• Een week na het teleurstellende 5-2 verlies van ons vlaggenschip tijdens dé Amstelveense derby was het nu tijd voor de JO17-1 om het tegen Sporting Martinus op te nemen. Helaas wel op het onmogelijke tijdstip van 9:00 u waardoor de wekker “gewoon” om 7:10 u afging op de vrije zaterdag… Gelukkig wel wat coulantie bij de leiding als niet alle basisspelers stipt op de afgesproken verzameltijd van 8 uur komen binnendruppelen.

  Sporting Martinus is uiteraard een goed bekende en wordt veelal makkelijk verslagen. Reden voor Daan om vooraf te waarschuwen voor gemakzucht en onderschatting en vooral het baltempo hoog te houden. T.o.v. van vorige week wel weer een redelijk bezette bank. Rave was terug na een weekje vakantie en Daniel en Mik zijn op de terugweg van hun blessures en maakten vandaag kans op minuten. Jaydan en Adam waren helaas nog niet van de partij deze week. Hopelijk doet de komende rustperiode hen voldoende goed om weer aan te kunnen sluiten.Opvallend veel nieuw (helaas) glimmend schoeisel deze week, want zowel Alex als Rave hadden hun nieuwe patta’s uit de dozen gehaald.

  De piketpaaltjes werden vanaf het eerste fluitsignaal van de Bas Nijhuis look alike geslagen. De verhoudingen waren duidelijk zichtbaar met het eerste gevaar via de voet van Alex, die het vanuit de tweede lijn probeert: over. De eerste 10 minuten spelen zich grotendeels op de Martinus helft af. De drie uitvalpogingen van de gasten worden steeds verijdelt door het centrale duo Mylan en Joris en hebben slechts 3 doeltrappen als gevolg. Toch duurt het best lang voordat de eerste goal valt vanmorgen vroeg. In de 10e minuut nog een poging van Imran vanaf rand 16 meter, goed gepareerd door de Martinus doelman en vijf minuten later dan toch de voorsprong. Ersan stuurt Ronil diep, die vindt de ondersteunende Jaheim “onder zich”. Zijn niet helemaal perfecte voorzet wordt wel zodanig door Ersan verwerkt waarna hij uit de draai het net weet te vinden.

  Een minuut later bijna een verdubbeling van de voorsprong als Ronil zichzelf met een prachtige individuele actie vrijspeelt. Zijn opvolgende poging lijkt in de verre hoek te verdwijnen, maar de lange Martinus keeper redt netjes. RODA lijkt los en de kansen volgen elkaar snel op. Joshua weet de bal niet goed te raken na een voorzet van Ersan, die zelf iets later over schiet. De verdubbeling komt binnen 5 minuten na de 1-0 alsnog. Ersan wordt diep gestuurd na een een-tweetje met Ronil, waarna de doelman de bal lijkt te pakken. Ersan weet door goed doorgaan de bal te heroveren en biedt Joshua voor het vrijwel lege doel een niet te missen kans: 2-0.

  Meer kansen volgen. Alex probeert het op zijn nieuwe schoenen met links vanaf rand 16 met een schitterend, vlammend schot wat veel meer had verdiend dan de prachtige redding van de goalie. Iets later geen geluk voor Mylan na zijn kopbal naast uit een corner. Vlot daarna toch weer een goal van de thuisploeg. Daan mag aanleggen voor een vrije trap als Imran onreglementair wordt gevloerd. Strakke geplaatste bal langs muur en keeper en 3-0.

  5 minuten voor rust een van de leukste aanvallen van vandaag. Immie lobt de bal op Ersan. Die draait en keert, legt terug op Ronil waarna diens schotpoging wordt gepareerd. De rebound is echter voor de wederom oplettende Ersan, die het opnieuw Joshua niet te moeilijk maakt met 4-0 als tussenstand. Even lijkt het voor rust nog 5-0 te worden als Daan met zijn hoofd in een rebound weet te scoren. Helaas wordt hij afgevlagd voor buitenspel waarna de kleedkamers worden opgezocht.

  In de pauze complimenten voor de tussenstand en over het vertoonde spel. Doel blijft om het doelsaldo vandaag op te vijzelen met het oog op de concurrentie deze competitie. Voor Steijn een eigen doelstelling: een hele wedstrijd niet hoeven duiken naar een bal!

  Het tweede bedrijf met slechts één wijziging in de opstelling - Mylan moet naar een open dag waardoor Rave zijn opwachting in het centrum kan maken - mist de schwung van de eerste 40 minuten. Sporting Martinus kan niet beter en bij RODA hapert het wat. Op een vervaarlijke en gelukkig onbestrafte karatetrap van Cas in hun 16 na, gebeurt er de eerste 10 minuten bitter weinig en ontspint zich een gezapig, slordig en inspiratieloos verder verloop. Alleen een kopballetje van Imran op aangeven van Cas is het vermelden waard. Het technisch duo wisselt. Daniel maakt na enkele weken blessureleed zijn rentree. Ronil verlaat het veld waardoor Imran naar de rechterbuitenkant verhuist. Die laatste probeert het met een van de vele RODA schoten. Dan toch uitbreiding van de voorsprong. Daan is degene die de ban breekt voor RODA. Op aangeven van Ersan maakt hij dan toch zijn tweede treffer van de wedstrijd als er inmiddels al dik 20 minuten zijn gespeeld.

  RODA lijkt hierna op op te veren en heeft het geloof weer gevonden. Joshua probeert het met een vrije trap, maar zoals vele andere afstandsschoten vandaag, gaat ook deze over. Een minuut later RODA’s 6e als Ersan oplettend is en gebruik maakt van een fout in de Martinus achterhoede. Met nog een dikke 10 minuten te gaan lonken dan toch nog de gehoopte dubbele cijfers. Met Mik in het veld voor de moegestreden Joshua vervolgt RODA de zelfopgelegde opdracht. Joris probeert het van heel ver: over en Alex vanaf de rechterkant net naast de kruising. RODA krijgt met nog 4 minuten officiële speeltijd een corner. Deze strak gegeven bal van Mik belandt op het hoofd van Daniel met de 7-0 als gevolg, keurig in het hoekje. Een minuut later de 8ste. Volledig aan ondertekende voorbij gegaan, maar het was Ersan op aangeven van Imran, maar hoe, werkelijk geen idee??? De volgende aanval: Mik stuurt Daan diep. Zijn poging wordt niet afdoende gestopt waarna de bal het doel in caramboleert: 9-0. De klok geeft inmiddels al 80 minuten aan, maar er zijn wat wissels geweest en Alex heeft de prima leidende scheidsrechter Bonsen gevraagd nog wat vergeten extra tijd van de eerste helft bij te trekken. RODA trekt ten lange leste nogmaals ten strijde en vindt inderdaad nogmaals het net als Daniel attent in de 16 de bal in de rechterhoek schuift. De 10 is bereikt al geeft het scorebord nu natuurlijk weer 0-0 aan.

  Complimenten voor de jongens in de kleedkamer voor de bereikte doelen. Dubbele cijfers, de nul en een niet duikende keeper. Nu een paar weken rust qua competitie. Op 2 maart staat de uitwedstrijd tegen medekoploper De Volewijckers op het programma. Graag tot dan en voor de vakantiegangers: fijne vakantie en kom vooral heel terug! Last bus not least dank aan de vrijwillige ouders die de bardienst van zondag de 11e hebben willen draaien.