• Als dan eerder in de week het bericht komt dat Roda'23 een bus heeft geregeld voor de reis naar Den Helder, dan geeft dat toch net dat extra stimulans om er gezamenlijk een mooie dag van te maken. Na drie nederlagen waren de jongens verplicht om de laatste wedstrijd in deze competitie alles te geven en de drie punten mee naar Bovenkerk te nemen. Om alvast op de zaken vooruit te lopen. Alles gegeven hebben ze zeker, in meerdere opzichten!
  Met Steijn op de goal, Ronil, Joris, Pablo en Mylan in de verdediging, Daniel, Imran en Max op het middenveld en Mik, Joshua en Paris in de aanval startte de wedstrijd om 12.15 uur. Naast de rits aan geblesseerden, namen Cas en Ersan plaats naast Mous en Daan.
  De eerste speldenprik kwam van Roda’s kant. Mylan passt de bal naar Paris en zijn schot gaat voorlangs. Dat FC Den Helder niet van plan was om ons vrij spel te geven, bewees de eerste gevaarlijke corner van de gastheren. Dat de 3 punten voor de plaatselijke FC broodnodig waren werd meteen duidelijk. Met strijd werd de wedstrijd aangevangen en met strijd werd de wedstrijd geëindigd. Met name de linksbuiten had het in het begin op z’n heupen en Ronil had houwen en keren om hem bij te benen. Acties buitenom en schoten op het doel waren gevaarlijk maar nog niet doelrijp.
  Een aantal positiewisselingen aan onze kant zou voor meer stabiliteit achterin moeten zorgen. De 1-0 voor de thuisploeg was een optelsom van het sterke spel en de echte wil om te winnen. Mede door een veterstrikker tijdens balbezit tegenstander ontstond een overtal aan FCDH kant, denderde de rechtsbuiten over onze linkerkant heen en kon hij de bal over Steijn heen lepelen. Dit opende in die zin bij de Roda boys de ogen dat ook letterlijk de beuk erin werd gegooid. Joshua ontving een gele kaart die net zo goed de andere kleur had kunnen of moeten zijn. Gelukkig voor hem kon hij en de tegenstander verder. Intussen mocht Cas de rechtsback overnemen en kon Paris weer voorin zijn acties tonen.
  Een goeie actie van laatstgenoemde brengt bal bij Mik en op zijn beurt aan Joshua die er een corner uit weet te slepen. Deze corner leidde tot niets maar gaf wel aan dat het wedstrijd was die over en weer ging. Roda ‘23 de technisch betere ploeg, FC Den Helder de ploeg die streed om niet te degraderen.
  Imran was dreigend met een schot dat net over het doel ging. Cas was meer dan dreigend door op de 11 meter te verschijnen en ook de bal over het doel te werken.
  Voor rust was het Steijn die onze jongens in de wedstrijd hield door tot tweemaal de bal te keren. Rust was hard nodig om de emoties aan beide kanten wat tot bedaren te brengen en tot inkeer te komen of de opstootjes de drie punten zou brengen.
  Ersan mocht na rust de spits positie innemen ten koste van Joshua. De eerste minuten weinig kansen van beide ploegen. Het was Paris die na deze minuten het initiatief nam en met een wereldactie de 1-1 inluidde. Vanaf rechts dribbelt hij naar het midden van het veld buiten de 16, en schiet met links hard binnen. Dat de keeper iets te ver voor de goal stond, werkte mee om de gelijkmaker te noteren. Een slimme actie van Immie volgde daar kort op, zijn inzet werd tot corner verwerkt.
  Ook Den Helder gaf de moed niet op, integendeel. Vanuit een hoekschop wordt de bal in tweede instantie in het doel gewerkt, nadat Steijn in eerste instantie nog redde. 2-1.
  Het was daarna weer Roda'23 die het initiatief overnam. Een vrije trap wordt door Mik langs de muur maar te mager ingeschoten. De druk van Roda neemt wel toe. Via Mylan wordt een goede aanval opgezet. Via Max wordt de bal richting Paris gespeeld, die een teen tekort komt. In een alles of niets poging wordt Joshua erin gebracht voor Pablo. Achterin 1 op 1 en een extra aanvaller. Daniel op 6 in een meer verdedigende rol. Imran legt als normaal weer veel energie in zijn spel. Paris weet de bal goed voor te krijgen maar vooralsnog weten de spitsen de bal nog niet in het doel te krijgen. Een echte teamgoal zorgt voor de terechte 2-2. Max zet het spel op, brengt de bal bij Cas. Cas zet voor en op een 1 of andere manier komt de bal voor de voeten van Ersan die dus de 2-2 optekent.
  Na nog afgefloten te zijn wegens vermeend buitenspel en een gele kaart voor Imran, is het weer Ersan die zich matchwinner mag noemen. Een werkelijk strakke bal in het linkerkruis zorgt voor de 2-3 in het voordeel van Roda ‘23. Vanaf dat moment geen verslag meer van de wedstrijd, dat werd ontsierd door een heel vervelend slot dat niets met voetbal als sport te maken heeft. Iedereen mag zelf zijn mening er over vormen. Dat de busreis naar Amstelveen met 3 punten en met een 5e plek in de competitie werd afgesloten is heel netjes. Tot na de winterstop.