• INDRUKWEKKEND, dat is het eerste wat bij mij opkomt als ik terugdenk aan het afscheid van medebestuurslid Pascal Zegwaard. Familie, vrienden, collega's en heel, heel veel RODIANEN hebben Pascal het afscheid gegeven dat hij verdiende, bij zijn geliefde club RODA '23 in het RODA '23 stadion, zoals hij ons complex steevast noemde op de socials. Mooie woorden, mooie herinneringen, geweldige erehaag, groots applaus, een grote bloemenzee, een hele mooie november dag, een dag die ik persoonlijk, maar velen met mij nooit meer zullen vergeten! Maandag 14 november is Pascal naar zijn laatste rustplaats gebracht, een zeer mooie zorgvuldig uitgekozen plek. Zoals ik al eerder heb aangegeven, zullen wij als vereniging Pascal een blijvend eerbetoon geven, maar omdat blijvend is, gaan we daar goed over nadenken de komende periode.

  Wat ook ontzettend mooi en ontroerend was, waren de vele steunbetuigingen en aanwezigheid van andere verenigingen, de media, de erehaag van NFC zondag 3, het respect voor en tijdens de wedstrijd van spelers en publiek bij SCPB '22. Concurrentie is een, maar wederzijds respect is nog veel mooier!

  Een van de prioriteiten van Pascal was de uitstraling van het RODA '23 complex. Nu zijn daar al heel veel stappen in gezet, maar we zijn er nog niet. De voorbereidingen voor de aanleg van kunstgrasveld 3 (vervanging grasveld 3) zijn in volle gang. Bodem onderzoeken, veldindeling, keuzes voor het type zogenaamde "infill", flora en fauna om het veld heen, alles passeert de revue. Vooralsnog is de planning om begin mei 2023 te beginnen met de aanleg.

  Wat we alweer bijna vergeten zijn is de Algemene Ledenvergadering die in Oktober heeft plaatsgevonden. Helaas niet de gewenste opkomst, maar dat is jarenlang het geval. Op zich jammer, want je krijgt daar een goede inkijk en uitleg over de financiële situatie van je vereniging, maar ook inzicht in wat er binnen de diverse afdelingen gebeurt en te gebeuren staat. Dit keer is er ook stilgestaan bij de huidige inflatie en de energieprijzen. Wat dit (mogelijk) gaat betekenen voor de contributie zal op een later moment in het seizoen en in een aparte vergadering besproken worden.

  Tot slot wil ik nogmaals benadrukken dat een vereniging als deze niet zonder vrijwilligers kan, zowel in de uitvoering als op bestuurlijk vlak. RODA '23 geeft je als vereniging heel veel plezier en energie. Natuurlijk kost het ook tijd en energie, maar geloof me, je krijgt er heel veel voor terug. Wil / kun je iets betekenen, schiet ons gerust aan, dan gaan we kijken wat bij je past.

  Volgende keer dan echt de bril van Xander Baert, Hoofd Jeugd Opleiding binnen RODA '23, die gezien de omstandigheden zijn bril wel wilde uitstellen 🙂.

  Ronald Posthumus

  Voorzitter RODA '23