• Bij de aanstelling van de coach, vorig jaar, gaf hij aan dat hij graag zag dat alle spelers op minimaal 2 posities inzetbaar zouden zijn. Dit werd toen als een mission impossible gezien.

Afgelopen zaterdag bleek echter dat die mission helemaal niet zo impossible was. In de aanloop naar de wedstrijd tegen Aalsmeer bleek dat er nogal wat spelers moesten afzeggen, vanwege allerlei legitieme redenen. Dit zorgde voor heel wat hoofdbrekens bij het maken van de opstelling.

De coach had zijn kicksen bij zich, voor het geval er te weinig spelers zouden zijn. Op de woensdag voorafgaand aan de wedstrijd had hij al geoefend met het team. Echter uit de bewegende beelden die toen gemaakt zijn, bleek wel dat hij zich beter kan beperken tot het kijken naar de wedstrijd in plaats van meedoen.

Er moest vanwege de lage bezetting behoorlijk geschoven worden in het team. Bijna niemand speelde daarom op zijn vertrouwde plek, zelfs Jordy liet zien (als linkerspits) dat hij over een fenomenaal TOR-instinct beschikt. 2 goals in nog geen 5 minuten was zijn aandeel!

Om toch een elftal op de been te brengen werd binnen Roda gezocht naar vervangers. Bij de zoektocht naar mogelijke vervangers bleek al snel dat er binnen de zaterdag 4 een spelersmakelaar in wording aanwezig was. Jason “Railoa” ritselde 3 spelers (waaronder de zoon van de coach...die het talent gelukkig niet van zijn vader heeft) en spekte daarmee zijn creditcard.

Dat was overigens niet zijn enige inzet voor de wedstrijd. Jason werd unaniem uitkozen tot Man of the Match, hij was dan ook overal op het veld te vinden. Het enige smetje, was dat hij tijdens de derde helft zijn welverdiende biertje niet goed te pakken kreeg en er de vloer mee schoonmaakte.

Ondanks dat er niet optimaal getraind kon worden en het team niet compleet kon zijn, was ook dit keer Daan een zekere factor. Bij de vrije trap ongeveer 20 meter van de goal wist de coach voordat de bal geraakt werd al precies wie de bal waar zou schieten en dat het een goal zou worden. Daan krulde dan ook volledig voorspelbaar de bal over de muur in de linkerhoek.

Max was aan het eind van de vorige wedstrijd geblesseerd uitgevallen. Die blessure maakte dat hij niet mee kon doen, daarom vond hij zijn nieuwe roeping en ging hij vlaggen. Hij had goed opgelet bij de vorige wedstrijd en wist dus hoe je het niet moest doen als vlagger. Zijn optreden was dan ook foutloos.

Ook Wesley had geleerd van de vorige wedstrijd, bijna al zijn kansen gingen er dit keer wel in. Vier doelpunten was zijn aandeel. Hij heeft daardoor een gemiddelde van bijna 2 doelpunten per wedstrijd. In de tweede helft was hij bovendien zo scherp dat hij de nodige assists gaf. Reden genoeg om hem ook voor de zondag 2 in te zetten. Hij was daar nog geen 5 minuten in het veld en de aansluitingstreffer werd gemaakt. Helaas kon hij daar niet voorkomen dat er verloren werd.

Hoe anders was dat zaterdag. De hulptroepen deden allemaal hun stinkende best. Een buitenstaander kon niet zien welke spelers wel en niet bij de originele zaterdag vier spelen, het was net een geoliede machine! Hopelijk is het niet vaak meer nodig, maar met zulke hulptroepen is geen enkele tegenstander een probleem.

Naast dat Jason “Man of the Match” werd, Wesley er 4 in schoot, was er nog een speler die zich in deze wedstrijd van zijn goede kant liet zien. Zonder dat katachtige bewegingen van Sven, was de tegenstander waarschijnlijk tot meer doelpunten gekomen. 100% kansen werden door Sven gekeerd. Dat er maar 2 tegengoals werden gemaakt, was geheel te danken aan Sven.

De wedstrijd werd bij de 9-2 wat ontsierd door spreekkoren langs de lijn. Zonder respect voor de tegenstander werd “10-10-10” geroepen, maar helaas zat dat aantal er niet in. Dubbele cijfers werd de tegenstander bespaard.