• Na een week van bezinning was het weer gewoon zaterdag. De zon scheen en er werd gespeeld op veld 2. Nog net niet het hoofdpodium. Maar wel een podium waarop duidelijk werd, dat de artiesten van de Zaterdag Bier daar horen te staan.
  Net als op het veld was het een drukte van belang op de bank en langs het veld. Bijna de voltallige selectie was aanwezig.

  De tegenstander was er 1 van formaat, want zij hadden hun eerste 2 wedstrijden, als we de score mogen geloven, met speels gemak gewonnen. De Zaterdag Bier, was dan ook gefocust en gebrand om een mooie prestatie te leveren.
  Vooraf was er wel iets vreemds. Daar waar smoesjes als “mijn wekker deed het niet”, “de brug stond open”, “er was file”, kwam er een nieuwe smoes waarvan men aan paar jaar geleden keihard om had gelachen….de smoes van zaterdag was “mijn fiets hield er mee op”….gewoon doortrappen hielp blijkbaar niet……

  Maar goed wie in ieder geval niet met de fiets was, maar hoogstwaarschijnlijk met de brommer was Wesley van Dijk. Hij had er binnen 10 minuten meer in liggen, dan Kevin Pieterse in een heel seizoen vorig jaar. Kevin besefte dat ook en liet het daar dan ook niet bij zitten. Allereerst eiste hij een penalty op en daarna maakte hij ook meteen zijn tweede. Waarbij wel gezegd moet worden dat de tweede goal van Wesley ook echt wel de verdienste was van Kevin. Met zijn (O)nwaarschijnlijke (P)ass (A)chterwaarts zette hij Wesley vrij voor de keeper. Met een minimale voorsprong werd Kevin daarom wederom gekozen tot Man of the Match.

  Naast dat Wesley en Kevin 2 keerde scoorden, was Bas dit keer ook doeltreffend. Een bekeken afstandsschot was zijn deel. Het vermoeden bestond dan ook dat er voor hem publiek langs de lijn stond, want alleen dan laat hij zulke mooie dingen zien. Later in de wedstrijd werd Bas gewisseld, omdat hij, buiten het zicht van de scheidsrechter, bijna K.O. werd geslagen.
  Vlak voor de rust deed de tegenstander iets terug. Een vrije trap net buiten de zestien werd met speels gemak in de kruising geschoten. Gelukkig bleef de schade beperkt tot 1 doelpunt. Ondanks dat was het voor Sven genoeg reden om de tweede helft vanaf de zijlijn de wedstrijd te bekijken.

  In de tweede helft was het voor de tegenstander tijd om oorlog te maken. Dat was o.a. te zien aan hun opstelling, maar om bij de redactie bekende redenen, wordt hier in dit verslag verder niet op in gegaan. Ondanks de vele overtredingen van beide teams, bleef de wedstrijd spannend.

  Yosri had medelijden met de tegenstander en besloot een kaart te pakken. Dat deerde de Zaterdag Bier niet, sterker nog het leek zelfs alsof daarmee juist meer ruimte voor creativiteit ontstond. Daan probeerde weer zijn pirouette en Djurre zocht de achterlijn op. Uit een mooie dieptepass pakte Jason, puur op kracht en snelheid, zijn goaltje mee. Hetzelfde deed Max...nou ja op snelheid... Maar dat was vooral te danken aan de geplaatste corner van Damian.

  De enige die een klotemoment had, was Ruud. Ook hier wordt in overleg met de redactie verder geen uitspraak over gedaan. Maar laten we zeggen dat een tijdelijke wissel “noot”-zakelijk was. Over wissels gesproken, Tik-Tok-Timo stond te popelen om ook in de tweede helft nog minuten te maken. Hij had ook bijna het doelpunt waar hij patent op heeft (voorzet op zichzelf tegen de paal om vervolgens de rebound te scoren) kunnen maken. Maar het was hem dit keer niet gegund.

  Uiteindelijk werd het een mooie overwinning, 7-1. Hopelijk wordt dit niveau vastgehouden en wordt er volgende week zaterdag bij AMVJ om 14.45 uur weer net zoveel spektakel getoond. Mocht u het gemist hebben. De beelden staan weer op instagram @roda23zaterdag4 en dit keer konden de volgers van Luuk ook meegenieten, want hij had de beelden ook op zijn eigen instagram-pagina geplaatst. Veel plezier volgers van de zaterdag Bier en in het bijzonder de 2 volgers van Luuk.