• Dat er zaterdag gewonnen moest worden om überhaupt kans te maken op het kampioenschap, is een understatement. Diemen sv. heeft het lastig in deze competitie en een tegenstander waar je dus de schroom van vorige week van je af kan gooien.

  Het vergde al een aardige administratie om de uiteindelijke basis-opstelling en reservebank van vandaag bij te houden. Nadat Imran en Jaheim te laat waren gearriveerd op het sportpark, werd na de warming-up het volgende bekend gemaakt.
  Steijn in zijn vertrouwde doel, Joris op rechts, Daniel en Rave in het centrum centraal achterin, Mylan op links. Alex sr. en Alex jr. op het middenveld met Daan op 10. Voorin Mik, Ersan en Joshua. U leest de naam van Alex jr.. Samen met Dave en Tannin waren deze drie jongens uit 16-1 bereid met ons mee te doen. En hoe bleek achteraf? Imran en Jaheim namen plaats op de bank samen met de genoemde jongens. Aan de welbekende ziekenboeg werd Cas toegevoegd met een vervelende scheenbeenblessure.

  Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechtersbaas Van Egmond bleek RODA’23 de zwaar bovenliggende partij. Dit zal blijken uit de volgende opsomming van de doelpunten. De 1-0 komt op naam van de bij een hoekschop meekomende Mylan, die de corner van Daan in de rechterbovenhoek rost. De volgende is een mooie, absoluut. Mik heeft de bal op links en steekt ‘m keurig de as de 16 in waar Daan staat en de 2-0 afrondt op de wijze waarop hij dat kan: rustig en beheerst.
  RODA’23 zet hoog druk en dwingt Diemen tot het spelen van de lange bal waar met name met zijn (kop)kracht wel raad mee weet en zijn duels wint. Ook de combinaties tussen Mik en Ersan lopen weer als vanouds. Kan Diemen dan helemaal niets uitrichten. Nee, dat is zeker niet zo. Een voorzet van hun linkerkant wordt maar net naast het doel gewerkt.. door Daniel. Een gelukkig moment zullen we maar zeggen.
  In fases toont RODA’23 ook slordig spel van achteruit. Passes over 5 meter die op die positie op het veld niet aankomen kunnen dodelijk zijn.
  De verdedigers konden om en om hun aanvallende aspiraties tonen. Nu was het de beurt aan Rave om op rechts op te stomen. Zijn lage voorzet bereikt Daan die net mist. Uit de corner die erop volgde kopt Alex sr. de bal in de handen van de keeper. Cadeautjes worden er ook uitgedeeld door Diemen maar vooralsnog niet verzilverd. De coaches van Diemen besluiten al snel om wissels door te voeren. In de 30ste minuut komen er verse krachten bij hen in het veld. Daan weet de compleet vrijgelaten Mylan te bereiken. Zijn beauty van een voorzet vindt het hoofd van Alex sr. De keeper redt. Na deze actie moet de goalie van Diemen weer in actie komen. Bij een afstandsschot van Mik brengt hij nog weliswaar redding, maar raakt ook geblesseerd aan de hand. Vervelend voor hem.
  Een mooie aanval werd genoteerd nadat Ersan mooi wegdraait, op zijn beurt Mylan in de 16 ziet, die de bal met een fraaie hakbal door de tegenstander tot corner wordt verwerkt. Uit deze corner van Daan kop Mylan net naast. Uit een aanval uit het boekje scoort Mik op aangeven van Daan.
  Rave probeert het ook, niet onverdienstelijk, van afstand. Zijn schot wordt gekraakt. In de spaarzame uitbraken van Diemen wordt een corner als het hoogst haalbare bereikt. Hieruit wist de uitploeg Steijn tot de eerste redding te dwingen.
  Daan wordt diep gestuurd. Zijn lage voorzet bereikt Mik waarna de ingevallen prima keepende doelman fabelachtig redding brengt. Wat volgt is weer een schot van afstand van Rave. In de rebound die volgt, scoort Alex sr. in buitenspelpositie. De 3-0 bleef dus staan tot de rust.
  Na de rust in het begin een iets ander spelbeeld. De eerste kansjes waren namelijk voor Diemen. De linksbuiten wordt over het hoofd gezien en de uitgevallen keeper vanuit de eerste helft scoort als speler in de tweede helft, 3-1. Dit is het voordeel van deze KNVB regels waarin op deze leeftijd veel blessures zich voordoen en je niet gebonden bent aan een max van 3 spelers die gewisseld kunnen worden en er niet meer doorgewisseld kan worden.

  Direct stelt RODA’23 orde op zaken. Na de aftrap scoort Mik de 4-1 hoog in het dak van het doel, op aangeven van Alex sr. De coaches Reneal en Ruud brengen twee spelers erin, Imran en Jaheim, voor Joshua en Joris. Tussen de kleine hagelstenen door stuurt Alex jr. Ersan diep, die uit de actie een vrije trap haalt. Mik gaat achter de bal staan, ziet dat de tegenstander geen muurligger posteert, waardoor een lage droge knal de touwen raakt, 5-1.
  Een mooie actie van Mylan achter het standbeentje en na een schot van Mik weet Daan nu de 6-1 aan te tekenen. Tussendoor was het een wedstrijd waarin Mik een functionele panna kon noteren. Een matig Diemen en een op doelpunten jagend RODA’23.
  Daan rondt netjes de 7-1 af na een assist van Ersan. Dit was ook het signaal voor de coaches om in het volgende wisselmoment Mik en Daan rust te gunnen en Dave en Tannin de kans te geven. Een mooi moment voor hen om te laten zien wat ze waard zijn.
  Kort erop een bal van de ene Alex op de andere Alex en de ene Alex schiet over.
  Alex jr. beloont zijn meer dan goede spel door een prima assist op Ersan, die de 8-1 scoort.
  Kans op kans viel er te noteren en teveel om op te noemen. We sluiten af met de 9-1 die gemaakt wordt door de weer meegeslopen en vrijgelaten Mylan. Sluitstuk en kers op de taart is de 10-1 door Alex sr. Wat een doelpuntenfestijn en voor de tweede maal de 10 dit seizoen.

  Wat een niveauverschillen in deze divisie. De eerste 10 tegen een degradant uit de 6e divisie en nu dus de 10 tegen een kampioen uit de Hoofdklasse. Wie hier de wijsheid in pacht heeft om krachtsverschillen te minimaliseren, zeg het dan maar.

  Geen competitieprogramma komende week. Rest mij om de 16-1 boys te bedanken voor het geruisloos invallen. Tot volgende keer!