• Na een lange winterstop stond dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd van het voorjaarsprogramma op het programma tegen Onze Gezellen uit Haarlem. Een ieder die zou verwachten dat er 17 man fris en fruitig aan de aftrap zou verschijnen, komt van een kouwe kermis thuis. Naast de langdurig geblesseerden Jayden en Pablo, konden ook Daniel, Mik en Jaydan door blessures niet spelen. Rave had andere verplichtingen en zal er volgende week weer bij zijn. Dit betekende dus 11 man aan de aftrap en Benjamin uit 16-1 die gelukkig bereid was aan te haken.

  De basisopstelling bestond uit Steijn op het doel. Achterin, Jaheim, Mylan en Joris in het centrum en Cas vanaf links. Middenveld met Alex, Imran en Daan. Voorin Joshua (na langdurig blessureleed), Ersan en Ronil. Wie in ieder geval goed uit de winterslaap is gekomen is Steijn. De eerste kleine kans voor Onze Gezellen is een makkie voor onze goalie. Vanuit RODA’23 is het Ersan die het voortouw neemt, doorjaagt op de keeper en via de kluts Onze Gezellen een achterbal bezorgt. Weinig noemenswaardig misschien, maar wel aangevend dat de gretigheid erin zit en de tegenstander het gevoel geven dat we vol voor de drie punten gaan. Alex probeert het met een afstandsschot van buiten de 16. Niet geschoten is altijd mis! Het eerste moment dat Steijn echt gestrekt moest, was bij een vrije trap voor de thuisploeg vanaf een metertje of 20. Steijn redde prima met een hoekschop als maximaal haalbare voor Onze Gezellen.
  De eerste grote mogelijkheid kwam voor RODA’23 nadat Daan een vrije trap nam die in tweede instantie bij Ronil voor de voeten belandde. Zijn inzet kwam terecht op de lat, stuiterde weer terug in het veld, na eerst wel of niet over de lijn te zijn geweest. De grensrechter reageerde niet, daarom de scheidsrechter ook niet en ja dan kun je doen wat je wil, maar de stand blijft wat het is.

  Alex gooide er nogmaals een schot van afstand uit met een nare stuit. Met kunst en vliegwerk kon de keeper redding brengen. De volgende kans is voor Imran. Met buitenkant rechts neemt hij de bal met een corner tot gevolg. Kort erop weer Imran die de keeper in actie laat komen. Net als voorgaande edities is deze man een sta in de weg voor RODA’23. De wedstrijd begint zich wat te ontwikkelen tot een stevige pot, met de scheidsrechter als controleur. Na miscommunicatie achterin bij ons, kan de spits 1 op 1 op Steijn afkomen. Weer brengt Steijn redding.
  Tot de rust geen goals. Na de rust komt hier gelukkig verandering in. Een goede actie van Joshua vanaf de linkerkant, bezorgt de bal bij Imran die de bal net over schiet.
  En dan volgt de bevrijdende treffer. Cas weet vanaf ‘zijn’ linkerkant op te komen en een lepe voorzet af te geven. Daan kopt de bal over de uitkomende keeper heen en zet daarmee de belangrijke 0-1 op het bord.
  Via een corner is het bijna weer Daan die het net weet te vinden. Nu lepelt hij de bal net over het doel van Onze Gezellen. Ook Mylan probeert het. Een vrije trap van Alex komt op zijn hoofd en stelt daarmee Ersan bijna in staat te scoren. De 0-2 hangt in de lucht maar deze stand blijft gevaarlijk. Ersan dendert door de 16, geeft een goede voorzet op Joshua maar hij komt een teenlengte tekort. Onze Gezellen komt dicht in de buurt van de gelijkmaker. Een vrije trap wordt de 16 ingebracht, en een kopbal gaat rakelings naast.
  Het is daarna weer RODA’23 dat de toon zet. Een schitterende actie van Imran als hij 2 man voorbij gaat en vol uithaalt. De keeper redt (weer). In de laatste 5 minuten komt Benjamin erin voor de moegestreden Cas. Mylan verschuift hierdoor naar links.
  Daan ziet de ruimte bij Joshua. Zijn voorzet bereikt Imran en hij maakt netjes af. 0-2. Laatste noemenswaardige feit is weer een 1 op 1 op Steijn. De uitkomst laat zich raden.

  De 2-0 blijft staan en hiermee een terechte overwinning voor onze boys. 3 belangrijke punten om bovenin mee te draaien. Hopenlijk volgende week een leegstromende ziekenboeg en goede voorbereiding op de derby tegen Sporting Martinus. Voor de vroege vogels, deze wedstrijd begint om 09.00 uur.