door Ersan, maar de keeper vormde het struikelblok. Mert en Daan werden in de tussentijd het veld ingestuurd door Trainer/Coach Ed. Daan en Ersan wisten elkaar meteen vice versa te vinden. De 0 -3 werd ingeleid door Cas, die de bal bij Daan wist te krijgen en op zijn beurt bij Ersan. Kruising!
  Nadat Maurinho naar de linkerkant was verhuisd, kwam de bal uit de kluts en door slecht uitverdedigend werk uit bij Mylan die hier wel raad mee wist. Een droge schuiver zorgde voor de 0-4 op het denkbeeldige scorebord. De ban is allang gebroken en van een (wed)strijd is geen sprake meer. Vele kansen, met name in de eerste helft, stapelden zich op. Ik meen Cas met een kopbal na een corner, en schoten van meerdere spelers uit tweede lijn. Een afgekeurde (buitenspel) goal via Ersan na een aanval over rechts met o.a. Cas. Tikkie van Max net naast na balletje van Daan. Mooi schot van Mert maar dito redding van de Hoofddorpse sluitpost. Aanval over links via Daniel, met overstapje van Maurinho waarbij Maxim net stapje tekort komt. Corner was het maximaal haalbare. Na de rust een in de beleving van velen een andere wedstrijdbeeld, minder goed samenspel, maar meer voor eigen hachie. Die vervelende 0 voor Hoofddorp werd weggepoetst door een 11-metertrap. Vermeend duwen, nou laten we het erop houden dat de meningen hierover verdeeld waren. Toont in ieder geval aan de jongens gretig zijn en ook bij een 0-4 stand hierover in discussie gaan. Het bleef bij dit plaagstootje, ook door Joris’ onverzettelijkheid achterin, en de 4 goals werden uiteindelijk de tweede helft verdubbeld. De 1-5 werd genoteerd na een mooie actie van Mik die diep was gestuurd door Max. Uit de corner die volgde stapte Alex over de bal heen en zorgde Maxim voor de goal.
  Periode van veel breien en weinig wol.. of hoe is de uitspraak ook alweer. Schotjes van Mik en Maxim en anderen en veel combineren en vrije man zoeken. Maar ook breien kan tot een doelpunt leiden. Via Daniel, kwam de bal bij Max, kwam de bal bij Alex, kwam de bal bij Ersan en laatstgenoemde tekende voor de goal. 1-6. En zo ook de 1-7. Via weer Daniel die de aanval begint, komt de bal bij Max en is het vervolgens Mert die knap afrond, 1-7.
  De afsluitende goal komt op naam van Ersan, die keurig wordt bediend door Mik, omdat hij oog had voor de vrije man. 1-8 eindstand! Conclusie na deze wedstrijd is dat het lastig is om goed te voetballen tegen een tegenstander als afgelopen zaterdag, maar dat we meermaals hebben bewezen dat we het wel goed kunnen. \"Voetballen is simpel. Het moeilijkste wat er echter is, is simpel voetballen.\".. of hoe zei JC het ook alweer! Volgende week (09.00 uur) komt Aalsmeer op bezoek op ons sportpark aan de Noorddammerweg. U bent weer van harte welkom.