• En dan weet je dat al vroeg in het seizoen de uit-wedstrijd tegen De Jodan Boys eraan zit te komen. Niet zozeer direct dat het nummer 1 angstgegner is maar de geplande aanvangstijd kijkt je al wel angstvallig aan in de voetbal.nl app. 08.30 uur in Gouda. Ga daar maar aan staan. Iets na zevenen in de auto was dan ook voor coach Rowan iets teveel van het goede, met finaal door de wekker heen slapen als resultaat. Volgende (uit)wedstrijd hopen we je weer te zien Rowan! Zonder coaches maar met bereidwillige ouders moesten we een heel eind komen.
  Vlak voor de aanvang werden de jongens door Willem nog even gewezen op de tactiek. 4-2-3-1 met doorschuivende verdediger. Donderdags was daar door trainer/coach Johan een uur lang op getraind, dus wat zou het mooi zijn als we dat terug zouden zien in de wedstrijd. Nadat Alex de aanvoerdersband om zn rechter.. eehhh linkerarm kreeg gehesen, kon iets na half 9 de aftrap worden genomen. Met Joris als welkome aanvulling in de achterhoede en Tom op het middenveld was het eerste wapenfeit voor Roda. Een schot van Imran werd gekeerd door de doelman. De eerste echte uitbraak door De Jodan Boys (DJB) over hun rechterkant werd voorgegeven en bereikte hun spits die leep afmaakte. In de derde minuut was het al raak. 1-0. Heel kort hierna werd de bal alweer verloren en een heel koelbloedig DJB scoort weer. Een 2-0 achterstand binnen 4 minuten tijd. We moeten proberen aan voetballen te komen en in eerste instantie maar doen wat we moeten doen. Bal in de ploeg houden oftewel balletje naar dezelfde kleur, kort op de man zitten, en druk zetten waar het kan en bij voorkeur zo ver mogelijk bij ons doel vandaan. Alsof er toch een knop werd omgezet, gingen de koppies niet hangen en werd er weer vooruit gedacht. De boys uit Gouda wisten nog wel een balletje over het doel van Steijn te lepelen maar dat was het dan toch wel voor even. Een mooie aanval van Roda ‘23 volgde via Joshua en Tom, maar het schot wist het vijandelijke doel niet te bereiken. Kort daarna een schot van Imran. Deze werd aangeraakt en erop volgde was een corner zonder verder noemenswaardige feiten.
  We lieten zeker in deze fase wel zien dat we combinaties kunnen maken, maar het stokte toch te snel. Nadat Thijmen en Joost warm waren gelopen en Joost na vorige week weer fit genoeg was na zn ademhalingsproblemen, konden ze invallen voor Finn en Lennert. Om jullie een goed tijdsbeeld te geven, dit was zo ongeveer in de 23e minuut.
  Een goede aanval over de as van het veld, zorgde ervoor dat Imran de bal bij Joshua kon krijgen. Zijn inzet werd door de keeper van De Jodan Boys gekeerd en corner was het hoogst haalbare. In de 32e minuut was het dan toch raak voor onze jongens en de alles motiverende Anschlusstor. Tom weet vanuit zijn belangrijke rol op het middenveld door te stomen en Imran te bereiken. Zijn trap was hard genoeg om de doelman te laten grabbelen. 2-1 dus en nog alle hoop op een goed resultaat.
  In de rust konden de mannen even ademhalen, watertje of limootje nemen en laatste tactische aanwijzingen in zich opnemen.
  Na de rust eenzelfde beeld als tweede deel van de eerste helft. Het spel golft op en neer, maar zonder noemenswaardige kansen. Wel is Roda gelukkig weer sterk en dit uit zich in eerste instantie in een schot van Imran dat door corner wordt verwerkt. In de 44e minuut weet Wesley een hele knappe corner op het het hoofd van Joshua te krijgen. Noteert u de 2-2 maar ! “We zijn nog niet klaar hier”, galmt het met een Amstelveense tongval over de Goudse velden. Alex pakt zijn aanvoerders rol goed op en zweept de mannen op tot misschien nog meer. Een paar minuten erna worden Daniel en Wesley vervangen door Finn en Lennert. Cas bleef op zijn vertrouwde rechtsback-positie en Lennert op links. Gelukkig dat ook de scheidsrechter de ‘ doorwissel’ regel blijft hanteren, want daar zijn we in deze leeftijdscategorie veel beter mee af. Misschien goed als de KNVB eens een kijkje neemt bij de KNH(ockey)B! Al jarenlang een beproefd concept tot op het allerhoogste niveau.
  Wat een spirit tonen onze boys. Ik geef het je te doen. Midden in de nacht uit-spelen in Gouda, binnen paar minuten op 2-0 achterstand komen en dan op wilskracht terugkomen tot 2-2. De Jodan Boys gaven zich helaas niet gewonnen en wisten zich goed te revancheren, met een gevaarlijke vrije trap die over het doel van Steijn ging, en een hele mooie bal op onze lat. Met Daniel er nog in voor Joost, moest er iets meer zekerheid ingebouwd worden om het alsnog niet uit de handen te laten glippen.
  Laatste minuten waren weer voor Roda ‘23. Ten eerste een vrije trap van Imran die geen Roda-been weet te vinden en tijdens een scrimmage voor het doel van de Goudanezen werd een handsbal geconstateerd. Jammer genoeg werd dit alleen door paar van onze jongens gezien en niet door scheidsrechter van dienst.

  Punt gewonnen of twee verloren? De meningen zullen verdeeld zijn, maar dat is niet erg. De aanwezige ouders hebben een spannende wedstrijd gezien in een goede sfeer. En oh ja.. Mik en Pablo, top dat jullie er waren om te supporten (en dat Pablo z'n mams lief had aangekeken om ook af te reizen naar Gouda). Tot volgende week allemaal.