• Wetende dat voor het naderende kampioenschap de vlag er vooraf goed voorhangt, is het zaak je plicht te vervullen en revanche te nemen op de nederlaag tegen Meerburg in het begin van deze competitie. Als er 1 ploeg is waartegen je iets recht wil zetten, dan is het Meerburg. Is het verschil tussen de koploper en de nummer laatst (Meerburg) ook het hebben van een complete sterke groep? Detail: Roda’23 start met 15 man selectie aan deze wedstrijd en Meerburg met 12 man!
  Terugkomend op een naderend kampioenschap. Dan zou in theorie moeten worden gewonnen vandaag en zou Voorschoten punten moeten laten liggen tegen Sporting Martinus. In theorie is werkelijk alles mogelijk, nu de praktijk nog.

  Finn, Pablo, Mik en Jaydan starten op de bank naast alleen Yosri. Daan had namelijk z'n eigen (rol)stoel meegenomen. Maxim en Steijn konden zich prepareren op de belangrijke wedstrijd van onze 17-1. Dit gaf Viggo Janssen de kans zn keeperskunsten te tonen aan z’n oudere clubgenoten. En hoe! Een foutloze wedstrijd en een uitstraling van wie doet me wat.
  De wedstrijd was in het begin rommelig en zonder de combinaties die we van ons team zijn gewend. Cas gooit er een nuttige overtreding uit, nu in tegenstelling tot vorige week zonder gevolgen. De eerste echte kans komt op naam van Ronil, maar zijn schot wordt geblokt.
  De tweede kans direct erop gevolgd van de voet van Ersan. Alleen op de keeper af maar wordt zwaar maar reglementair gehinderd. Max speelt zichzelf vrij en schiet met links over.
  Ook Ronil creëert weer een kans, en zijn schot gaat over. Volop kansjes dus voor Roda’23, speldenprikjes zullen we maar zeggen. Meerburg zet daar een enkele kans tegenover.
  Een goede combinatie tussen Ersan, Daniel en weer Ersan, resulteert in een geplaatst schot dat naast gaat. Na 24 minuten vervangt Mik Joshua die geblesseerd uitvalt.
  4 minuten daarna is het dan eindelijk raak. De bal uit een corner van Mik caramboleerde via Imran naar Ersan die via de linkerpaal het net vindt. 1-0.
  Een schot van Mylan volgt erop, na wederom een goede 1-keer-raken-combinatie.
  Nog voor rust een hele mooie aanval met Mylan en Ersan, die de bal krijgt bij Imran. Zijn harde schot gaat net over, nadat de keeper van Meerburg de bal nog met de vingertoppen weet te toucheren. Een verdwaalde bal van Max raakt de lat nog voordat de jonge, goed leidende scheidsrechter fluit voor rust.

  Na rust komen Pablo, Finn en Jaydan het veld in voor Daniel, Ronil en Cas. De eerste wapenfeit in deze tweede helft is een poeier van Imran dat net naast het doel in het zijnet beland. Mik gaat sterk door over de rechterkant, maar vooralsnog nog zonder een doeltreffend vervolg.
  Even een kort schrikmomentje als Meerburg een grote kans krijgt, een speler gaat namelijk sterk door, maar zijn bal gaat naast het doel waar Viggo zijn doel schoon houdt.
  Gelukkig bleef het bij deze kans, want kort erop een mooie aanval over onze rechterkant via Mik. Na een 1-op-1 actie zijn bal strak over de grond voor het doel langs de 16 in. De bal komt bij Finn die ook weer strak en laag uithaalt, 2.0.
  De 3-0 kon worden genoteerd nadat Finn sterk is doorgegaan over de linkerkant en via Max de bal bij Mik komt en de bal netjes afmaakt. Een grote kans van Ersan zou de stand nog verder kunnen opdrijven maar de keeper redt goed. Dit weten we nog wel uit de heenwedstrijd dat hij een hele sterke sta in de weg is. Enkele kansen volgen nog maar de focus van de jongens was inmiddels verplaatst naar mogelijke verbale of non-verbale uitdrukkingen van ofwel Yosri ofwel Willem. Was er al iets bekend vanuit Voorschoten? Wat blijkt! Door de korte lijntjes van Willem met de leiding van Martinus bereikte ons vlak voor tijd de informatie dat de champagne ontkurkt zou mogen worden. Puntverlies brengt onze boys wederom voor de tweede keer dit seizoen het kampioenschap. Een hele knappe prestatie van dit team, trainers en begeleiding. Dat ook ZA 17-1 kampioen is geworden, is de kers op de taart. Goed nieuws voor Roda’23 om zodoende de jeugdteams op een hoger niveau kunnen laten voetballen. Volgende week afsluiting tegen en uit bij Bloemendaal om des keizers baard zoals dat dan heet. Ondanks dat mogen we verwachten dat er weer gestreden zal worden voor de winst.