• Zonder een nog niet fitte Joris, de geblesseerde Jayden v/d Horst en zonder de grieperige Willem, was afgelopen zaterdag hekkensluiter Hillegom de tegenstander. Verkerend in de onderste regionen met 1 punt uit 5 wedstrijden was het zaak voor Roda’23 om weer de volle 3 punten mee te nemen. Een volle bank waar gelukkig naast Cas, Chris, kick, Paris, Ronil, Steijn, ook Max plaats kon nemen nadat een onwillige enkel roet in het eten leek te gooien.

  Het feit dat lager geplaatste tegenstanders het ons behoorlijk moeilijk kunnen maken, zou voldoende motivatie moeten geven om dit tij te keren. Het was Roda’23 dat als eerste in de aanval was dat resulteerde in een corner en een kopbal van Jan Willem; ditmaal een koppel met Pablo geflankeerd door Mylan op links en Daniel op rechts.
  De eerste aantekening dat Hillegom ook een voetballende ploeg is, kon eigenlijk alleen van het eerste deel van de wedstrijd worden gezegd. Het zijn toch echt onze jongens die proberen te voetballen. Joshua gaat goed door maar uiteindelijk strandt zijn aanval. Ersan wordt tussen 2 man licht vastgehouden maar te licht om te bestraffen.
  Tegen de verhouding in is het de thuisploeg die de score opent na een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Een terugspeelbal wordt door Timo verkeerd beoordeeld en de spits is er als de kippen bij om de 1-0 aan te tekenen. Dat het kort daarop geen 2-0 wordt is aan de thuisploeg zelf te danken. Roda is even van het stuk gebracht en een grote kans wordt gelukkig om zeep geholpen.
  De immer strijdende Imran breekt door en stuit op de keeper van Hillegom en weet een corner als maximale eruit te slepen. Roda weet de linies niet kort op elkaar aan te laten sluiten waardoor een groot veld ontstaat. Een vrije trap van Hillegom gaat naast en een 2-0 wordt terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Mik moet zich geblesseerd laten wisselen voor Paris en neemt de linksbuiten positie in. Er ontstaat dreiging, nu door Imran maar de bal wil er nog niet in. Nadat Paris een gele kaart heeft gepakt, wordt de bal vanaf links voorgezet en weet Daniel de bal wel 1 keer te raken maar niet op doel. Het is Imran die een lange rush maakt vanaf eigen helft op de rechterkant van het veld. Zijn uiteindelijke voorzet komt voor de rechtervoet van Paris en verschalkt de keeper van Hillegom. 1-1.
  Een zeer ongelukkige rode kaart van Mylan in de eerste helft bepaalt de voortgang van de wedstrijd. Met 10 man verder met tactische omzettingen tot gevolg. Toch is het Roda dat zich niet van de wijs laat brengen. Een kansje voor Alex na voorzet van Daniel vanaf de rechterkant. De rust gaf Mous en Daan de mogelijkheid om de puntjes op de i te zetten en de jongens in te prenten dat 3 punten nog steeds goed mogelijk is.
  Met Kick en Max erin voor Alex en Joshua werd na de rust gestart met een 1-4-4-1 opstelling. Een stevig blok achterin en op het middenveld met Ersan als eenzame spits.
  17-1 toont veerkracht; Paris zet goed door vanaf links, weet Jaydan te bereiken in de 16. Zijn bal komt bij Ersan die de 1-2 inprikt. Roda volgt de instructies goed op om geduldig te zijn. Een volgende goede aanval van Roda en een potentiële penalty voor onze jongens wordt anders beoordeeld door de scheidsrechter. Hillegom geeft zich niet gewonnen en dit mondt uit in een goede mogelijkheid voor de nummer 9 van de thuisploeg, maar Timo redt sterk. Hillegom trekt dus ten strijde maar het ziet er allemaal, met alle respect, wat onbeholpen uit. Cas, Chris en Ronil komen als verse krachten het veld in voor Daniel, Ersan en Jaydan. Kick, die elk duel wist te winnen, weet een schot af te vuren op de goal van Hillegom, helaas naast.
  Max onderschept de bal en zijn steekbal op Paris zorgt voor een goede kans voor onze boys. Vervolgens krijgt Imran een grote kans. Vervolgens is het Imran die Paris een kans biedt. De 1-3 moet haast wel vallen. Het blijft spannend met deze stand want weer heeft Timo een goede redding. Het laatste wisselmoment wordt benut door Mik de moegestreden Imran te vervangen. Roda krijgt de deksel op de neus nadat de nummer 9 de bal er van afstand buiten het bereik van Timo in het doel trapt. De 2-2 staat op het bord wat ook de eindstand blijkt te worden na een chaotische slotfase. We krijgen nog een goede mogelijkheid maar het mocht niet zo zijn. Met 10 man een punt gewonnen of 2 punten verloren. Als ik het voor de jongens mag invullen, dan denk ik het laatste.