• 19/1 zondag - Alliance 19/3

    Heden ging het vriendenteam 19/1 zondag van Roda de kunstmatige wei in in het zonnige bovenkerkse.
    Tegenstander was vandaag Alliance uit Haarlem. Een tegenstander waar de jongens een behoorlijke kluif aan kregen. Alliance speelde het spelletje slim en uitgekookt, maar echt gevaar konden ze niet stichten. Roda beperkte zich tot onrustig balbezit en proberen om de snelle mannen voorin te bereiken door gebruik te maken van de lange bal. De tegenstander loste dit telkens simpel op door hun fysiek op 1 moment na. Onder druk van spits MB was hij de verdedigers te snel af en roeide de bal bikkelhard in het dak van het doel. Na een 6-manswissel en drinkpauze was de organisatie weg bij Roda en een speler maakte daar gebruik door Flyer keep Marlon te kloppen met een lob. 1-1 tevens ruststand.
    2e helft werd het 1-2 via een vrije trap en kwam de drinkpauze als geroepen zodat coach Stan Lee en bro Jac konden aangeven dat we ervoor gingen om de winst te pakken door middel van hoger druk zetten en goede aansluiting van de linies. Het spelbeeld veranderde weer en na inbreng van de nieuwe wisselserie kon turboLiam na een slimme vrije trap uithalen voor de 2-2. Het spel werd grimmiger maar bleef fair. Uiteindelijk trok de 19/1 de verdiende punten mee naar de kleedkamer door 2 doelpunten van MB. Al met al een goed resultaat en met 9 uit 3 ligt het team nog op schema.
    Na overleg gaat het wisselschema op de schop, (want PSV-praktijken willen we niet), het team beslist en de begeleiding viert het uit.