• Vervolg RODA ‘23 Corona Cup 2021 (programma 6 en 7 maart en stand, per 3-maart)

  In deze barre tijden verlangen onze spelers en speelsters naar ontspanning. Onze jeugdleden gaan daarom vanaf komende weekend (20/21 februari) voor minimaal 4 weken strijden om de RODA ’23 Corona Cup. Na de periode van 4 weken zullen we evalueren hoe en of we op deze voet verder gaan.

  De Corona Cup is een interne competitie waar al onze 75 jeugdelftallen zijn ingedeeld in 17 verschillende poules. Door deze poule-indeling willen we een competitie-element aan de onderlinge wedstrijden toevoegen. Op basis van de uitslagen van de eerdere onderlinge wedstrijden is getracht een zo evenwichtig mogelijke poule-indeling te maken.

  Er zijn poules van 4,5 of 6 teams. De winnaar van de poule zal een poule omhoog gaan en degene die als laagste eindigt, zal een stapje terug doen. Door promotie en degradatie komt iedereen vanzelf op zijn juiste niveau terecht.

  • In de poule met 4 teams spelen de teams eerst onderling tegen elkaar en zal in de 4e week de nummer 1 tegen de nummer 2 spelen en de nummer 3 tegen de nummer 4.
  • In de poule van 5 teams (5x) maken we de competitie niet volledig af maar maken we na 4 speelronden de stand op. Elke week is er een team vrij. Indien het vrij team toch op zaterdag wil voetballen, kan er gekeken worden of dat tegen een ander vrij team kan. Is dat verschil te groot, kan er op een vrij veld getraind worden;
  • In de poule van 6 (1x) maken we de competitie niet volledig af maar maken we na 4 speelronden de stand op.

  De poulegrootte is het gevolg van de verschillende speelniveaus.

  Naast een evenwichtige poule-indeling hebben we geprobeerd om ook de (kunstgras)velden eerlijk(er) te verdelen. Vanwege het aantal doelen die bij 6 tegen 6 wedstrijden per veld nodig zijn, en we niet elke week met doelen willen slepen, spelen de JO8 en JO9 teams voornamelijk op veld 3.

  Enkele afspraken:

  • Deelname is niet vrijblijvend. Ondanks dat er sprake is van onderlinge wedstrijden gaan we er, net als in de normale KNVB competities, vanuit dat iedereen gewoon zijn wedstrijden speelt;
  • Stel dat het lastig is om voldoende spelers op de been te krijgen, wees creatief en flexibel. Vraag hulp bij andere teams (liefst gelijkwaardige spelers) of pas het speelveld (groter, kleiner, minder spelers, etc..) aan.
  • Uiteraard houden we ons aan de corona afspraken zoals RODA ’23 die eerder heeft gecommuniceerd;
  • De leider/coach zorgt dat zijn/haar team tijdig aanwezig is op het aangewezen veld;
  • De uitslagen worden direct na afloop van de wedstrijden doorgegeven in de verschillende appgroepen van de coaches/leiders.
  • Poule indeling blijft minimaal 4 weken dezelfde, tenzij…..

  Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn, maak ze vooral kenbaar!

  Namens de Technische Commissie

  Michel Burger

  - Poule-indeling RODA '23 Corona Cup 2021

  - Stand RODA '23 Corona Cup 2021 (per 3-maart)

  - Programma 6 maart (nieuw per 3-maart)
  - Programma 7 maart (nieuw per 3-maart)

  - Programma 13 maart
  - Programma 14 maart