• Na de enerverende pot tegen FC Amsterdam was het nu de beurt aan SDZ. Op voorhand lastig te overtreffen qua intensiteit, hectiek en uitslag. De wedstrijd die eigenlijk gepland stond op zaterdag 22 april werd op het laatste moment op de donderdagavond ervoor gepland. De Amsterdamse Voetbalvereniging Samenspel Doet Zegevieren had een verzoek succesvol ingediend.
  Met veel geblesseerden kwam deze wedstrijd niet lekker uit, alhoewel dit twee dagen later ook niet veel had uitgemaakt. Tom uit 16-1 was bereid mee te doen en nam plaats op de bank naast Chris, Mik en Joris. Om 18.00 uur zou er worden afgetrapt ware het niet dat de scheidsrechter nog 9 minuten op zich liet wachten nadat hij zijn warming-up had afgerond. Wellicht vroegtijdig te zwaar getafeld.
  De eerste minuten waren voor Roda’23. Paris kan vanaf de linkerkant de bal knap binnen houden en een voorzet produceren, nog zonder gevolg. Tweede kans van de wedstrijd voor de gasten uit Amsterdam Transformatorweg. Na een vrije trap valt de bal voor de voeten van een SDZ’er, maar gelukkig rolt de bal naast het doel van Timo.
  Roda weet een eerste corner te forceren via Imran. Een tweede daar kort op van de voet van Jaydan naar Jan Willem. Hij bedient Joshua die raadt weet door de bal in het doel te koppen, 1-0.
  Jan Willem vormde samen met Pablo het centrum achterin met Cas en Maylan op de back-posities. Ook SDZ doet zn best om te voetballen en de achterstand in de competitie op Roda’23 terug te brengen. Roda weet na de voorsprong niet door te drukken. Speelt gehaast en slordig. Timo weet te redden na een onnodig balverlies. Een schot uit tweede lijn gaat hoog over het doel van Roda’23. JW weet de bal tot corner te verwerken na een goede kans voor SDZ.
  Cas stoomt op over de rechterflank, versiert een corner en weer weet Jaydan het hoofd van Joshua te vinden. Dit keer gaat de bal links naast het doel. Roda durft weer te voetballen, toch blijft het spel van weerskanten chaotisch met veel overtredingen. Weer is het Cas die een sterke passeerbeweging ziet eindigen in een overtreding. De vrije trap van Mylan gaat net over. Ersan, de spitspositie innemend na niet 100% fit de vorige wedstrijd te hebben beëindigd. Zijn schot had meer verdiend. De 1-1 werd voor rust genoteerd doordat de spits goed doorgaat en de bal met wat geluk mee weet te krijgen. Hij verschalkt Timo en tekent de gelijkmaker aan.
  De rust hebben Mous en Daan nodig om het moraal weer op te krikken na deze ongelukkige vlak voor het rustsignaal vallende goal.
  Bij aanvang van de tweede helft twee wissels: Tom, Mik en Joris erin voor Jan Willem, Joshua en Paris. SDZ komt sterk uit de startblokken, mede door de boost die ze hadden gekregen vlak voor rust. Een verdwaalde voorzet of gericht schot belandt in de goal achter Timo, 1-2. SDZ blijft gevaarlijk en heeft de motivatie om te winnen. Dat missen onze jongens in deze fase van de wedstrijd
  Na een gerichte maar te zachte vrije trap van Jaydan op zo’n 20 meter van het vijandelijke doel, komt Chris het veld in voor Ersan. Als aanvallende middenvelder hebben we hem te lang gemist dit seizoen en gelukkig mocht hij zijn opwachting weer maken.
  Een corner van Jaydan weet Joris op de 16-meterlijn te bereiken. Zijn schot gaat over het doel. De bal mag er voor Roda niet in, ook niet na een scrimmage in het 5-metergebied.
  Na het van achteren neerhalen van Imran wordt de verdediger van DSZ bestraft met een gele kaart. Hier komt hij goed weg, zullen we maar zeggen. Kort erop wordt Immie weer onderuit gehaald. Weer een gele kaart. Spirit om te winnen, professioneel wedstrijd over de streep trekken? Zeg het maar.
  Er volgt nog een goede aanval via Daniel en Mik, maar Imran kan de bal niet goed op zijn schoen krijgen. Compliment voor de scheidsrechter die ondanks de loopcirkel van max 30 meter doorsnee, weliswaar niet alles ziet, maar wel alles hoort. Jan Willem komt er nog in voor Pablo om oorlog in de vijandelijke 16 te maken. 1 op 1 achterin. De 1-3 valt en wordt aangetekend door een SDZ spits evenals de 1-4 als cadeautje voor SDZ. Op naar 13 Mei voor de volgende competitiewedstrijd tegen Fortius asv.