• Net als twee weken terug moest JO15-1 voor een uitwedstrijd de provincie uit. Bestemming is deze keer Zoeterwoude, waar onder de rook van de Heineken Brouwerijen en vlak langs de A4 de JO15-1 van RKVV Meerburg de tegenstander is.

  RODA begint als medekoploper met een weer helemaal fitte selectie aan de wedstrijd. Finn was weer hersteld van zijn ziekte en blessure, maar begint samen met Cas, Jaydan, Joris en Mik nog op de bank. De wedstrijd begint rommelig en binnen de kortste keren kijkt RODA al tegen een achterstand aan. Een afvallende bal wordt door de thuisploeg tot doelpunt verwerkt. RODA gaat op zoek naar de gelijkmaker en is al snel gevaarlijk als hun keeper gestrekt moet gaan op een krachtig schot van Mylan van een dikke 20 meter. Kort daarop komt in een scrimmage voor het doel Ersan net niet tot een schot, raakt Max de lat en schiet Maxim via de keeper naast. Nog iets later is het toch raak voor RODA als Ersan toeslaat en de 1-1 binnenschiet.

  RODA is de betere ploeg, speelt vooral op de vijandelijke helft. Achterin houden Pablo, Daniel en Mylan de boel dicht en zoekt het vooral via het middenveld de combinatie. In de score komt het overwicht niet tot uiting want tot een goede eindpass komt het amper en dus ook niet tot echte kansen. Wel wat schoten uit de tweede lijn van Maxim die net over gaat. Meerburg doet wel wat terug door er een aantal keer gevaarlijk uit te komen. Bij een hiervan maakt Alex een zogenaamde nuttige overtreding op het middenveld om een counter te voorkomen, maar krijgt hiervoor wel de gele kaart gepresenteerd.

  RODA blijft wat meer in de aanval en gaat op zoek naar de voorsprong. Maxim probeert het met een slalom langs een paar man, legt af op Ronil, maar diens schot gaat net naast. Meerburg komt helaas voor RODA opnieuw op voorsprong als hun nummer 10 vanaf eigen helft aanzet voor een solo. Hij kan vreemd genoeg door niemand worden gestopt al lijkt Steijn met een Casillas-achtige poging toch nog redding te brengen. De bal rolt toch tergend langzaam tegen het zijnet het doel in. RODA mag dus opnieuw op zoek naar een gelijkmakend doelpunt. Yosri brengt Joris voor Pablo en Mik voor Ronil, maar tot aan de rust blijft de stand hetzelfde ondanks een nieuwe uitval van Meerburg, met een schot dat over gaat en aan de andere kant een schot van Ersan na een prima combi via het middenveld.

  In de rust vooral bemoedigende woorden en de overtuiging dat een overwinning zeker nog in het verschiet ligt. Het is echter de thuisploeg die direct gevaarlijk is. Na vermeend hands wordt de gegeven vrije trap op de lat geplaatst en komt RODA dus heel goed weg. Zelf probeert het gevaarlijk te zijn met een schot Joshua na goed terugleggen van Ersan. Helaas gaat de bal hoog over. Finn neemt op rechts daarna Joshua’s plek over en wordt steeds weer de aanval gezocht op zoek naar een treffer. Jaydan stuurt de diepgaande Mik weg, die vervolgens verrassend afgeeft op Ersan, maar diens schot wordt door de steeds beter in vorm komende keeper tot corner getikt. RODA heeft vanaf nu vrijwel de overhand en heeft het overgrote deel van het balbezit. Toch creëert het te weinig. Dan krijgt het eindelijk loon naar werken, als Imran tot drie keer toe en van steeds dichterbij op doel schiet. De eerste twee keer staat de keeper steeds in de weg, maar bij de derde poging is het van dichtbij dan keihard toch raak. 2-2 zou je zeggen, ware het niet dat de scheidsrechter ergens een overtreding heeft gezien. Waarschijnlijk aanvallen van de keeper in het doelgebied, maar niemand van RODA die daar ook maar iets van begrijpt.

  RODA gaat desondanks getergd verder. Een volgend kansje is er voor Ersan bij de eerste paal, na goed doorkomen van Imran, een druistig schot van Mik gaat naast en een volgende poging weer over. Na een corner van rechts lijkt het dan wel raak, maar de inzet van Cas via de punt van zijn schoen raakt de lat. Imran pakt de dubbele rebound met zijn hoofd, maar weer de lat en de handen van de keeper zijn spelbreker. Jaydan zet de volgende in een golf van aanvallen op. Ersan’s inzet vindt helaas weer de handen van de keeper, die inmiddels magnetische krachten lijkt te bezitten, want alles gaat recht op hem af. Het laatste wapenfeit van RODA komt weer van Jaydan, maar ook zijn schot brengt niet de o zo verdiende verlossing en aan de andere kant mag RODA van geluk spreken als de achterstand niet wordt vergroot na slecht wegwerken achterin. Gelukkig gaat de Meerburg poging dik naast, maar veel had het sowieso niet uitgemaakt, want het laatste fluitsignaal heeft inmiddels geklonken.

  Na afloop grote irritatie richting vooral de inderdaad matig leidende scheidsrechter. Vooral zijn beslissing om de gelijkmaker af te keuren was voor velen zeer discutabel. M.a.w. RODA voelt zich - excuses le mot - genaaid, maar moet toch ook én vooral zichzelf de schuld geven dat het vizier vandaag niet scherp genoeg stond afgesteld om op z’n minst een punt mee naar huis te nemen.

  Gelukkig toch nog een hele positieve noot om mee te eindigen, want felicitaties voor Maxim, die zich in de kijker heeft gespeeld van FC Volendam. Hij mag de komende twee weken meetrainen om zich verder te bewijzen. Heel veel succes en plezier Maxim!